Реклама / Ads
0| 4877 |09.09.2015 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Създателят на McAfee - кандидат-президент на САЩ

.
Джон Макафи, създател на софтуерната компания McAfee Security, е подал документи за участие в кандидат-президентската надпревара в САЩ.
 

Ексцентричният милионер, както сам се описва Макафи, прояви своята хаотичност още в първия си ден на политическата сцена. Първоначално той заяви, че все още се колебае дали да създаде своя партия или да се присъедини към някоя съществуваща.

„Според моите съветници трябва да създам партия” – сподели той пред изданието Wired, като обясни, че основната му мотивация за кандидатирането идва от „технологичната неграмотност” на правителството.

 

По-късно стана ясно, че Макафи ще основе Кибер партия (Cyber Party), но отказа подробности, докато платформата не бъде написана. „По отношение на идеологията и целите тя няма да има нищо общо със съществуващите партии” – бе единственият му коментар, цитиран от bTV.

 

Джон Макафи отдавна напусна създадената от него компания McAfee Security. Преди три години той бе арестуван в Гватемала по подозрение, че е влязъл в страната нелегално, след като властите в Белиз искаха да го разпитат във връзка с убийството на американец в малката централноамериканска държава.


Макафи (другата седмица става на 70 години) разработва първата антивирусна програма в света още през 80-те години. Бързо става милионер и инвестира в луксозни недвижими имоти, но заради финансовата криза губи голяма част от богатството си, оценявано преди това на 100 милиона долара.

 

Макафи продава всичко и отива да живее в джунглата на Белиз, където смята да открие лаборатория за хомеопатични лекарства, но според слуховете се е забъркал с наркотици, а в имението често имало гуляи и хаотична стрелба във въздуха.

При внезапна проверка полицията открива в имота на Макафи седем пушки, 27 кутии с патрони, два пистолета и 50 пълнителя. Нямало преки доказателства, че Макафи е свързан с престъпния свят.

 

Няколко месеца след това Макафи се появява в Портланд, Орегон, и заявява, че работи над роман-комикс с местни художници. При подаването на документи за кандидат-президентската надпревара в САЩ Макафи е посочил за свой постоянен адрес щата Алабама.

 

По-късно днес (9 септември) се очаква официално в надпреварата да влезе и друг странен типаж. Професорът по право от Харвард Лорънс Лесиг събра един милион долара за кампанията си чрез дарения и ще се бори за номинация на Демократическата партия.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5902 |08.09.2015 Molto bene! Италианци вдигат фабрика за gelato* у нас . 1| 5047 |07.09.2015 Възобновяват ремонтите по магистрала "Тракия" . 6| 6403 |06.09.2015 Спад в приходите от туризъм: 4 млн. лв. не влязоха в хазната . 0| 7806 |05.09.2015 Вижте домейните с най-много спам

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads