Реклама / Ads
4| 5981 |29.10.2009 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Сините искат оставката на Сотир Ушев

.
Синята коалиция поиска оставката на управителя на НОИ Сотир Ушев. Причините са сигнали за нарушения по времето, когато е бил председател на Агенцията по заетостта и действия, които с нищо не са допринесли за подобряване на работата на института, съобщава БНР.
 

Сините депутати могат да предоставят на временната парламентарна комисия, която се занимава със сделки, назначения и разходи от последната година от мандата на кабинета „Станишев", материали за съмнителни сделки, в които е участвал Ушев.

Депутатът Цветан Костов назова конкретни сделки, извършени по времето, когато Ушев е управляват Агенцията по заетостта. За периода от 2005 до 2007 година по програма ФАР са предоставени около 2 млн. евро безвъзмездна финансова помощ за изграждането на Националната база данни за Пазара на труда и Европейския социален дом. Минали са търговете, но не е ясно къде са отишли средствата.

През миналата година са извършени странни ремонти на сградата на Агенцията по заетостта, както и ремонт на бюрото по труда в Стара Загора, който е коствал на данъкоплатците скандалната сума от18 млн. лева.

От СДС изнесоха данни, според които санитарните възли в агенцията са ремонтирани два пъти - през 2008 година за близо 33 000 лева, а тази година същите тоалетни са освежени за близо 105 000 лева,съобщава Дарик.

През миналата годна за преустройство на две от залите на агенцията с площ около 100 кв. м. са похарчени над 400 000 лева.

Всички сигнали, подадени към СДС и Синята коалиция, ще бъдат извадени публично. Смятаме, че Ушев на фона на тези сигнали, които получихме, трябва да си подаде оставката, заяви Мартин Димитров, съпрецедател на Синята коалиция.

По думите на Димитров всичко материали ще бъдат предадени към комисията, която проверява сделките и назначенията от последната една година. Той ще помоля Костов и колегите да подадат този сигнал и към прокуратурата.

Според лидерът на СДС хората, за които има съмнение за качеството на тяхната работа и които са неследени от БСП трябва да си отидат. Той подчерта, че не става въпрос за чистка, а за ново управление, нов морал и професионализъм.

Сините припомниха, че Сотир Ушев беше избран за управител на НОИ в края на миналия парламент, според тях по настояване на тогавашния социален министър Емилия Масларова.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5156 |29.10.2009 Сините искат намаляване на ДДС за лекарствата . 1| 4930 |13.10.2009 Далкия и Газ дьо Франс искат столичното парно . 1| 5216 |27.08.2009 Сините нищят проблема със заплати и пенсии . 9| 5838 |24.07.2009 Съкращаване на администрацията, искат експерти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads