Реклама / Ads
0| 5278 |09.06.2008 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Созополските плажове ще са достъпни за туристите

.
Созопол е подготвен за туристическия сезон, заяви кметът на общината Панайот Рейзи по време на официалното откриване на туристическия сезон.
 

Няма да има недостъпни за туристите плажове през това лято, закани се созополският кмет Панайот Рейзи по време на официалното откриване на туристическия сезон в общината, съобщи БГНЕС.
Част от хотелските комплекси, разположени непосредствено до пясъчната ивица, ограждат плажа само за своите гости, защото това било включено в обслужването. Това е абсолютно нарушение на закона, но държавата и общините няколко сезона поред си прехвърляха топката, докато крупни хотелиери безчинстваха по плажовете. Най-драстичен е примерът с пренаселения комплекс “Дюни”, чийто собственик е бизнесменът Людмил Стойков. По протежение на цялото ваканционно селище по плажната ивица пиле не може да прехвръкне, оплакаха се туристи през миналото лято. Безстопанствените плажове пък бяха официално предадени за управление на общините в края на миналата седмица. Вече няма да има табелки “Неохраняема зона”, сподели кметът.

sozopol_1.jpg
 снимки Вяра Йовева

Община Созопол е подготвена за туристическия сезон, заяви Рейзи. Новото през тази година е, че няма да има бариери в Стария град. За автомобилите има определени два паркинга, обособена е и една улица за тази цел. Ще бъдат командировани 50 допълнителни полицаи, с които ще бъде овладяна ситуацията по пътищата, смята кметът. Инвестирани са над 2 млн.лв. за инфраструктурата на града преди активния сезон. Преасфалтирани са улици, изградена е ВиК мрежа, подновено е улично осветление, поставени са камери за видеонаблюдение. Вложени са средства и за озеленяването на града. За ликвидиране на проблемите с електрозахранването е монтирана мобилна подстанция, а на 10 юни официално ще бъде открито депото за битови отпадъци, което всъщност е един супермодерен завод. Пречиствателната станция, която се строи в момента, ще бъде завършена до лятото на 2010 година, а общата инвестиция ще е 80 млн.лева, допълни Панайот Рейзи.Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 7191 |09.08.2007 Търсят с металотърсач накити по плажовете . 0| 5055 |02.08.2007 Инспектират услугите по плажовете . 1| 5968 |31.07.2007 Плажове по морето тънат в боклуци . 1| 5052 |06.06.2007 Плажове по северното Черноморие остават без спасители

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads