Реклама / Ads
2| 8952 |09.09.2017 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Сръбски милионер купи половината от мол ”Галерия Варна”

.
Сръбският милионер Мирослав Мишкович купи половината от ”Галерия Варна” и заедно с тримата си български съдружници ще довършат търговския център.
 
Десет години след първата копка отварянето за клиенти най-сетне е насрочено - то ще е следващия май, а във финансирането ще се включи и новият акционер.

Продавачи на дела от 50% са трима българи - Ангел Ангелов от групата "Градус" и "Сити клиник", Петър Дудоленски, който също е сред основателите на болничната верига и е консултирал едни от първите молове в България, и Александър Минов от "Бисер олива", пише "Капитал".

Триото продължава да държи останалата половина от капитала. Стойността на сделката не е обявена, но целият проект заедно с предстоящите довършителни дейности е оценен на 120 млн. евро. Третият акционер в мола, който ще се казва Delta Planet Varna, вероятно ще е само временен и след като заработи, може да се очаква собствеността да мине към класически фонд за имоти, много вероятно от ЮАР, ако се съди по покупките дотук.

В съобщението си от Delta Holding посочват, че довършителните работи ще започнат "до дни", а откриването на мола е планирано за май 2018 г. Търговският център със застроена площ от 112 хил. кв.м и чиста отдаваема площ 40 хил. кв.м ще бъде ребрандиран на Delta Planet Varna. Строителството е поверено на досегашния изпълнител на обекта - "Планекс", а архитект остава "Студио 17,5".

Това ще е третият работещ мол в града след Grand Mall на израелската Orchid Developments Group и "Мол Варна", който през пролетта бе продаден от Raiffeisen на германската Kronberg International. Въпреки това от инвеститорите не се притесняват за напълването му с наематели. Първо, имало доста международни марки, които не са във Варна. Второ, в по-малкия Бургас има 2 търговски центъра, а Варна извън бонуса с туристите била място за шопинг и на другите градове в Добруджа.

За разлика от останалите Planet ще се насочи към малко по-висок клас марки. "Ще наблегнем на wine&dine концепция при заведенията. Ще имаме огромна тераса с изглед към езерото", отбелязва Дудоленски.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 10110 |09.09.2017 Милионерски банкет на Георги Гергов с контри на Корнелия Нинова . 0| 4069 |03.09.2017 Опит за атентат? Автомобил се вряза в кортежа на сръбския президент . 0| 3807 |24.08.2017 Сръбските дипломати се завръщат в Македония

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads