Реклама / Ads
8| 5824 |18.08.2010 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Кр. Стефанов: Ревизията на Доган е между ревизионен акт и ревизионен доклад

.
Красимир Стефанов
Предстои неговото връчване, обяви шефът на НАП; проверяват се концесионери и оборотни заведения по морето с нула лв представен оборот; искайте касови бележки за всичко, предупреди Стефанов.
 

Кръг от фирми и юридически лица - над 15 субекта - във връзка с разследването около г-н Доган се изследват понастоящем, обяви по БТВ директорът на НАП Красимир Стефанов. Резивията на г-н Доган е между ревизионен акт и ревизионен доклад и предстои неговото връчване, но не очаквайте да ви кажа нещо повече. Ще го кажем там, където трябва, обеща той.

Той каза, че са направени и множество проверки на концесионери по плажа, собственици на дискотеки по морето и са установени големи нарушения, вкл. и такива, че оборотни дискотеки сочели нула лв оборот, при положение че там се правят между 3 и 5 хиляди лева на вечер. В друга дискотека пък за целия юли декларирали само сума от 10 лева вход на касовия апарат, което значело, че някой се упражнявал на касовия апарат и чукнал сумата. Отново Стефанов не представи конкретни данни, позовавайки се на данъчно-осигурителната тайна. Той бил привърженик на идеята тя да падне в някаква степен. 90% от най-големите дискотеки по морето се водят на физически лица, на млади момчета 70-75-и набор, за да може ако един ден данъчните се активизират, както сега, да има кой да изгори, осведоми той.

Притеснително е, че проверяваните не са считали, че ще бъдат обезпокоени, коментира шефът на НАП. Има множество сигнали, защото обществото става все по-нетърпимо към такива корупционни практики, правим и вътрешни проверки, посочи Стефанов, но добави, че като цяло НАП си върши работата. Той не скри, че съществуват данни за служители на НАП, участващи в “данъчен чадър”; имало 100 сигнала, подадени от различни институции за такива данъчни инспектори.

Гражданите трябва да получават касова бележка за всичко - от бънджито, през чадъра, до царевицата, осведоми той.

Екипите на НАП продължават да дебнат по морето
, оповестиха по БТВ.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4925 |09.06.2010 Ревизията от Евростат била наша инициатива . 3| 5903 |27.08.2008 Строител и фризьорка се оказали собственици на "Доган сарая" в Рибарица . 0| 4871 |13.04.2007 Доган призна, че е инвестирал в СПА бизнес

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads