Реклама / Ads
0| 4811 |09.08.2018 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Техническият учебен център на ЧЕЗ Разпределение взе лиценз

.
Техническият учебен център на ЧЕЗ Разпределение България получи Лицензия от Националната агенция за професионално образование (НАПОО).
 

В резултат бъдещи и настоящи електротехници могат да придобиват знания и опит в сферата на електроенергетикатав центъра и да получат професионална квалификация по професии и специалности в съответствие със Закона за професионалното образование и обучение.

 

Лицензията включва 8 професии и 12 специалности в областта на електроенергетиката, екологията, информационните технологии, заваряването и подемно-транспортната техника.

 

Учебният център се състои от технически полигон, който включвареална симулация наелектроразпределителната мрежа и изградени осем обекта за практическо обучение, както и специализирани учебни зали. Сред основните цели на центъра са развитие на служителите на ЧЕЗ Разпределение чрез професионално обучение, формиране на политика и практика за обучение през целия живот в съответствие с Европейската стратегия по заетостта и Меморандума за учене през целия живот, повишаване на квалификацията, подобряване на компетентността и конкурентоспособността на електротехниците, обучение на служители на подизпълнители, партньорство с образователни институции и държавни организации и други.

 

"Секторът се нуждае от специалисти, а това че е стратегически и рисков прави качественото обучение изключително важно. Получената лицензия е доказателство за нашите възможности в тази посока. В Техническия учебен център, в реална бизнес среда, предлагаме професионална квалификация и преквалификация на служители и партньори, а модерната база в центъра вече предизвика интерес у млади хора към професията.“, каза Меглена Велинова, ръководител на Техническия учебен център към ЧЕЗ Разпределение България.

 

Лицензията на учебния център беше връчена от Емилияна Димитрова, председател на НАПОО. Агенцията е орган на Министерския съвет, който отговаря за качеството на професионалното образование и обучение и съответствието му с държавния образователен стандарт.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4746 |27.06.2018 Спортен център на хотел Пелерик отвори врати . 3| 6049 |11.01.2018 В центъра на София вече ще се строи до 50 метра височина . 1| 6449 |29.10.2017 Сдружението на малките хора търси имот за изграждане на свой център . 0| 4601 |15.12.2016 ЧЕЗ открива модерен център за обслужване

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads