Реклама / Ads
3| 5377 |07.04.2011 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Тр. Трайков: Цената за "Белене" не е обсъждана в Москва

.
Тр. Трайков
Двете страни търсили решение на все още откритите въпроси. "Това, което вие нарекохте "вчерашния казус", всъщност е наша вътрешна българска работа. Повече няма да коментирам тази тема. Не и тук.", отсече министърът, който спешно замина за Москва.
 

Цената за АЕЦ "Белене" не е била обсъждана по време на заседанието на българо-руската междуправителствена комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество в Москва. Това стана ясно от думите на министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков, който след заседанието каза, че България е заинтересована от реализацията на големите енергийни проекти, стига те да са икономически целесъобразни и да отговарят на изискванията за сигурност, съобщи кор. на БНР в Москва В. Михайлов.

"По повод на проекта АЕЦ "Белене" отбелязахме, че и двете страни сме заинтересовани да намерим решение на все още откритите въпроси, което да доведе до успешната му реализация. Моментът е такъв, че всички погледи са върху безопасността. Ние срещаме разбиране от руската страна затова, че трябва да се съобразяваме с най-високите стандарти за ядрена безопасност. Подчертахме, че двете страни са заинтересовани от намирането на решение. Разбира се, един от най-важните и най-големи открити въпроси е този за цената. Той се решава от преговорите на корпоративно ниво. Това, което вие нарекохте "вчерашния казус", всъщност е наша вътрешна българска работа. Повече няма да коментирам тази тема. Не и тук. Ще продължим да коментираме, когато всички, които имат отношение към въпроса, се съберем в София в края на седмицата", каза Трайков.

По време на заседанието са подписани два документа: меморандум за сътрудничество между малките и средни предприятия и съвместно заявление за партньорство в интерес на модернизацията. (БНР)
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 6037 |05.04.2011 Трайков: Преговорите за "Белене" са в юридически вакуум . 6| 6386 |01.04.2011 Тр. Трайков: Извънредна е ситуацията с цените на горивата . 25| 6804 |31.03.2011 Дж. Уорлик: България трябва сама да реши за АЕЦ "Белене" . 17| 6275 |28.03.2011 Експерти: Внос на тока - по-евтино от проекта "Белене"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads