Реклама / Ads
0| 4986 |07.09.2010 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Удрят такситата с високи тарифи

.
Александър Цветков
Промените в Закона за автомобилните превози, в който ще се предложат пределни цени на услугата, със сигурност ще ударят близо 1000 таксиметрови шофьори в България, които работят на цени, многократно по-високи от нормалните.
 

Това заяви транспортният министър Александър Цветков, според който така ще бъде нанасен тежък удар върху целия сектор, тъй като намалява доверието в него, пише money.bg.

По думите му нещата, с които България е известна в Европа и света, са именно тези превози, които от летището до центъра на града по някога костват по 100 лв.

Що се отнася до това, как ще бъде определени пределните цени на таксиметровите услуги, Цветков заяви, че ведомството му ще разработи методика, като обеща цените от 5-6 лв на километър да останат в историята.

На брифинга в транспортното ведомство стана ясно още, че малките населени места няма да бъдат лешени от превоз. Това гарантира транспортният министър по повод напрежението, възникнало от проектозакона, според който селища под 30 хил. души ще са без директни автобусни линии.

Припомняме, че превозвачи заявиха, че ще започнат протести срещу новата транспортна схема, ако бъде приета в първоначалния й вид.

Във всички населени места - където има нужда, ще се осигури транспорт, посочи Цветков, отбелязвайки, че в републиканската транспортна мрежа ще влезе и БДЖ, като ще има съгласуване на графиците. Директни превози  ще бъдат осигурени и до курортите и СПА-центровете.

Очаква се новата транспортна схема, която бе подкрепена от представителите на бранша, присъствали на брифинга,  да доведе и до поевтиняване на билетите и сериозно подобряване на финансовите резултати на БДЖ. Целта е да бъде намален дялът на сивия и черен сектор в превозите.

Относно разпространените през миналата седмица информации, че е разследван от ДАНС във връзка с проекта за интермодален терминал на гара Драгоман, министър Цветков заяви, че от специалните служби досега не са се обръщали към него и към подчинените му. Цветков заяви, че критиките към него във връзка с изграждането на терминала са безпочвени.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5025 |02.06.2010 По-високи цени за топло, по-големи беди за народа . 8| 5191 |10.03.2010 По-високите здравни осигуровки удрят бизнеса . 2| 5431 |07.01.2010 Цените на имоти по-високи от средата на 2010 . 8| 5016 |17.12.2009 Сините против по-високи осигурителни доходи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads