Реклама / Ads
2| 5569 |08.07.2021 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Уникален морски протеин спира оплешивяването!

.
През 80-те години на миналия век скандинавски професор прави изключително научно откритие, което и до днес остава най-добрата и клинично доказана терапия срещу оплешивяване, както за мъже, така и за жени. Четвърт век след откритието на революционния морски комплекс AminoMar C™, ексклузивен за марката Viviscal®, милиони потребители по света залагат на тази формула за да подържат косата и кожата си в пълно здраве.
 

В края на миналото столетие финландския професор Ласус на чело на екип от изследователи изучават Инуитите в Гренландия. Учените откриват унифициран феномен характерен за тази затворена общност. Въпреки суровите условия на живот и липсата на свежи плодове и зеленчуци в диетата им, Инуитите имат изключително здрава коса и младежка кожа. Този феномен концентрира усилията на изследователите в търсене на причината за него. В резултат на огромна научна работа скандинавският екип установява, че перманентното здраве на косата и кожата на Инуитите е следствие от приема на специфични протеини и гликозаминогликани характерни за диетата им, базирана основно на морска храна. Професорът успява да изолира инвитро точно тези молекули от храната на Инуитете и така е създаден морският комплекс AminoMar C™ .

 

Какво представлява комплекса AminoMar C™ ?

 

AminoMar C™ включва компоненти на извънклетъчната матрица от хрущял на акула и морски мекотели. В действителност екстракта съдържа същите протеинови молекули, липиди и гликозаминогликани, за които учените откриват, че са причина за изключителното здраве на кожата и косата на Инуитите. Неприятната новина е, че не всеки, който се бори с оплешивяването, може да се възползва от доказаната ефективност на Хранителната добавка Viviscal®. Хора страдащи от алергия към риба или морски дарове не могат да приемат Вивискал, предвид характера на съставките. От продукта също не могат да се възползват вегани и строги вегетарианци. Ако не попадате в тези групи обаче, можете да сте напълно спокойни приемайки Вивискал, защото формулата не съдържа лекарства, има отличен профил на безопасност и не са установени странични ефекти в клиничните изследвания.

 

Какви са доказателствата, че AminoMar C™ е ефективен?

 

Всъщност формулата Viviscal®, чиято основна съставка e пептидният комплекс AminoMar C™, е  най- изследваната и клинично доказана програма за растеж на косата достъпна на пазара днес. Добавките Вивискал са предмет на почти 30 години научни разработки и за тях са проведени 12 клинични изследвания, 10 от които публикувани във водещи медицински издания. Подобно на лекарствата, доказателствата за ефективност и безопасност са установени съгласно „добрите клинични практики“, а именно чрез двойно-слепи, плацебо контролирани, рандомизирани клинични проучвания с хора.

 

Първото клинично изследване с хора върху Viviscal®, публикувано в „The Journal of International Medical Research“ 1992; 20: 445 – 453, е проведено през далечната 1992 г. от института за дерматологични изследвания в Хелзинки, Финландия. Субектите са млади мъже страдащи от наследствена андрогенна алопеция. Изследването е сравнително, двойно сляпо и от най-висок научен стандарт и има за цел да установи ефективността на Вивискал спрямо тази на рибеното масло. Резултатите са изключително впечатляващи - 95%  от пациенти лекувани с Вивискал са показали, както клинично, така и хистологично, пълно излекуване, докато никой третиран с рибен екстракт не е показал никаква клинична или хистологична разлика след 6-месечно лечение. Научното заключение от изследването е: Viviscal® изглежда първото силно активно лечение за андрогенна алопеция при млади мъже.

 

Това първо изследване дава надежда на учените, че за пръв път имат „силно оръжие“ в борбата с различните патологии водещи до оплешивяване. След 1992 следват серия от нови клинични проучвания върху мъже и жени, проведени от различни изследователи на различни места по света. Като резултат Вивискал показва повече и по-впечатляващи резултати от всяка друга тествана съставка, независимо дали става въпрос за хранителна добавка или лекарство.

 

През 2013 г. на база събраните научни данни и безпрецедентната ефективност, формулата беше класифицирана като нутри-козметика. Вивискал беше представен като важен научен пробив на „7-ми Световен Конгрес за Изследване на Косата“ в Единбург, Шотландия. Конгресът обобщава най-значимите изследвания насочени към косата от целия свят. Това е най-важната конференция за тези, които имат интерес към здравето на косата, включително: лекари специалисти, дерматолози, хирурзи и други учени от академичните среди и индустрията.

 

Последните клинични изследвания проведени в САЩ безапелационно показват, че и днес, повече от четвърт век след откритието на професор Ласус - нутрацевтика Viviscal®, който единствено съдържа мултипатентования дълбоководен морски екстракт AminoMar C™, няма алтернатива като средство в борбата със загубата на коса, както при мъжете, така и при жените. Обобщени данни от три изследвания, съответно публикувани в „Dermatology Research and Practive Journal“, 2015, „Journal of Clinical and Aesthetic Dermatology“, 2012,  и „Journal of Clinical and Aesthetic Dermatology“, 2015, показват: 

 

- 111% Увеличаване на гъстотата на косата от здравите терминални (напълно узрели) косми след 3 месеца.

- 125% Увеличаване на гъстотата на косата от здравите терминални (напълно узрели) косми след 6 месеца.

- 39% Намаление на косопада и изтъняването на косата след 3 месеца.

- 12% Увеличаване на диаметъра на косъма (дебелината) след 6 месеца.

 

Експертите се доверяват на Viviscal®.

 

През годините Вивискал е тестван и успешно прилаган по целия свят от учени и клиницисти – водещи експерти по косопада. И съвсем логично днес марката е абсолютен глобален лидер по продажби в категория здраве на косата. Продуктовата гамата на бранда включва хранителни добавки и козметични серии, които осигуряват двуизмерна система за грижа за косата, свързваща най-доброто от двата свята. Viviscal® предлага научно валидирани продукти, които насърчават здравия растеж на косата, както отвътре, така и отвън. Със своите 10 публикувани клинични изследвания, марката получи признание като научно-доказана стратегия за красота и здраве, препоръчвана от най-големите световни медицински авторитети в лицето на водещи дерматолози, трихонолози и пластични хирурзи. Редица известни личности по целия свят, в това число известни стилисти, топ модели и актьори, споделят пред медиите, че от години използват Вивискал за да подържат красива и здрава коса.

 

През последната година Вивискал отново е един от най-актуалните продукти, след като беше установено, че корона вируса (COVID - 19) причинява силен дифузен косопад при повечето хора преминали през инфекцията. С оглед на нарасналото потребителско търсене на продукти, които биха могли да помогнат за възстановяване на косата след прекаран COVID, водещи експерти от двете страни на океана препоръчат на пациентите да бъдат внимателни и да се пазят от неверни твърдения към различни продукти. И в настоящата ситуация, при която милиони хора по света страдат от загуба на коса в резултат на Ковид инфекция, професионалистите най-често препоръчват Вивискал като клинично доказана стратегия, с която пациентите могат да  възстановят косата си напълно.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 9018 |17.01.2020 Домусчиев без държавата управлява ”Български морски флот” . 0| 4934 |24.08.2019 Евростат: През последните 5 години у нас няма нито един морски круиз от Варна и Бургас . 3| 6682 |30.07.2019 МРРБ се гласи да профука 3,7 млн. лева за „морски пространствен план“ . 1| 6269 |18.05.2018 Посрещахме световните лидери с уникален вкус от Карнобат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads