Реклама / Ads
0| 5123 |13.05.2021 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Важното в колата: Как да изберем детско столче?

.
Едно от най-прекрасните неща на света е новината за появата на детенце. Всяко начало е важно и всички, засегнати от новината, започват да се вълнуват и приготвят за бъдещото събитие. На пръв прочит списъкът с необходимите неща изглежда безкраен, но в действителност са нужни малко, но качествени неща.
 

Освен намиране на дрешки, пеленки, биберони, играчки и сродни продукти, е важно внимателно да се подберат и други по-големи. Става въпрос за детското легълце, столчето за хранене и за кола, както и детската количка. Това са верни помощници в отглеждането и трябва да сте сигурни, че ще изпълняват ролята си качествено.

 

Детските столчета за кола са важен артикул с повече приложения. Освен като седалка за малките по време на пътуване, те могат да бъдат използвани и като легло или столче, от което детето ви да ви гледа, докато вършите някаква работа или пък си почивате заедно. Също така могат да бъдат и част от конструкцията на детска количка, което ги прави функционални и предпочитани.


.

На пазара има огромен избор, който със сигурност ще ви затрудни. Дори и да си поставите критерии, ще има моменти на колебания. В такъв случай е важно да разграничим продуктите по видове и да се насочите към това, което отговаря на вашите изисквания.

 

Видове столчета спрямо пола:

 

●                Столчета за момиченца – единственото, по което може да се ориентирате, че това е детско столче за момиченце, е цветът на столчето. Обикновено момичешките столчета са в нюанси на розовото и лилавото. Разбира се може да ги срещнете и в други.

●                Столчета за момченца – отново на тази мисъл може да ви навява само цвета на столчето. Смята се, че синият и сивият цвят са най-подходящи за столче за момченце. Въпреки това могат да бъдат и в други цветове.

●                Унисекс – най-често столчетата за кола са определени точно така – предназначени са и за двата пола. Дори и разделени на видове, детските столчета са с едни и същи функции и единственото, което ги разделя е цветът. При този вариант можете да изберете от широка гама цветове.

Видове спрямо теглото и възрастта на детето:

●                Първата група се води Група 0 – в нея попадат бебета, тежащи под 10 килограма на възраст до 9 месеца.

●                Следващата група е Група 0+, в която влизат бебета с тегло между 10 и 13 килограма. Смята се, че са на възраст около 15 месеца.

●                 Подред следва Група I - обхваща деца с тегло от 9 до 18 килограма. Приблизителната им възраст е 3 години.

●                Група II е предпоследната група, в която попадат децата с тегло от 15 до 25 килограма, на възраст между 3 и 7 години.

●                Последната група в това направление е Група III, която включва деца с тегло от 22 до 36 килограма и възраст от около 6 до 12 години.


.

Видове столчета спрямо начина на прикрепяне към автомобила:

 

●                Столчета, които се прикрепят към седалките с помощта на автомобилен колан.

●                Столчета, които се прикрепят със системата IsoFix. Това е международен стандарт за безопасност, който осигурява лесно и безопасно монтиране на столчето без помощта на автомобилните колани. Седалките се прикрепят със специални куки, които се закачат към специални халки на самия автомобил. Възможно е да има и така наречената котва за допълнителна сигурност.

 

Можем да разграничим детските столчета по всякакви критерии. Това, което е важно за всички тях, е да осигуряват безопасността на детето и спокойствието на родителите. Хубаво е да са качествени и функционални.


.

КИДСО БГ предлагат богат избор на детски столчета за кола , така че независимо от вида на столчето, ще намерите верен помощник с тяхна помощ.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4769 |12.05.2021 ЕК ни отпуска близо 76 млн. евро за последиците от пандемията . 18| 12055 |12.05.2021 Агресивни данъчни удрят фирми по команда, не закачат любимци на досегашната власт . 9| 8554 |10.05.2021 Божанков: Фирма, свързана с ДПС ли работи с ”Автомагистрали”? . 1| 4906 |10.05.2021 Защо този път Шампионската лига не беше турнирът на Реал Мадрид?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads