Реклама / Ads
0| 2221 |26.07.2024 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Започна Пампорово Байк Фест 2024

.
Елита в планинското колоездене се събира в курорта за 10-ото поредно издание на събитието
 

Над 150 участника от всички краища на страната, както и представители на Италия, Германия, Гърция и Република Северна Македония ще участват в 10-ото поредно издание на най-голямото подобно събитие в България и региона от 26 до 28 юли.


.

По традиция по време на Пампорово Байк Фест се провеждат множество разнообразни мероприятия и различни активности, като основен акцент в програмата е голямо международно състезание по спускане част от календара на Международния Колоездачен Съюз, носещо точки за световната ранглиста, както и третия кръг от Детските Даунхил Серии.

 

Освен състезателната част по време на събитието ще има и много различни активности, сред които експо зона, боулинг вечер, а в събота след детското състезание, на сцената на плац Студенец от 19:00 часа ще има концерт на Цунами рок банд, Q-teq crew и DJ Roosee с вход свободен за всички гости на курорта.  

 

В съботния ден на 27.07 ще се проведе трети кръг от Детския шампионат по спускане, в който ще се включат много от младите надежди на България в планинското колоездене, както и някои от най-добите представители на съседна Гърция. Квалификациите ще започнат в 14:00, а в 16:00 ще бъдат финалите.


.

Неделния ден на 28,07 е отреден за състезанията при големите, където конкуренцията тази година е на много високо ниво, а в надпреварата за спечелването на точките за световната ранглиста ще се включат най-бързите родни спускачи, както и представители на  Италия, Германия, Гърция и Република Северна Македония.

 

Състезанията по спускане са изключително атрактивни и зрелищни за публиката, състезателите преминават през множество стръмни участъци, скоростни отсечки, корени, скали и големи скокове, а всеки които иска може да ги наблюдава свободно покрай трасетата.

 

Участниците в различните стартове са разделени в 8 отделни категории, а най-бързите ще се борят за примамлив награден фонд от над 4000 лева, както и много предметни награди предоставени от партньорите на събитието от Пампорово АД, Ред Бул, Керхер България, Магазини Акваматрикс и Стената, DoppelHerz, Stanley България и Furyflow.

 

Междувременно летния сезон в Пампорово тече с пълна сила, като всеки ден без почивка работят Велопарк Пампорово, лифтове от Туристически център Пампорово до Студенец и от Студенец до връх Снежанка, както и атракционите в курорта, а до 8-и септември, включително, всеки петък, събота и неделя за туристи и колоездачи ще работи също и лифта до Мечи чал.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 2553 |26.07.2024 Експерт по експлозиви: Да се търси еквивалентност между тротил и пиротехника е абсолютна глупост . 0| 2366 |25.07.2024 ELG пласира успешно най-голямата емисия ценни книжа на пазар Beam на БФБ . 10| 15907 |22.07.2024 Мика Зайкова: Високите цени в магазините се определят от картелите, а не от пазара . 1| 4613 |19.07.2024 Богатите датчани… как живеят?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads