Реклама / Ads
20| 39662 |08.05.2023 ГЛАСЪТ

Ако не можеш да си джентълмен, не бъди поне свиня: Как Гешев „Империята“ отвърна на джедая Демерджиев?

.
Властта ни е скъпа!...
В България живеят и творят най-чевръстите атентатори в света. За рекордно краткото време – само два дни, - те организираха десетки участници в мащабно мероприятие в Пловдив. Този факт вероятно е впечатлил и мистериозния израелски експерт, пристигнал у нас малко преди взрива срещу Гешев… Целта на новия заговор е служебният вътрешен министър Иван Демерджиев.
 

Мотивът: Нахалникът разкри очевидните несъответствия и панаирджийски елементи в т.нар. „терористичен акт“ срещу Иван Гешев и държавността край вилната зона Ярема на Витоша. Това нямаше как да му се размине, съгласете се. Освен това трябваше да се проветри от лошата миризма в прокуратурата след нелепите изказвания на Борислав Сарафов, Ясен Тодоров и Сийка Милева, които надминаха Били Лъжеца (по Кийт Уотърхаус) и т.нар. протест „нас не ни е страх“ на червените тоги.

 

Ама къв' е тоя… Я вижте там… - ревнал гороломно Главния по мобилния от бреговете на Нюйоркския залив и тук структурите му за бързо реагиране схванаха намека. Още повече, че Сийка, вече се бе произнесла за Демерджиев: „ниска компетентност и политическа пропаганда“ плюс „изказвания в противоречие с конституцията и законите“. Звучи като присъда, мен ако питате.

 

И ето, че съвсем случайно в Пловдив група полицаи нахлуват в известно заведение и започват уникално по рода си принудително стриптизиране на посетителите. А те са около четиристотин. Било акция срещу разпространението и консумирането на дрога, аргументират се след избухването на скандала от местната полиция. Имаше грубости, - ожалиха се лица, попаднали в екшъна. Още на сутринта Асоциация на заведенията поиска оставката на Демерджиев. Не закъсняха и изяви на очевидци и потърпевши, сред които и собственикът на пострадалото заведение. Гражданска храброст лъхаше от всяка тяхна дума. И синхрон, ако позволите. Сещам се, че такива нямаше, когато ченгета пребиваха младежи на протестите през 2020 г., но къде ще се мери обществения мижав гняв с гневът на посетители в питейно заведение! Действието се развива в България все пак…

 

Последва очакваното, превърнало се вече в протокол: Иво Никодимов от БНТ на Кошлуков героично се свързва „на живо“ с Главния, който е в Ню Йорк – че къде да е. И той не се поколеба да тури Демерджиев на мястото му. Така Гешев „Империята“, отвърна на удара.

 

Да обобщим: Атентатът срещу главния прокурор вече е в кавички и сюжет за Сатиричния театър. Но постигна целта си – Борисов аргументира кабинет с ДПС, БСП, „Възраждане“ и ИТН заради големите „заплахи срещу държавността“. За да се прикрият очевидните несъответствия и глупотевини около въпросния бутафорен взрив (в пъти по-немощен от всекидневните зари из столичните квартали по време на разпивки с повод и без повод) е трябвало да се произведе спешно нов скандал, който да покрие предишния. И ето ви „атентат“ в Пловдив.

 

Извод: Когато мафиотизирана група или прослойка усети, че е застрашена, не подбира средствата, за да запази властта си. Перефразирам Макиавели.

Чарлз Буковски на свой ред е казал нещо точно като за спасяването на Гешев и Борисов: Ако не можеш да си джентълмен, поне не бъде свиня. Ама не могат, бе, Буковски! И не искат.

 

Вече не вярвам, че в България нещо може да се промени към добро. Поне не сега и не от тези. Но все още вярвам, че може да се направи така, да не стане по-лошо. Пълзи такава змия, огледайте се.

 

Огнян Стефанов

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 74464 |22.07.2021 Бившият можеше да е труп в багажник, ако вместо в Годеч бе отишъл в Симитли . 40| 18800 |23.12.2020 8 източника, от които Гешев можеше да разкрие Мата Хари, но отказва . 25| 9184 |20.07.2019 Армстронг: На Луната можеше да стъпят затворници или войници, но стъпиха пилоти . 19| 21127 |31.05.2019 Мис Пиги: Дон Делян, не изяждай повече от това, което можеш да вдигнеш

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads