Реклама / Ads
0| 17837 |13.06.2022 ГЛАСЪТ

Бийте се, не се обяснявайте, иначе Путин и Чекмеджан ще ви размажат

.
Той напира...
Политическа криза няма. Но има оперативно мероприятие с такова название. Всички, които са по някакъв начин зависими от Кремъл и чиито тайни и явни интереси са засегнати, щурмуват кабинета „Петков“. Слави Трифонов може да се част от това, може да не са – това не е важно. Имат свои цели, които опитват да преследват. Ще направя малко отклонение, с ваше позволение.
 

Интервюто на Трифонов пред Константин Вълков от Дарик постигна единствено това, което лидерът на ИТН искаше да постигне. Защото Вълков искаше да бъде български вариант на журналиста от ВВС Джеръми Паксман, който през 1997 г. задава 14 пъти един и същ въпрос на тогавашния британски вътрешен министър. Няма лошо, напротив, стига този тактика да бе приложена към енергийното министерство и цените на руския газ. Или по отношение на това кои фирми напират да получат над 3 милиарда през министерството на Гроздан Караджов. Въпроси, подкрепени с факти и документи, каквито има в изобилие. А той го натискаше за Капитан Андреево, където доброто намерение на държавата се сблъска повече с некадърността на собствените си представители, отколкото с частната фирма, която е оперирала там от години. И Трифонов се успокои, взе контрола на разговора в свои ръце и така го завърши.

 

Държал се нагло? Бил груб? Наивността не оправдава поражението, - казва естонският писател Тоомас Винт.

 

Трифонов се държи така, както харесва неговата публика. То не приласкава интелектуалния елит, доколкото има такъв въобще, нито електората на БСП. Той опитва да си говори с техните деца и внуци, дори онези зад граница. Натам е насочено и турнето, което Ку-ку бенд започва и което е своеобразна предизборна кампания.

ГЕРБ и Борисов също атакуват правителството. Човекът от Банкя все още не се е примирил с това, че е изгубил властта и няма повече да я види в онзи вид, в който я упражняваше и доеше. Тези край него пък все още жадуват за постове и облаги, които тези постове им осигуряваха години. Искат реванш. Искат мъст. Очевидно е. А и руската връзка ги задължава.

 

ДПС. Чувам непрекъснато колко дразнещи били Хамид Хамид и Йордан Цонев. Колко некадърен бил Цонев дори като крупие и не можел да се сложи на малкия пръст на Тити Папазов, да речем… Също и за посещенията му при банкера Цветан Василев с какви ли не молби за съдействие, включително и свързани със сина му… Мислите ли, че те не знаят това? Но такава им е играта. Затова Цонев-Ментата ни облъчва от студиото на Нова тв, че Пеевски е на първия ред в НС, защото така са решили избирателите че ДПС е в брилянтни отношения с управлението в САЩ и как в ЕС топло приемат движението. Позволяват си да наричат Кирил и Асен лъжци и крадци, а управлението им е провал и предателство към България. Казва го ДПС, което е дало много за това да сме най-бедни, болни и умиращи в ЕС.

 

Споменатите опоненти/врагове на сегашното управление активирали срещу него цялата си медийно-прокурорска армада от първия ден на неговото съществуване. Компромати, манипулации, нахлуване в личното пространство, лъжи, обиди – всичко. Добавете подкупване на хора от кръговете до Петков и Василев, подлагането на динени кори, манипулиране на информация от службите. Всичко това влиза в арсенала на водената война. Защото срещу проевропейското и проатлантическото управление се води война. Ролята на ракетите „Сармат“ в тази война играят хибридните руски и тролски атаки, които са все по-агресивни. И ако целта на вътрешните врагове на Асен и Кирил искат властта и връщане на статуквото, то руският им съюзник и покровител желае превръщането на България в евразийско глинено нещо, което Путин да моделира и мачка както му е угодно.

 

Не се хвалете с операцията „Капитан Андреево“, защото се излагате. Тя се проваля заради тези, които са обещали да я проведат, а не могат. Нелепи и смешни са твърденията за заплахи по телефона и предлагани многомилионни подкупи. Всеки, който е чел поне една книжка и е гледал поне един филм за корупцията и мафията знае, че тези работи не стават така. Държавата е дала този бизнес на частници и за да си го върне трябва да докаже, че е права. Засега чуваме някакви фантазии и твърдения, които в съдебна зала ще бъдат попиляни дори от студент по право.

 

Това правителство трябва да воюва за всяка направена от него стъпка. Хората трябва да научат, че цената на американския газ е наполовина по-евтина от тази на руския газ. Да се обяснява открито и с аргументи. Да се разкрива цялата схема, по която е обслужен руският интерес за построяването на Турски/Руски поток, за когото сме платили над 3 милиарда. Да научат хората, че това е задкулисен план на Путин да бъде заобиколена Украйна и по този начин той да започне война срещу нея. Така и стана. Обяснете го отново и отново. Нека всеки българин схване, че сме платили милиарди, за да улесним агресията на Русия срещу суверенна държава. От това ще стане ясно, че нямаме грам полза да продължаваме сантименталните връзки с режим, който ни използва и ограбва, като същевременно насажда великоруски шовинизъм в среди от българското население. Обяснете, че Путин проповядва откачената теория на акад. Фоменко, че България не е била под турско робство, това било измислица. Също, че не е имало Римска империя и Древна Гърция, защото е имало само Велика руска орда, която е владяла Европа и света, а ние българите сме били някаква частица от нея. Дори египетските фараони били измислени, защото всъщност са били руски ханове и князе.

 

Хората трябва да проумеят, че Велика Русия, за каквато говори Путин, може да има само ако е икономически гигант, а не джудже, каквато е в момента. Трябва да е държава, привлекателна за хората по света, които да искат да учат, работят и живеят там, а не да я напускат десетки хиляди всеки ден. Че трябва вместо оръжия за убиване, да произвеждат телевизори, обувки, храни, компютри и коли и памперси, а не всичко да внасят. Че не е нормално да имаш хиляда олигарха, които източват най-богата територия в света, а 130 милиона да живеят ден за ден, месец за месец. Не може да отиват в затвора журналисти, защото са написали думата „война“, а който не е съгласен с управлението да бъде натикван в затвора или ликвидиран.

 

Обяснете разбираемо и аргументирано, че имаме многолюдното, но не достатъчно ефективно МВР. Че реформите са жизнено важни, а това означаване и освобождаване на немалко хора. Тези, които ще останат, ще минат през тестове за интелигентност, лоялност и физическа подготовка. Ще разполагат с модерна техника, камери навсякъде, където е необходимо, вертолети и коли. Така е в развитите страни като Австрия, Нидерландия, Германия, Швеция, Финландия, Дания и др. Тогава КПД ще е висок, заплатите - също. Досега МВР бе някаква социална структура, където се наливат милиарди, но истински работят около половината от състава. Но "хранилката" осигуряваше на онова управление няколко десетки хиляди гласа на избори. На милиционерския подход за масовост трябва да се сложи край. Да не говорим колко от службите в МВР са пробити от политици, бизнесмени, мафиоти...

 

Желязната завеса чак сега се вдига за страната ни. Над 30 години ни заблуждаваха, че сме в преход, а и до ден днешен е грабеж. Политическата система е проядена от корупция, а проповедниците й са деградирали типове, които ни се подиграват в очите.

Това би трябвало да е идеологическия фундамент на всяка партия или формация, тръгнала да прави промяна. И да е ясно: без смяната на главния прокурор Гешев, няма да се получи. Без драстични структурни и кадрови промени в КПКОНПИ също. ВСС трябва да се изчисти от всички, които дори само напомнят по мислене и действие Гешев, Магдалинчев и подобни на тях.

 

Ще го кажа още веднъж: Това е война.

 

И да не се заблуждаваме: живота е несправедлив в повечето случаи, а политиката е най-мръсната част от него. Да призоваваме политиците да са морални, справедливи и неподкупни е симпатично, но безмислено начинание.

 

Промяната ще се случи, защото ако не ние, еволюцията ще я наложи. Защо да сме все на опашката. Няма нищо страшно в предсрочните избори. Нека и българите най-сетне проумеят, че каквото посеят, това ще жънат.

 

Огнян Стефанов

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 11919 |11.06.2022 Русия при Путин I и Петър I: И тогава и днес милиони руснаци нямат тоалетни и канализация . 0| 14618 |10.06.2022 С кални намерения не можете да направите нищо чисто, пичове . 0| 13305 |10.06.2022 Путинци в атака на живот и смърт: ”Сармат” за Кирил и Асен, толкова е просто . 0| 15286 |09.06.2022 Шоумени, популисти, мениджъри и едни корумпета за опозиция. Какво друго очаквахме?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads