Реклама / Ads
14| 23650 |14.09.2017 ГЛАСЪТ

Борисовата къща стана Смолни, а той - вожд революции и пролетариата

.
Комисарите са строени, Улянов е в дъното
Понякога българските абсурди могат да уплашат самите нас, дето живеем с тях от десетилетия. Последният от тази категория е, че къщата на Бойко е превърната в българския Смолни. Смолни е сградата в Петроград, където през 1917 г. се помещава щабът на революцията. Оттам Ленин издава заповеди на болшевиките, там е убит и верният му саратник С.М. Киров. От своите. Най-напред обаче там е било девическо училище, повод за изпробване въображението на премиера...
 
За какво става дума. От разказ на Тони Златков, бащата на отвлечения Адриан, разбираме, че същата вечер, когато синът му изчезна, той бил откаран в дома на Борисов. Там лично Бойко го разпитал за бизнеса му с коли. (Май се говореше за някаква специализация на Борисов в Унгария, свързана с автомобилите...) В къщата било пълно с шефове от МВР. Всички те били внимателни с бащата. И загрижени.

Тони Златков разказал това със сълзи на очи пред пеевско-борисов сайт, като благодарил от цялото си сърце на Бойко за отношението. Горкият човек, откакто призна, че е отказал услугите на МВР, постоянно го карат да благодари на този или онзи, на държавата, на службите, на партията и прогресивните сили. Извинявам се за иронията, но тия около Борисов нямат милост в желанието си да направят ПР дори от човешките драми.

Ако бяхме нормална държава такова нещо нямаше как да се случи. Ако обаче все пак се случи, премерът щеше вече да е под лекарски контрол, а след лечението с него щеше да се заеме прокуратурата. Опозицията пък щеше да го разкъса на парчета.

Причините за подобна реакция са прости.

Чл. 108. на Конституцията гласи:

(1) Министерският съвет се състои от министър-председател, заместник министър-председатели и министри.

(2) Министър-председателят ръководи и координира общата политика на правителството и носи отговорност за нея. Той назначава и освобождава от длъжност заместник-министрите.

(3) Министрите ръководят отделни министерства освен ако Народното събрание реши друго. Те носят отговорност за своите действия.

Кратко и ясно.

Питаме:

1. Ако беше се случило нещо с Адриан Борисов ли щеше да носи отговорност?

2. Да не би Борсов да е назначен с акт на Народното събрание допълнително за министър на вътрешните работи и главен секретар?

3. Притежава ли Борисов образователен ценз като крмналист? Ако не, като какъв взима решения и дава указания по криминални случаи? Ако това му е хоби, цялата държава ли трябва да го обслужва?  

 4. Ако беше се стигнало до акция по обезвреждане на похитителите Борисов с автомат ли щеше да ги гони, с пищов или нещо друго?

Не, не е смешно. Трагично е. Какво си позволява този човек? Кой му дава право да превръща цялата държава в цирк?  

Понеже шефовете в МВР му се слагат като дърта мастия на тираджия, нека му докладват колко от предупредителните знаци за контрол на скоростта са махнати. Нали лично Борисов държа речи в парламента как час по-скоро това трябва да стане. Дори гласуване имаше за такава поправка. Да ги пита. Същите мушмороци, които се крият под шлифера му и кой знае с какво си играят там...

И най-големият враг на това правителство не е в състояние да измисли „мотиките”, които настъпват всеки ден Борисов и компанията му. Няма човек с такова въображение. „Изгубена Станка” е направо шекспиров шедьовър в сравнение с умствения дефицит, демонстриран от върлуващата във властта трупа...  

Да, срамно и позорно е, но какво от това? Няма защита срещу опростачването, когато то е официалната философия на едно управление.

Единственият случай, когато в дома на премиер са се събирали шефове на тайни служби е през 1972 г. Тогава Голда Мейер, министър-председател на Израел обсъжда с тях реакцията на страната по повод терористичното нападание срещу израелските спортисти на Олимпиадата в Мюнхен. Случай, влязъл в историята и учебниците. Сбирката в къщата на Борисов също ще влезе някъде, но не искам да казвам къде. Знаете къде.

Вероятно слугинажът от ГЕРБ ще наскача с аргументи, че премиерът е загрижен за съдбата на отвлеченото момче. Добре, но нека направи тогава и щаб за насилените и ограбени възрастни хора по селата. В кухнята да заседава друг щаб – за контрабандата на дрога, цигари и петрол, да речем. Тия хора наистина ли си вярват? Деси Атанасова, Тома Биков и Антон Тодоров, например. Или Цветан Цветанов. Борисов ясно, че се е взел съвсем насериозно.

Бедни, бедни Македонски! Защо не умря при Гредетин?!

След подобни изпълнения вече никой не може да твърди, че Марианската падина е най-дълбокото място на планетата. Нито, че Борисов няма да се появи в Биг Брадър, Фермата или при Наталия Кобилкина, където да сподели човешки това-онова.

И докато Борисов се прави на инспектор Дюдю любимата му Меркел ни отряза за Шенген...

Това безумие трябва да спре. То убива всичко, не виждате ли?

Едно обаче не става ясно: щаб за разкриване или щаб за организиране на рекет е събран в Банкя? Риторичен въпрос...

Борис Петков
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 28962 |25.07.2017 Как станах „враг на народа” в Марианската падина на Цацаров . 14| 21125 |09.03.2017 Пустите патриоти, станали московци . 7| 21358 |20.12.2016 Как крокодилът в българското езеро стана на патъци 45-и номер

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads