Реклама / Ads
14| 16446 |22.08.2011 ГЛАСЪТ

Четвърти километър

.
Из делниците на един луд (15-19 август)
 

Понеделник, 15 август


„Чалгата напира към политиката”, прави голям въпрос от малка новина в. „Труд”. Бриана се кандидатирала за кмет на гр. Левски, а Борис Дали  за общински съветник в Бобовдол и от това извеждаме закономелност! Колеги, чалгата, ако не сте забелязали, отдавна е в политиката. Какво е туй най-отгоре, ако не еманация на тая естетика, която се нарича „чалга”?

Четох в един текст на колежката Седларска, че Бареков разказвал как една сутрин в 8 часа отишъл на гости на Бойко, да пийнат кафенце. И заварил премиера пред телевизора. Но не гледал сутрешните блокове, не! Гледал фолк канал. Бареков, със свойственото си тънко чувство за глупост, искал да отмахне от премиера масовото подозрение в нарцисизъм. Дет’ се вика, пази ме, Господи, от приятели…

Няма да ви се правя на набожен. Вечер след осем, ако съм пийнал две-три ракийки, не съм против „Бяла роза”, или „Водка с утеха”. Даже съм хващан да припявам. Но да гледаш чалга канал в осем сутринта, трезвен, трябва да имаш много дълбока духовна нужда от тая музика. Не ли?

„ГЕРБ-Сливен утвърди номинацията на Лечков”, пише „Труд”. Най-после. Два месеца го пържиха. Не мога да кажа защо, но е факт. Нещо са му искали, пък на него му се е видяло много, нема друга логика. Киро във Варна откога го издигнаха, хем Киро е комунист, а Бойко мрази комунистите и в червата. Но явно Киро е дал при първо поискване…

Август, мъка… В. „Република” „открил” някой си Иван Стойчев, таксиметров шофьор, който не бил ял нищо от 15 юли 2009 г., а само се препичал на слънце и така си набавял нужната енергия. Слава Богу, бях почнал да се притеснявам, че у нас тая технология е неприложима, ако и да имаме и бол Слънце, и бол гладни. По света има къде 30 000 слънцеяди. Мисля, че съм ви споменавал за австралийската писателка Джасмухин, която не е туряла троха в устата си от 1993 г. Най-много слънцеяди има в Русия, което ми се вижда съвсем естествено. И са най-усъвършенствани. И точно затова се чудех защо у нас не се появяват. Николай Долгорукий от Запорожието, освен дето яде само „слънце, въздух и вода”, но ходи и бос през цялото време. С една дума, излиза си направо без пари.

В същност, имах известни подозрения, че имаме слънцеяди. Когато излезе проверката за апартаментите на Цветанов и стана ясно, че, за да купи всички тия апартаменти с тия доходи, трябва да не са яли нищо през цялото време, ми мина през акъла дали не са соларни хора.

Ей, пенсиите, палете автомобилни гуми, яжте всички видове зеленина и изпущайте метан и изобщо подпомагайте всячески глобалното затопляне. При едно вечно лято, ще ви се падне да ядете много повече от сега. Е, има и рискове, може да почнете да произвеждате хлорофил и да позеленеете, но от това не се умира. Дето се казва, по-добре сити и зелени, отколкото червени и гладни.

Днес е един от най-големите християнски празници – Успение на Пресвета Богородица. „Стандарт” съобщава, че в Троянския манастир изнасяли иконата на Св. Богородица Троеручица. Дедо Максим лично щял да води службата. 20 хил. поклонници се били стекли. Добре е, че се знае колко са. Щото… Може би е грехота точно на тоя ден да го споменавам, ама трябва да се знае и помни. По-лани нали докараха три чудотворни икони в „Александър Невски” – Троеручица, Осеновица и Богородицата от Рилския манастир. Шест дена се реди народът да ги целува, общо над 150 000 богомолци се изредиха. И накрая, като се преброиха даренията, се оказа, че са 14 000 лв. Което значи, че един поклонник е оставял средно по 9.3 ст. Какво ли чудо да стори Троеручицата за 9 ст.?! Дедо поп се оправда, че не били 150 хил. богомолци, а само 40 хил. Което рязко вдига лептата на 35 ст. А истината е проста и ясна, и по своему криминална. В изповедалния полумрак на църквата някаква тайнствена четвърта ръчица се е протягала край Троеручицата и е прибирала едрите банкноти.

Когато Йоан Дамаскин за пръв път турил третата ръка (сребърна!) на Божата майка, той едва ли е подозирал, че 15 века по-късно това ще се превърне в метафора на битието на някои източно православни - като русите, гърците и най-вече българите...

Та се сещам за една история. Слизат Господ и апостол Павел на Земята. Гледат на полето мъж оре, целият в пот, залита из браздите. Какво му е, пита дедо Боже? Павел му вика: Ми ти нали каза «Хлябът ваш насъщни ще добивате с пот на лице»? Та аз само се пошегувах! Вървят и чуват женски писъци. Какво е това?  Еми ти каза: «И вашите деца ще се раждат в мъки!» Ох, шегувах се, шегувах се! Вървят по-нататък и виждат един лъскав дедо поп, ама същи дедо Николай – бял червен, с ланци и часовници по ръцете, слиза от мерджан C класа. А това пък какво е? Това, рекъл апостол Павел, е този, който се досети, че ти се шегуваш!

Обаче пък, дето вика един пич, има надежда за бъдещето, щом Господ има чувство за хумор…

 

Вторник, 16 август


76-годишната Пенка Балева от Варна скочила с парашут от 3 хил. метра. Бабет посветила скока си на Варна и на кмета Кирил Йорданов. Ако Киро вземе и четвърти мандат, мисля, че и други баби във Варна ще скочат от високо.

Браво на баба Пенка! Ние понеже следим кариерата й, ще кажем, че тя беше на 71 г., когато на 27 март 2006 г за сефте скочи с ластик от Стамболовия мост в Търново. Скачала е с парашут и от 5 000, което е рекорд в категория «Последна възраст». По-лани една полякиня на 82 г. скочи, но, първо, от 3 500 м. И, второ, беше придружавана от снаха си. За да не стане някой инцидент, или пък за да стане... Сложно нещо е човешката душа, никога не знаеш кой за какво се Богу моли...

Пък 80-годишната баба Цветана Здравкова, се записала в дупнишкия клуб по делтапланеризъм и се готвела за първия си полет.

Скачат, скачат българските баби. Една скача с парашут, друга с делтапланер, а повечето скачат направо от седмия етаж. И дядовци скачат, не само баби. Изобщо, кой не скача е червен! Само те могат да чакат кажи-речи 100 г. светлото бъдеще и пак да не изгубят надежда…

За тия 22 г. от промяната, на пенсиите нищо екстремно вече не им е чуждо. Мисля, че няма да е пресилено, ако кажем, че имаме къде 2.5 млн. любители на екстремните спортове, адреналинки, ако мога така да се изразя. Но повечето ги спира липсата на средства и материална база. По-миналата седмица, когато Обамата честваше 50 г. във ферма край Чикаго, 75-годишната Мисти Роуз навлезе в закрито въздушно пространство над фермата с малкия си самолет “Китфокс”, та се наложи да я изкарват с два изтребителя Ф16. Нашите пенсии, ако имаха такива възможности, щяхме да ги търсим из открития космос…

Като говорим за високо и понеже понякога, макар и рядко,  пенсиите скачат и защото не работи асансьорът, та да кажа една новина в тая връзка. Новият закон дава право на съкооператорите да съдят всеки катил, който не ще да си плаща за ремонта на асансьора, на стълбищните автомати и т. н.  Браво на законодателя! Тъщата например живее на 10-я етаж. И имат във входа два-три миндила, които редовно отказват да си плащат за асансьора.  И тя припка нагоре като козичка десет етажа… Честно да ви кажа, като й ида на гости, ми е неудобно да я пращам повече от два-три пъти за бира.

Джеймс Пардю, експосланик на САЩ у нас, прави рекапитулация на ставащото в родината: „Нито една голяма фигура от престъпния свят и нито един корумпиран държавник не е осъден. Организираната престъпност и корупцията продължават да душат България, пречат на развитието й. На мен България ми прилича на голям политически театър. Лидерите ви вдигат много шум, правят се на бабаити, но реално не правят нищо. Това е театър. Случката с “Лукойл” е най-скорошният пример за това - политическа драматизация на най-високо ниво. Много шум и много пушилка, но в края на краищата нищо не се случва.”

Ние никога не сме харесвали особено г-н Пардю, щото той малко солдафон пада. Като посланик доста грубиянстваше из родината. Но за театъра е прав. Не съм съгласен само, че е на най-високо ниво. В смисъл, той е на най-високо държавно ниво, но като сценарий е елементарен. Даже Станишев го прозря.

Пардю видял истината отвъд океана, а у нас 53% одобряват отнемането на лиценза на „ЛУКойл”, защото показвало, че „пред закона всички са равни”. Само дето някои са по- равни… Дано думите на Пардю накарат баре 1-2% от шараните да разберат, че ги хващат на бастуна с правото. Не, че имам голяма надежда, де…

Обаче ще ви призная нещо. Може всичко да говоря, но не мога да скрия, че няма друг политик от периода на промяната, който така умело да е напипвал G-точката на простия народ, както Борисов! Той ли има шесто чувство, на народа ли му липсва некое от петте, не мога да кажа, но фактът си е факт.

 

Сряда, 17 август


Любка Качакова, дето, ако помните, беше един сезон зам.-министър при царя, вика: „За Бойко Борисов мога само да кажа, че очевидно не само е чел историята на древния Рим, за Цезар, Помпей и Цицерон, но ги е и препрочитал до пълно усвояване на законите на властта…”

Очевидно обаче не спрял само до римската история. Помня как веднъж Коритаров го попита: „Коя е книгата, която последно успяхте да разлистите?

- "Пиратът папа".

- За папа Йоан-Павел Втори ли?

- Много интересна книга. Прегледайте я някой път, когато имате време.” (27.10.2005, НТВ)

Качакова, Качакова…Очевидно, че, ако си от Пазарджик, то е за цял живот!

Леле, как ми се прииска да ви кажа вица за очевидното... Ама съм го казвал вече. Е, к’во пък, може някой да не го знае. Учителката накарала децата да напишат съчинение с ключова дума "очевидно". Марийка написала: "Мама свири на пиано, татко на китара, аз на цигулка. Очевидно сме музикално семейство. А Иванчо написал: "Дядо гони прасето из двора, отдолу идва баба с "Файненшъл таймс" в ръка. Но баба не знае английски. Очевидно е с..."

Та ако видя премиера например с «Към себе си” на Марк Аврелий под мишка, очевидно няма да си помисля, че я е чел...

„Труд”: „Плевнелиев: Не виждам конфликти в правителството”. Като не иска, как ще види. Дянков рече преди време: „Не е на Цветанов работа…” Вчера Цветанов рикушира: „Не Симеон Дянков е човекът…” От опит знам, че репликата „Не е твоя работа!” или предхожда, или захожда един скандал! Обаче Плевнелиев вика, че за него това, което се случвало, било в рамките на нормалното. Може, знам ли... Г-ца Паунова писа веднъж, че в Перник например под романтично семейство се разбирало съпрузите да се бият на свещи… Та на различните места, различни неща са нормални.

Пък Дянков вика: "Определено САЩ трябва да се поучат от опита ни, те са по-зле от нас от гледна точка на финансова стабилност."

Га сме най-зле, така да сме… Извинявам се, че с тая кръчмарска лексика, но Дянков почна пръв. Самото сравняване на САЩ и България може да е плод само на пиян мозък. Ако няма нещо от детството, например да го е удрял ток, като депутата Коцев. Коцев като малък бръкнал с отвертка в контакта и му останало за цял живот… Между другото, той вика, че мразел да си спомня за детството. „Живеехме много бедно и на никой не пожелавам такова детство…” И за него може да се каже, както за началника му, добре, че е бил момченце, защото иначе съвсем нямало да има с какво да си играе. Ама са прекалили с игрите. Имаше по-рано една теория, че от тези игри се затъпявало. Мисля, че неправилно се отрече.

Но да се върнем на Дянков. Така на око само като го смятам, пикливият ни бюджет се събира къде 200 пъти в дълга на САЩ. И то преди последното увеличение. Къде са тръгнали да се мерят?! То е направо като мравката и слона. Дето минали по един мост и той се срутил. Мравката рекла: трябваше да минем един по един…

Само войната в Афганистан струва на американците по $120 млрд. годишно. А ние имаме 16 млрд. лв. приходна част…  Между другото да ви кажа, че тая война само янките я водели. Оня ден сп. "Еспресо" писа, че италианците от години плащали на талибаните. И затова давали най-малко жертви. И не само италианците. Радио „Голос России” коментира: „Европейския пацифизъм клони към пофигизъм. Европейците изобщо не воюват. Това, което правят те в Афганистан, се нарича саботаж…”

Пофигизъм, за който не знае, било ендокринно заболяване, което предизвиквало изменения в жлезите с вътрешна секреция, засягала нещо кората на лявото полукълбо. Така пише по руските сайтове. Не знам има ли я на български тая болест. Трябва да я има, ние всичките мозъчни болести ги имаме. А тая е много удобна. Симптомите били чести позиви за спане и ядене. Можем да си я обявим за национална.

 

Четвъртък, 18 август


„Лъвчето на СДС се озъбва”, пише „Стандарт”. Шефът на изборния щаб Борис Марков се похвалил, че ще му правят тунинг: "Лъвчето порасна и е време да възмъжее. Ще има и няколко зъбчета.." Далече ще стигнат с тоя шеф. Ще задминат дори успехите на шампиона по троен скок Христо Марков - Тарзан. Желю Желев вика: „Направо е смешно. В сегашната ситуация по би вървяло лъвът да е мършав, а не да се зъби…”

Аслъ само зъбите са му ексик на синьото лъвче… Ако питате мен и тия на герба трябва да се вталят малко, немаме основание да държим такива охранени символи. В тая връзка зам.-кметът Мария Бояджийска обяснила, че боклукът на София намалял почти наполовина. Казвам в тая връзка, щото както и да изследвате морфологията на боклука, в крайна сметка той е продукт на яденето. За 2010 г. отпадъците били 250 хил. тона, а година преди това – 350 000. Бояджиева очаквала тая година да намалеел още. Какво съвпадение. И аз това очаквам.

„Новинар” съобщава, че жените с голям бюст били по-умни от бюсттабанлийките. Американски професори измерили и установили, че жените с големи цици изкарвали на теста за интелигентност средно с 10 точки повече от тия, дето са саде пъпка на ребро. Разгеле! Бях се притеснил вече, че това лято никой няма да я напише тая новина. Друга година се пише по два-три пъти.

Н. Пр. Уорлик коментира думите на Пардю:  „Нека сега само да кажа, че той е частно лице понастоящем и не представа възгледите на американското правителство”. Ясно, бе, знаем, не сме чак толко прости. Той е частно лице, и като частно лице може да си позволи да говори като честно лице. Докато вие сте дипломат. А дипломатът по определение е човек, пратен в чужбина, да лъже в полза на своята родина.  Ама това не обяснява грамата на Байърли от 2005 г., дето нарича Боко „Бабаит, облечен в „Армани”, който оглавява непрекъснато рейтинговите класации благодарение на близките си връзки с медиите”.

Интересно ще ми е след време, като четем грамите на Н. Пр. Уорлик в „Уикилийкс”, какви ли оценки ще е дал на цирка с „ЛУКойл”, на заигравките с АЕЦ „Белене”, на затварянето на завода за пилета в Разград и др. такива болезнени за американските интереси теми. Ако сме живи, ще разберем.

 

Петък, 19 август


Все по-август става. Сайтът „Webcafe.bg” пише: „Женските стонове са предимно симулация”. Учени от университета в Ланкшир изследвали 7 171 жени на средна възраст 22 г. и установили, че пъшкането е преди всичко симулация. Добрутро!

Които ни четат редовно знаят, че ние многократно сме предупреждавали за измамата на женското пъшкане. Пък и на пъшкането въобще. Пъшкането не значи непременно оргазъм. Човек може да пъшка и по политически причини. Па може да е и от асма. От тежко също се пъшка… Специално за женското пъшкане сме цитирали авторитети, като френския сексолог д-р Лъв, който писа  че “няма причина да издаваме „копулационни вокализации”. Освен гравитационни, в смисъл, ако тоя отгоре лежи с единствената цел да тежи. Щото при секса е като при политиката – на тези отдолу винаги им е по-тежко и по-горещо. Извън това пъшкането е изцяло на психологическа основа, да се направи ихтибар на партньора.

Според психолога Джон Гроъл повечето мъже се досещали за измамата. Но явно въпреки това им доставя удоволствие. Даже съвременните секс кукли ги правели фабрично с опция да пъшкат на три скорости. Както и да е, тия неща са известни. Нови ми се виждат само данните за различните начини жената да стигне до оргазъм. Ръгането, да ме прощавате за грозния израз, ама повечето българи точно така го разбират, като „на нож”, било едва четвъртият по предпочитания начин за постигане на женски оргазъм. На жените най-добре им се получавало сами да си го направят. (Права е Мира Баджева!) На второ място било „задоволяването с ръце и пръсти от страна на партньора”, на трето „оралния секс”, кунилингус, казано по народному, и чак на четвърто място евентуално с прибора. Пенсиите, за вас го обяснявам, да ви дам надежда! Както сме казвали и друг път, няма начин да сте на 300% импотентни! На 100% може, даже е неизбежно. Случва се и на 200%, ако човек си глътне езика. Не че не е възможно да ти отреже бандзик и пръстите, но тогава трябва да си пълен карък! А жените такива ги избягват.

Айде, стига за днес.

To be continued

 

Забележка: Поради зачестилите запитвания сме упълномощен да съобщим, че книгите на д-р Филипов не се намират по книжарниците. Отделни екземпляри от втората книга има в автора. Желаещите могат да пишат на мейл dr.tonyfilipov@abv.bg, пък ще видим.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 18957 |15.08.2011 Четвърти километър . 31| 16570 |07.08.2011 Четвърти километър . 12| 14886 |31.07.2011 Четвърти километър . 23| 13927 |24.07.2011 Четвърти километър

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads