Реклама / Ads
0| 13028 |08.09.2022 ГЛАСЪТ

Демонстрацията на българо-съветска дружба на 6 септември заплашва целостта на България!

.
Митрофанова стърчи зад президента Радев...
Много се изписа и каза по повод нелепата поява на руския посланик Елеонора Митрофанова зад гърба на президента Румен Радев по време на честването на Съединението в Пловдив. И така е редно. Още много трябва да се изпише, за да стане ясно на политиците от всички нива, че тяхното нахалство и задкулисни сметки ще минават все по-трудно.
 

Историци обясниха с факти и документи, че Русия, в лицето на император Александър III се обявява остро против съединението на Княжество България и Източна Румелия. Нещо повече, руското правителство подтиква настоятелно Турция да започне военни действия срещу българите. Портата обаче отказва. Великобритания също заявява, че българите трябва да бъдат оставени сами да решават какво да правят. На Цариградската конференция и френският представител подкрепя обединена България. Тогава Русия се обръща към Сърбия да започне въоръжен конфликт. Крал Милан Обренович, притиснат от Александър III нахлува в българските земи на 27 септември 1885 година. Сърбите са отблъснати. И така няколко пъти, докато на 2 ноември Сърбия ни обявява официално война. Русия открито го подкрепя, а Великоритания за втори път в този кратък период застава зад България. Това са накратко фактите. И децата знаят какво се случва със сръбската армия-окупатор… На 28 ноември, след намеса на Австро-Унгария княз Александър Батенберг се съгласява да спре пълния разгром на сръбските сили и нашите войски да не поемат към Белград. Забележете: България е заплашена, че Русия ще я нападне, ако не спре пред Ниш.

 

Покрай Съединението и позицията на председателя на Народното събрание Стефан Стамболов руските представители в София организират преврат чрез русофилски настроени български военни. Княз Александър Батенберг в тази наженена ситуация абдикира, за да не стане причина за гражданска война. Стамболов предлага българската войска да се подготви за военна агресия от страна на „батушките“. И т.н. и т.н. Архивите изобилстват с описания на събитията. Немалко руски учени са на мнение, че действията на руския император в онзи период са открито враждебни и неоснователни.

 

Но не това сега е важно. Историческата истина може да бъде скривана години наред, но тя винаги излиза наяве.

 

Проблемът в случая е съвсем друг: Кой покани Митрофанова и я подреди зад гърба на президента? КОЙ?!

 

Втори ден след честването в Пловдив от „Дондуков“ 2 няма нито ред обяснение. Гузност ли е това или демонстративно незачитане на обществото, което има право да знае истината?

 

Паметта на Захари Стоянов, капитан Райчо Николов, Продан Тишков, Чардафон Велики, майор Данаил Николаев, Петко Каравелов, Стефан Стамболов, княз Александър Батенберг, майор Коста Паница, както и всички жертви през Сръбско-българската война задължава организаторите на честването да кажат, как г-жа Митрофанова се оказа в този ден, в този час, на това място!

 

Да не забравяме също, че ден след Съединението, на 7 септември България чества и друга славна епопея – Добруджанската. През 1916 г. части на Българската армия проявяват чудеса от храброст и отблъскват румънските и руските войски, напиращи към Добрич. Забравихме ли безпримерния героизъм на ген. Иван Колев и българската конница, сразили прехвалените казаци в онези епични дни? Забравихме ли всички офицери и войници, пролели кръвта си в бой срещу румънските и руските части в онази "специализирана военна операция"? Не го ли сториха, за да ни има днес?

 

Та кои точно събития „чества“ Елеонора Митрофанова от нашата история? Съединението и Добричката епопея ли? Или „подпечатва“ васалните ни плонжове пред Кремъл и „Газпром“?

Не ни ли остана капчица гордост?

 

Това е някакъв абсурд, сюрреалистичен сюжет.

 

Да не би Путин да е възстановил СССР и да кандидатстваме отново за 16-та рупублика? Ако е така – кажете, да е ясно.

 

Или ние, простите българи, не разбираме как се прави „голяма политика“ и безропотно трябва да приемаме всяко решение и приумица на овластените политици, заели постовете с нашите гласове?

 

Страх ли ви е да кажете, защо се прави всичко това и чии интереси обслужвате? Или вместо Съединение е дошло време България отново да бъде разделена – една на путинофилите и васална на Кремъл и друга – свободна да изповядва цивилизационните ценности, завещани ни от най-светлите български умове.

 

Звучи зловещо, но някои властници май са готови и на това. Този план не е за подценяване, след като вече е ясно, че Русия има план да блокира АЕЦ „Козлодуй“ като спре договорените отдавна гориво и резервни части. Този план вече е в действие. И Митрофанова, наредена на метър от държавния глава Радев, участва в това.

 

Огнян Стефанов

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4936 |07.09.2022 Превърнаха ада в залетите села в политическо реалити шоу, медиите щастливи . 0| 43644 |05.09.2022 Диван ар рисалет: Срещна ли се Румен Радев с Васил Божков в ОАЕ? . 0| 10266 |02.09.2022 Откриха украинска връзка в скока на лукойлския шеф от прозореца . 0| 16043 |29.08.2022 Не сте роби? А какви сте?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads