Реклама / Ads
11| 17124 |17.11.2017 ГЛАСЪТ

Главчев бе свален от Борисов, Тото Риина от рака - мафията остава

.
Главчев си отива...
Главчев подаде оставка и повече няма да ръководи Народното събрание. Тото Риина, капо ди тути капи на сицилианската мафия, умря в затвора, където се намираше от 1993 г. Италиански медии пишат, че през последните седмици мафиотският бос страдал от силни болки, вследствие на раково заболяване.
 
Не му помагал дори морфинът. Сигурно не е по християнски, мъките му за мнозина са заслужени. Именно той поръча убийството на магистратите Фалконе и Борселино, непреклонни борци срещу престъпността. И на още 150 други лица. Така че, освен семейството му, едва ли други ще бъдат опечалени.

Петък обаче донесе добра новина за рибарите. Шаранът в язовирите кълвял като луд. Каракудата и скобара също. 

 

Случаят с председателя на българския парламент Главчев обаче заслужава малко повече внимание. Вярно, че може би този пост не му бе по мярка, но това не е аргумент с него да се отнесат като с марионетка. Раздялата му с поста бе съпроводена от демонстрация на тоторииновско отношение към хората. Борисов не намери време да се види и поговори с него в четвъртък вечерта, което да даде възможност на председателя да връчи оставка на следващия ден, запазвайки достойнство. Това право му бе отнето брутално от Борисов, който отиде в неговия кабинет в петък пред погледите на камери, микрофони, депутати, технически персонал и пр. Там му „свел“ съображенията, че „стабилността е над всичко“, след което напусна с тежка императорска стъпка. На Главчев не му остана нищо друго, освен да си тури примката на шията и сам да ритне стола…

 

Като Борисов постъпват само босове на мафията и тирани, които изпитват садистично удоволствие от демонстрацита на сила. Аз, Аз, Аз… Другите не са важни. Какво значи тук някакъв си Главчев. Вероятно заради този театър доскорошният председател на НС заяви, че напуска и парламента. Прав е, защото бе публично изоставен. Дори опозорен. Това дали е реагирал правилно или неправилно със санкцията срещу лидера на БСП Корнелия Нинова е без значение. От значение е обаче лицемерието и фалша на Борисов и Цветанов. С Делян Добрев един сценарий. С Антон Тодоров друг. Сега с Главчев – трети вариант. Да се готви следващата пионка в партията на Борисов.

 

Горчивината и стъписването у много гербаджии обаче трудно ще отминат. Защото за пореден път станаха свидетели, че никой друг не е от значение, освен запазването на властта – без оглед на разбитите съдби.

 

Истинската лоша новина от този петък обаче е, че мафията продължава да управлява в България. За да запази това положение тя е готова на всичко. Абсолютно на всичко. Ще падат още жертви – чужди, но и от редиците на своите. Целта: еднолична власт и власт на всяка цена. Един ден това ще го разберат повечето българи. Ще го разберат и самите гербаджии. Дори с налагането на кандидатурата за нов председател на парламента. Цената обаче ще е страшна.

 

Галя Демирева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 12606 |16.11.2017 Христо Иванов: Пеевски поглъща Борисов, както питон заек . 18| 20736 |22.01.2017 Борисов, не лъжи: обичаш БКП, не я мразиш! . 27| 73179 |20.11.2016 Триумвиратът Цацаров, Борисов, Пеевски – злото е тук

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads