Реклама / Ads
52| 24917 |15.04.2021 ГЛАСЪТ

Защо Борисов се панира и изпрати ”калинка” да внесе оставката му

.
Бойко Борисов
Медиите съобщиха: премиерът Борисов депозирал оставката на кабинета в деловодството на Народното събрание. Ще кажете: Извършена е нормална процедура. Не е точно така.

Защото:

 

- Борисов е изпратил някоя „калинка“ да внесе въпросната оставка. Той, както всеки ден, е зает със серия разговори с международни партньори…

 

- Борисов не отива в Народното събрание да подаде лично оставката на кабинета, както е редно да стане. Причината е, че не уважава тази институция, което е демонстрирал многократно с отказите да отговаря на парламентарни питания.

 

- Борисов не отива в НС, защото Конституцията не означава много за него.

Друга причина е, че не смее да се изправи очи в очи с народните представители, които и извън парламента и в него бяха и са против неговото управление.

 

- И накрая: Борисов умира от страх да се изправи пред камерите и чрез тях пред погледа на българите. Не защото е гузен, а защото знае, че те знаят за чекмеджето, лъжите и грабежите, които позволи, толерира и съучаства в много от тях. Гузен е, защото знае, че хората знаят за мафиотизирането на неговото управление, за задкулисните сделки. И най-вече знае, че той и само той е главният виновен 12 години България да е последна по всички показатели за добър живот в Евросъюза, че българите живеят най-малко, боледуват най-много, умират най-често, неграмотни са, не са щастливи, а държавата им е най-корумпирана, според международните стандарти и институции.

 

Затова Борисов изпраща „калинка“ да свърши нещо, което трябва и е достойно да свърши той. И е прав. Срещата с истината не е по силите му.

Свърна в гъстата гора и избяга като куче, - е написал поета.

 

Страшно е да те запомнят такъв.

 

Емил Азар

 

П.П. Народните представители са тези, които трябва да не оставят Борисов да се измъкне като мокра връв. Трябва да го извикат в пленарната зала. Да го заставят, ако се наложи.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 33| 14699 |09.04.2021 Единайсет оръжия на Борисов за убиване на опозицията . 63| 14179 |30.03.2021 Борисов в Бяла: За шкембетата на опонентите и други бисери . 67| 73998 |24.03.2021 Борисов и Доган свалили Пеевски от депутатските листи, той заплашва да ги размаже, ако не го компенсират . 34| 36745 |02.03.2021 Още ли се чудите защо ДПС ”изплю” Пеевски от листите си?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads