Реклама / Ads
31| 22546 |20.05.2021 ГЛАСЪТ

Йордане, Данчо, Мента, гледаме те в очите

.
Йордан Цонев
Зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев от известно време е чест гост в големите телевизионни студия. Той знае защо, и шефовете на ТВ-тата знаят. Затова сутрешният дует на бТВ се държа към него както деца към Дядо Коледа.
 

Самият Цонев се държи като едно от джуджетата на добрия старец, който, разбира се, е д-р Ахмед Доган. Цонев, наричан от някои Данчо Ментата, последователно и с нужния благ тон, обяснява на зрителите, че д-р Доган освен Дядо Коледа е и леля Ванга същевременно. Всичко, което бил предсказал и казал преди много време, се случвало сега. Късно съзряваме за гениалностите на Бай Ахмед, както почтително го наричали босовете на Мултигруп някога…

 

Бай Ахмед е нещо като мъдреца, учителя на нацията - българският Конфуций. Всеки път, когато сме го послушали е настъпвал златен период, а когато не – падаме в киреча.

 

Данчо има и друг рефрен: ББР не е отпускала кредити на Делян Пеевски. Иска доказателства иначе всичко щяло да бъде обидно и преднамерено говорене.

Скоро ще има предсрочни избори и Цонев прилага предизборната тактика на движението. Отричане на всичко, разкриващо истинския лик на върхушката в ДПС и заливане с шербет на идеите, които същата върхушка иска да пробута на всички. Главната цел е да се прикрият по някакъв начин лекетата от фасадата на босовете Доган и Пеевски.

 

Ако питащите в съответните телевизии бяха поне малко свободни и мислещи, щяха да попитат най-малкото, защо като двамата са пред канонизация в движението, обществото има толкова много съмнения относно това? Можеха също да потърсят отговор на въпроса: Как са се чувствали хилядите български мюсюлмани, които се отзоваха на призива на своите лидери и отидоха да пазят Доган в Росенец и видяха с очите си в какъв луксозен дворец се шири той? С какви пари е построен? По какъв начин д-р Доган придоби ТЕЦ „Варна“ и пристанището до него?

Защо „свети“ Делян е разследван в САЩ за пране на пари и корупция по закона РИКО, приет през 70-те години за борба с мафията и по закона „Магнитски“ за нарушаване на човешки прави и за съучастието му в разгрома на КТБ?

Защо Делян Прекрасни фалира печелившата „Булгартабак“, затвори заводите към нея и по същество ликвидира тютюнопроизводството, оцелелите остатъци от което захранват гръцки и турски прекупвачи?

Защо прекрасният Делян унищожи малките разпространители на вестници и списания и наложи своята Лафка, която след като се скара с Васил Божков фалира?

Защото толкова много бизнесмени, които проговориха за рекетьорския модел на предишното управление, сочат все по-често именно Пеевски като човекът, който чрез Борисов и негови министри е заграбвал чужди бизнеси?

Чичко Данчо адски много ще се нервира, ако някой понечи да попита за тези неща. Да не говорим за сътрудничеството на ДС на д-р Ахмед Доган…

 

Възхищавам се на този честен, некорумпиран и високо морален човек за умението да хипнотизира медиите, в които се изявява. Дали това става чрез влиянието на Доган и Пеевски, или на Борисов все едно – получава му се.

Да не забравя и за намазаната с шарлан идея на д-р Доган за програмен кабинет, за който ние, дебилите, сме узрели чак сега… Вероятно ДПС ще предложи за министри в него доказани експерти като Владислав Горанов, Емил Караниколов и още неколцина от този сорт. Ако не са следствени дотогава…

А какво пречи сед като е толкова свестен Пеевски да бъде предложен отново за шеф на ДАНС? И без това неговите хора там са на дузпата, може той да поеме борбата с корупцията.

Браво на Йордан Цонев. Така се прави кампания.

И понеже не намирам подходящи думи да изразя чувствата си към уменията цоневи, ще се възползвам от една мисъл на големия Адриано Челентано: Дяволски много обичам да слушам лъжи, гледайки изричащия ги в очите… Особено като знам истината…

 

Данчо, Цонев, гледаме те в очите.

 

Емил Азар

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 15119 |19.05.2021 Ушев, г-н Ушев, животът по Дзержински и Ленин опустошава . 35| 21567 |18.05.2021 Ще има ново разследване на фалита на КТБ, в САЩ вече го правят . 85| 18900 |16.05.2021 Ботев най-точно е описал Каракачанов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads