Реклама / Ads
0| 9729 |07.03.2022 ГЛАСЪТ

Искат ли путинофилите влак на дружбата да ги откара при Путин? Бих защитавал и Русия, ако беше жертва

.
Влакът ви очаква...
Все по-жестока става войната в Украйна. Все по-ожесточена е и руската пропаганда. Ескалира и натиска на русофилите в България срещу правителството и срещу всеки, който не харесва Путин. В защитата на Кремъл и руската инвазия в Украйна те заприличват на ултраси, които се радват на жертвите в Украйна, защото това е дело на „любимия путинов отбор“!...
 

Защо са такива? Защо нямат милост към жертвата, а венцехвалят сатрапа? Защото не могат да живеят без миналото, когато СССР контролираше всичко, което се случваше у нас. В онова време те са реализирали себе си по някакъв начин. За мнозина от тях това е станало, благодарение на съветския модел. Русофилите-ултраси са от средите на партийния апарат, стопански ръководители и служители на средно и над средно ниво, офицери от МВР, армията и специалните служби, плюс част от интелигенцията, която предпочита държавата-партия да се грижи за тях. За тях жертвите на Сталин са „необходимост за онова време“, а той – той е победил Хитлер. Вярно, с цената на 27 милиона убити руснаци, украинци, узбеки, беларуси, казахстанци, арменци, грузинци, киргизци, азърбайджанци и пр., но победител. В същото време разгромена Германия на вермахта и психопата Хитлер дава… 7 млн жертви…

 

В предаването „Большая игра“ по руския Канал 1 един от гостите, човек с научна титла, посочи гневно с пръст картата на Украйна и отсече, че „всички там трябва да бъдат избити“, защото били бандеровци от справедливата „ръка на възмездието“ – ръката на Владимир Путин. (За сведение около 1,2 млн руснаци са се сражавали през ВСВ срещу „червената“ армия.)

 

Затова ще задам няколко въпроса на русофилите-ултраси.

 

През 2014 г. БВП на Русия е бил 4,2 трилиона долара. През 2021 г. БВП е само 1,2 трилиона долара. Украйна ли е причината за този срив?

 

Путин иска денацификация на Украйна (премахване на нацизма), защото в Донецк и Луганск имало пронацистки структури, като Азовския полк, например. Да, такива има. Има почти навсякъде, дори в България. Но в Русия съществуват 53 профашистки партии и организации, според Министерство на правосъдието. Крайните националисти членуват в около 100 формации. Защо Путин не денацифира Русия?

 

На 27.02.22 г. Путин заяви:Западът е умиращ елемент от историята. Той е теоретично понятие, което няма връзка с реалността“. Тогава защо децата на висши държавни хора от неговия кръг се подвизават в западни страни? Дъщерята на неговия говорител Песков е в Брюксел. Голямата дъщеря на военния министър Шойгу е милиардер, благодарение на обществени поръчки. Двете деца на шефа на руското разузнаването Наришкин живеят и учат в Швейцария. Дъщерята на външния министър Лавров е живяла и учила в САЩ, а след това във Великобритания.

Децата и внуците на българските русофили също „гният“ на Запад. Защо не ги изпратят в Русия да гребат с шепи от путиновата демокрация?

 

За десетина дни в Русия са арестувани над 12 000 души, участвали в протести срещу войната в Украйна. Колко още трябва да бъдат арестувани, за да си осигури Путин „обществена подкрепа“?

 

Стотици известни писатели, художници, актьори, архитекти, режисьори, поети, медици, учени и пр. издигнаха глас за спиране на войната и я нарекоха „позор за Русия“. Съдбата на ликвидираните интелектуалци от Сталин ли ги чака?

 

141 държави приеха резолюция на ООН, в която призовават Русия да прекрати нападението си срещу Украйна. Срещу това се обявиха Русия, Беларус, Еритрея, Северна Корея и Сирия. Русофилите до тези страни ли искат да сме?
 

Папа Франциск заяви:В Украйна няма военна операция, а смъртоносна война. Там текат реки от кръв и сълзи“. И негово светейшество ли e враг на Русия?

 

За санкции срещу режима на Кремъл гласуваха всички държави членки на ЕС! Те са малоумни и не разбират величието на Путин ли?  

 

Над 180 световни фирми от икономическия и финансовия елит прекратиха договорите и връзките си с Русия. Това слабост ли е или са някакви глупаци?

 

Спортисти от цял свят подкрепиха Украйна. И те ли нищо не разбират?

 

Кремъл прие извънредни законодателни мерки, които предвиждат между 3 и 15 години затвор, ако употребите думите: война, агресия, окупация, военно настъпление. Отнася се най-вече за медии и журналисти. Това свобода на словото ли е?

 

Видяхте ли срещата на Путин със стюардеси от Аерофлот? Младите жени спокойни и щастливи ли ви изглеждаха? Защо говореше само Путин?

 

Не очаквам отговори на тези питания. Русофилите са заети с висши цели, като тази да напуснем НАТО и ЕС и да станем част от евразийския проект на Путин, заедно с Беларус и Казахстан. Това ли е светлото бъдеще за България?

 

Путинистите разговаряли ли са със своите деца и внуци по темата?  

 

Междувременно Кремъл обяви списък на държавите врагове на Русия. След тях са страните от ЕС, включително и България. Врагове на Русия се оказват също Сан Марино, Лихтенщайн и Монако с население общо около 100 хиляди души! Това ли е кумирът, който щял да спаси света? От какво?

 

Не очаквам отговори, но се надявам да нервирам и ядосам поне част русофилите ултраси. Мога да бъде полезен с това.

 

Хай живе вільною Україною! Да живее свободна Украйна!

 

Не знам колко години затвор се полага за подобна фраза, но съпричастността е по-ценна от призивите на някои родни политици и русофили за неутралитет. Да се снишим, докато загиват хиляди невинни? Не съм съгласен. Сто пъти не съм съгласен!

Ако Русия беше в положението на Украйна, щях да я защитавам с всички сили. Но е агресор…

 

Огнян Стефанов

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 59| 182589 |08.09.2021 Вътрешен преврат сваля Борисов както Тодор Живков, трима искат шефския стол в ГЕРБ . 26| 15970 |12.07.2021 „Калинковата“ армада е зло, с което 1 милион не искат да се борят . 48| 15774 |01.05.2021 Преврат, пълзящ преврат, пискат мишлета и похапват сиренце . 13| 7496 |17.03.2021 Сетиха се да поискат компенсационен механизъм за разпределение на ваксините

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads