Реклама / Ads
6| 23003 |07.08.2016 ГЛАСЪТ

Кандидатите в ляво: шведска тройка или руска рулетка

.
За нашите политически херои груповия секс е просто колаборация...
Какво ви става, бе, хора? Слънчасахте ли? Още не са известни кандидатите за президент, а някои партии ги удари вътрешното задкулисие. С 9 бала по Рихтер ги удари. Ще вземат да потънат, преди да е започнало плаването. Срамота.
 
Вижте БСП. 125 години едно и също – едни си подливат вода, а трети им точат ножове в засада. Прав ли беше Андрей Луканов като твърдеше, че тази партия отвън не могат да я сринат, но отвътре – да? Споменаваше и „нощта на дългите ножове” с препратка към 1934 г. в Германия. Въпросът е кой е днешният Хитлер на лявото? А защо не се запитате кой е Георги Първанов? Вече две десетилетия е в епицентъра на интригите.

Президент с решаващата намеса на ДПС. Отблагодари се, докарвайки руския модел на мафията и олигархията. Под знака на Кой този модел върлува и до днес в страната по-страшен от чума. Всичко това се разви и избуя по време на 10-годишния му престой на „Дондуков” 2, а той и кликата му продължават да ни манипулират с „два успешни мадата”. След това разцепи БСП с АБВ, влезе във властта с формации, които отричаше, а сега се е заел да става отново президент. Или да направи такъв свое подобие или послушко.

 

Първанов мрази Бойко Борисов. Защото Борисов му отне мечтата да се разхожда като петел сред кокоши харем. Отне му и перченето с руските енергийни проекти. Станишев – добър, лош – му взе партията. Изглеждаше, че Първанов му я дава за малко под аренда, но нещата загрубяха. Останаха му няколко привилегии: да ходи на лов, да мачка чаршафите с разни моми, булки и репортерки и да назначава свои хора на възлови места, които Борисов му отпуска само да не му създава сериозни проблеми. Но Първаов иска повече. Селска чест – дори с нужник на двора...

 

Сега го играе скритият режисьор на водевила с ген. Румен Радев. Командващият на ВВС бил много достоен човек. Хайде, бе. Като е такъв, защо не си връчи оставката сам, открито и с ясно послание? Защо потъна в отпуск и оттам праща сърдити посланийца в мрежата? Не го познавали, а го коментирали. Ами откъде да те познават? От казармата? Ами и той не познава хората, ама иска да им е преидент. Кое е по-лошо?

 

Нека се държим като големи хора. Радев е под пагон от 18-годишен. Оттогава изпълнява заповеди и козирува на всеки по-старши от него. Така ли се става свободен човек? Как, от кого и кога Радев научи що е политика и дипломация? В часовете по научен комунизъм ли във военното училище? Или на курса в американската база, където солдати афроамериканци са му отдавали чест заради звездите на пагона?

 

Айде стига с тая аматьорщина. Корнелия Нинова трябва да е хептен наивна да се върже на елементарните първанови трикове. И румеинпетковите. И маяманоловите...

 

Стоп: Мая Манолова. Жената, която се взе насериозно. Без нито един аргумент. Да прескочиш от Кюстендилската организация в елита на БСП може за някого да е голямо геройство, но за нормалните хора е повод за вицове. Ако прибавиш към това и амбицията да станеш държавен глава – препратката към времето на Калигула става съвсем уместна. Дори само участието й в „Костинбродската афера” в дует с Бареков е достатъчно за политическата морга и прокурорско разследване. Това, че храбрата и некорумпирана българска прокуратура, не се заема с това, не означава, че е права. Обратното - засилва съмненията.

 

Руската рулетка си и чиста играчка - плачка...

 

Генерал със сини чорапи, казармен герой, добър пилот, но човек външен на заобикалящия го свят, свикнал да отговаря „Слушам” и жена с болни амбиции, речовит бивш политик, напорист омбудсман в състояние на непрекъснат ПР – това ли са възможности на лявото? Ако „Да” – спукана му е работата. Накрая май ще излязат верни слуховете, че Библиотекарския и „Монтерей”, въпреки нафталина, проблемите със ставите, простатата и гостуващата периодично деменция още командват парада. Каква гротеска. Къде сте Аристофан и Рабле, Марк Твен, Кафка и Булгаков... По-добре Кристо да ги завие в някакви шарени чаршафи – поне пейзажа да се освежи. Че много пот, чесън, дантели, алаброси, чупки в кръста, мераци и шепи Guerlain L’Heure Bleue ни връхлетяха. И все заради мераците за власт на този или онзи. Боли, сърби – ни Интимо хелп помага, ни мечо грозде...

 

Ами съберете генерала с Мая, да се разберат на четири очи кой за президент, кой за вице и ги пускайте в улея. Ако не ги изберат, поне ще се опознаят както трябва.

 

Разбира се, има риск някоя градивна клетка на обществото да пострада, но в такива ситуации съпътстващи загуби винаги съществуват.

 

В трети мой коментар за две седмици присъства Първанов, но не като приказен юнак. Един приятел ме посъветва да си припомня как преди няколко години пак критикувах Първанов и случайно ме пребиха до смърт. Подчертавам случайно, защото родната милиция и прокуратура не откриха нищо по въпроса. Тогава Алексей Петров бе чест гост на Първанов в кабинета му в президенството. Не знам още ли са си близки, но около избори подобна дружба винаги се затопля. Така че който има амбиции за държавен глава, трябва да се съобразява с това.

 

Като стана дума за тандем Първанов - Петров, много логично е и Пеевски да се навърта наоколо. С Мая Манолова ги свързват много неща. С другите двама – също. Казват, че властта е повече и от пачките, и от секса, дори от хазарта. Ако съдим по поведението на изброените субекти – това е сигурно. Първанов – избори – власт. Чудна тройка. Руска тройка – когато е необходимо. Шведска тройка – когато е за разпускане. А има и „врачанска тройка” – двама мъже и майка с бебе, т.е. с тежест...

 

Педагогически това изобретение ще ужаси онези от „Закрила на детето”, но в политиката всички варианти са в картите. На особена почит е груповият секс, вакханалията дори. От Калигула насам нищо не се е променило. Да не забравяме обаче и „руската рулетка”. Напълно възможно е в един момент именно тя да измести шведската тройка, да речем. Бум...

 

По-паметливите сигурно не са забравили изборите през 2009 г. когато в клуба на БСП в Кюстендил на един телевизор вървеше яко порно, а на този до него Мая Манолова разясняваше правилата за гласуване. Нарочно не придумаешь, биха казали работодателите от Изток. Те може и да харесват забавленията, но държат на резултатите. И не са глупаци.

 

Първанов е близък с немалко олигарси. Това е естествено, защото станаха такива покрай него. Е, някои ги убиха, но преките загуби също са планирани. Жените им обаче са живи и здрави и все още симпатични. Плюс заможни. Казват, че това има значение.

 

Първанов се прегърна и с Любен Дилов-син. Възторжено се похвали с това постижение. Сигурно сте забравили, че Дилов на изборите, когато Първанов стана президент, игра за Петър Стоянов. Тази ли е логиката на разпъпилата нова любов?

 

Дилов с подкрепата си да изпрати сред старите снимки и Гоце? Или става дума за прасето, което надушва трюфели? Властта е трюфел. Бял трюфел. Наддаването е голямо. Боричкането е голямо, а ударите под пояса заместват „добър ден”. И знаете ли какво? – тези хора винаги печелят. Измъкват ви левчетата от джоба, както го правят хитрите лотарии, но джакпота винаги е за тях. Свиквайте с тази несправедливост.

 

Не сме голяма държава. Не сме и нормална. Иначе щяхме да знаем кандидатите за държавен глава още преди година. Те щяха да обикалят от град на град, от село на село, а хората щяха да им задават въпроси. Така е при мажоритарен вот. Българският модел е да изненадаш избирателите в последния момент с натрапени кандидати. След това е лесно, защото остава само „преброяването” на гласовете.

 

В мрежата има много въпроси и към Мая, и към генерал Румен. Никой обаче не е питал шефа на ВВС, ще подкара ли някой от ремонтираните МиГ-ове срещу руски самолети, ако са нарушили въздушното ни пространство? Има ли пилотът Радев въображение и достойнство за такъв отговор? И дали не го бърка с убеждение, което в крайна сметка да се окаже заблуждение? Тези неща не ги пише в устава.

 

А Мая ще отговори ли честно дали не стана зам.-председател на парламента като награда за участието й в аферата с бюлетините? И това ли бе единственият бонус? Защото Стефан Данаилов казва, че ако си отвори устата, ще стане страшно за нея. А това, че не ги отваря не означава ли, че партията му е по-мила от нацията и държавата?  

 

Лев Толстой обичал да повтаря: Колкото повече човек е доволен от себе си, толкова по-малко стават качествата му, от които да е доволен. Което ни приближава плътно до следствието от Втория закон на Чизхолм: Ако нещата в момента не могат да се влошат, то в бъдеще ще успеят.

 

Който разрбал – разбрал. Другите да чакат кога Бойко Борисов ще кандидатира някого за президент. При ситуацията в ляво – това няма да е от голямо значение. Левите сами му вдигнаха топката.

 

И не забравяйте онова "Бум" в руската рулетка. Много самоуверени играчи са получавали дупка в главата.


Огнян Стефанов

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 3238 |19.04.2024 Хубаво е да си министър, дявол да го вземе! Новите отровители или какво е газлайтинг? . 23| 7470 |17.04.2024 Всичко върви по план - плана на премиера Борисов. Жътвата започна, честити честни и демократични избори! . 15| 10277 |16.04.2024 Нещо лично към магистратите, недоволни от реформите: Не ви пожелавам това, което причинявате на други! . 12| 6328 |13.04.2024 Войната на снимките: Българският елит плаче за „тоягата на Хувър“, но няма народ да удари!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads