Реклама / Ads
18| 24480 |26.10.2017 ГЛАСЪТ

Когато свинщините стават закон – на ход е Ветеринарят!

.
Пеевски завинаги...
Онзи, неприлично богатият депутат от ДПС, написал писмо до някои медии. Сърдито, гневно и строго предупредително. От съдържанието става ясно, че който не подкрепи написания от него и авера му Йордан Цонев, наричан от някои Данчо Ментата, „Закон за вторичния грабеж на КТБ“ – лошо го чака.
 
Сиреч, както казва Б.Б., ще бъде обявен за мафиот. Който го подкрепи – е борец за истината. Зевзеци в парламента обаче го изтълкуваха по друг начин: Извършилите първи грабеж се заеха и с вторичния.

Делян и Йордан законотворят за КТБ. Не знам какъв е медицинският термин за гьонсуратлък, но в белите държави при подобна свинщина обществото кипва и нахалниците биват поставени на място по подходящ начин. Делян и Йордан… Екстра Нина и Цветелина на парламентарната чалга... 

 

Който се е прежалил да прочете писмото на Пеевски, няма как да не е усетил емоциите, бликащи буквално от всеки ред. Сякаш е писано от същество, изпаднало в депресия, загубило апетит, с ускорено и затруднено дишане, с капещ секрет от носа и очите.

 

Усещат се дори смущения в координацията на движенията. Един ветеринар, проявил завидна воля и прочел писмото, сподели след това, че усетил симптоми на повръщане и запек, а може би на диария с кървене. След това допълни, че не е изключено по крайниците и ушите да има кръвоизливи. Погледнах го озадачено и той поясни: когато прасе прихване африканска чума изходът е кома и смърт... Случаят с епистоларната форма, избрана от депутата за налагане на новия проектозакон, му напомнял именно за мрачнато заболяване по свинете. Животните, освен всички гадости, губели ориентация, озлобявали се и ходели като пияни моркови.

 

Какво общо има свинската чума с едно открито писмо с подписа на политик и милионер - не ми е известно, - но ветеринарят, който между другото пожела анонимност, твърди, че имало много повече отколкото предполагаме.

 

Брътвежи на някакъв „конски доктор“… Ако говорим за изводи от това писмо на Пеевски, то първият е, че олигархът е в беда. Пеевски е уплашен, гневен, дори истеричен. Което означава, че над главата му е надвиснала голяма опасност. Или няколко опасности.

 

Какви биха могли да са те?

 

Да разсъждаваме. Депутатът от ДПС е споменаван персонално от американска страна, че ще бъде разследван по закона „Магнитски“ за участие в разгрома и последвалото ограбване на КТБ. Вярно, че е наел ултра скъпи адвокати да го защитават, но самия факт, че е на мушката на американски институции говори достатъчно за деянията му, свързани със скандала.

 

Още по-неприятно е, ако знаеш, че за да остане сух в неприятната ситуация, Бойко Борисов е обещал да съдейства на разследването. Може би не защото много му се иска, но е принуден да го направи, което не променя нещата. Правете с Пеевски каквото искате, само аз да оцелея, - е много вероятната реплика, която премиерът е изрекъл пред едни влиятелни хора от най-голямото посолство в София.

 

Тъмните облаци над Пеевски стават още по-тъмни от възможността към предателството на Борисов, да се е прибавило и това на главния прокурор Цацаров. И той не е в ситуация да пази гърба на своя другар, защото също е обект на разследване по „магнитски“. Жив е който стреля пръв, казва един от героите на Клайв Баркър.

 

Борисов и Цацаров със сигурност уверяват Делян, че правят всичко по линия на държавата да убедят американците в неговата и своята невинност и че са натопени от банкера Василев, но янките не пасат трева. Те проверяват много източници и засичат фактите. А ние знаем какви са фактите. Освен това Пеевски ги познава достатъчно, за да  им се довери.

 

Затова милионерът-депутат е решил да се защитава сам. С всички сили и средства, дори и чрез Йордан Цонев, чието име и слава гарантират сами по себе си обратен ефект. То кой ли друг би се съгласил, де. И написали закон, който да „изпере“ името на Пеевски. Основните цели на това мероприятие са:

 

А/ Делян да предостави на адвокатите си „цял закон“, който те от своя страна да предоставят пред институциите в САЩ. Мотото е: наш Делян не е убиец на КТБ, а спасител. И не е злодей, а жертва. Не е корумпиран, не лъже, не краде, ходи редовно на работа, изяжда си яденето и уважава другарчетата си.

 

Б/ Чрез гласуването в залата на парламента, Пеевски да узнае дали Борисов, Цветанов и ГЕРБ са още плътно до него. Защото ако не са – да вади торбата с копроматите.

 

Голямата торба, пълнена години наред от ДАНС, МВР, прокуратурата, НАП, КОНПИ и пр. услужливи институции.

 

По всяка вероятност Пеевски е успял да убеди и лидера на движението Мустафа Карадайъ, че „закона“ е полезен за него, защото ще покаже дали ДПС и ГЕРБ може да се сношат в едно бъдещо управление. (Досега сношаването става зад кулисите…).

 

Идеята на Пеевски за закон за вторичното ограбване на КТБ наистина е вулгарна и цинична, но в нея има и нещо полезно. Като се стигне до гласуване в зала, ще видим с очите си кой е част от мафията и кой – срещу нея. Например какво ще е поведението на Волен Сидеров и Атака. Напоследък се натрупаха съмнения, че е минал в лагера на Пеевски – гласуването ще покаже дали е вярно или слух.

 

Ще видим също дали НФСБ и ВМРО римуват патриоти с мафиоти или общественото мнение все още означава нещо за тях.

 

Корнелия Нинова знае, кои от хората край нея са захождали в х-л „Берлин“ и защо. Сигурно и те се досещат, че тя знае. Което прави гласуването на „левите“ доста интересно. И знаково.

 

Ето как една политическа перверзия – законът „Пеевски-Цонев“, ще ни даде възможност да се убедим черно на бяло кои са мафията и кои – срещу нея. Или поне отстрани, ако не срещу… 

 

Което ме връща отново към онзи ветеринар, който ме открехна за пораженията на африканската чума по свинете. Най-важното е да знаем, че появят ли се симптоми на гадната болест у прасето – то трябва да напусне този свят. Само смъртта спира пустата болест.

 

Няма да крия, че докато научавах подробности за чумата, ми мина през ума. Не е ли време за ветеринар? Минаха всякакви през живота ни, но тия дето сега са ни се натресли засрамиха и чумата. Да бяха хора, можеше и нещо друго да се измисли, ама не са. Сами виждате… Затова - най-добре да дойде Ветеринарят.

 

Д-р Димитър Попкутуев

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 13470 |18.10.2017 Писането от Цонев и Пеевски на закон е все едно Хитлер да пише закон в защита на евреите* . 5| 19864 |04.08.2017 Български банкер търси закрила в САЩ по закона „Магнитски“. Какво казва президентът Тръмп . 4| 12357 |01.08.2017 Новият антикорупционен закон разрешава да се краде до 10 000 евро на година

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads