Реклама / Ads
40| 18452 |09.03.2023 ГЛАСЪТ

За колко дни ще бъде забравен паметникът на съветската армия? Отговорът е в Плевен

.
Паметникът на ген. Вазов и 9-а Плевенска дивизия, където му е мястото!
Промитите мозъци така и не разбраха, че не се води война с паметниците, а се възстановяват някои исторически истини. Паметникът на съветската армия е идея на Кремъл по времето на Сталин, реализирана от Васил Коларов и Вълко Червенков. И за тримата историята се е произнесла. Съвсем не ласкаво и няма как да е другояче, предвид репресиите и щетите, които са нанесли на собствените си народи и страни.
 

България е окупирана от съветската армия на 5 септември 1944 г., без да сме обявявали война на СССР. Тук няма загинал нито един съветски войник.

Но това вече всеки, който използва мозъка си по предназначение, го знае.

 

Помните ли, че пред НДК имаше грамаден паметник, посветен на 1300-а годишнина от основаването на българската държава. Започна да се руши и след дълги спорове, дебати и скандали бе ограден и постепенно се самоотписа от пространството в градинката. Въпреки, че олицетворяваше нещо, с което всеки българин се гордее или би трябвало да се гордее, той вече е забравена тема. Защото животът продължава, събитията следват едно след друго, светът се променя, хората се променят – слава Богу и драматизма около неговата съдба избледня.

 

А какво ще кажете за онази смайваща с размерите си грамада на Бузлуджа, която бе издигната в прослава на Българската комунистическа партия. През 1981 г. Тодор Живков открива епичното нещо, като заявява, че партията е тази, която ръководи и води българския народ към светлото комунистическо бъдеще.

Днес паметникът е развалина и най-големият клозет на такава надморска височина в света.

 

Реалността обаче е, че БСП и останалите леви може въобще да не попаднат в Народното събрание. Дотам пропаднаха с техните завети и претенции. Повече щяха да спечелят, ако вместо чудовището- чиния, бяха вдигнали паметник на четата на Хаджи Димитър и Стефан Караджа, положила кости на метри от бруталното пропагандно съоръжение… Е да де, но БКП е следвала съветския модел, който признава само властта и пак властта. Ако е еднолична, диктаторска и репресивна – още по-добре.  

Седмица след преместването на паметника на съветската армия никой вече няма да говори за него. Така наречените леви, ще продължат да карат западните си коли, да пътуват в страните от омразния Запад, да изпращат децата си там и да си броят сметките в евро и долари. Роякът от техни наследници, които днес издигат някакви лозунги в защита на съветските времена и времето на Вълко Червенков, български премиер-агент на КГБ, в петък ще се качат на уикендовите полети към Рим, Париж, Лондон, Берлин и Мадрид, а граничните пунктове към Гърция ще се задръстят от коли, пълни с нашенци.

 

И това е нормално, защото бъдещето и точно в тази посока.

 

В Плевен свалиха паметника на съветската армия и на негово място се издигна такъв на ген. Владимир Вазов и героите от 9-а Плевенска дивизия, прославила се в цял свят при боевете край Дойран. Плевенчани го направиха и историята си дойде на мястото.

Освен това се оказва, че непобедимата съветска армия е победима и украинците доказват това всеки ден…

 

Огнян Стефанов

 

П.П. Израснал съм на метри от Паметника на 4-и пехотен полк и Паметника на Свободата в плевенската Градска градина. Те са в съзнанието и сърцето ми. Това има голямо значение за мен.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 45| 12164 |22.02.2023 За Путин, няколко изречения, ако може? . 17| 14236 |18.02.2023 Колко пъти щеше да е мъртъв Борисов по Устава на Дякона? Щеше ли да оцелее поне един днешен политик? . 39| 18224 |02.02.2023 Колко милиона убива Сталин с глад: Урок за Митрофанова и митрофановците у нас . 18| 11592 |04.01.2023 Идва третият мандат на спасението: Чекмедже за тях, розово бъдеще за народа-идиот

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads