Реклама / Ads
46| 12137 |21.06.2023 ГЛАСЪТ

Манол Глишев: Кой ще ни пази от СЕМ?

.
Шефът на Съвета за електронни медии разпространява фалшиви новини
 

Бях шокиран, когато Соня Момчилова, която в момента ръководи СЕМ, заяви недвусмислено, че според нея информацията за зверствата в крайкиевското градче Буча били… украинска „постановка“. Шефът на националния медиен регулатор на европейска и натовска държава (като България) практически заявява, че не вярва на десетки журналисти от уважавани медии от цял свят. В мига, в който тези думи излязоха от устата на Момчилова, тя трябваше да знае, че си е подписала не само оставката, но и направо края на всякаква публична кариера. Така би било във всяка цивилизована страна. Общо взето, Момчилова се държа като човек, който отхвърля реалността на един вече международно потвърден геноцид. Любопитно е дали Момчилова би отрекла например също Гладомора. Или направо Холокоста.

 

Минутка за отклонение. Асен Генов заслужава уважение заради сдържаността си. При такова чудовищно изказване не всеки би могъл да продължи любезно и с интерес да задава въпроси, помагайки на събеседника да издаде още от абсурдните си и непоносими схващания. Имам чувството, че този самоизградил се журналист се държа като търпелив психиатър, който задава въпроса:

– А тази украинска постановка, за която говорите – тя сега с нас в стаята ли е?

 

Но, шегата настрана, положението явно е сериозно, щом според шефа на медийния регулатор даже и „лъжата има право на живот“ (цитатът е точен). Мислех, че регулаторът служи против лъжата. А какво се оказа? Оказа се, че не например мирните жители на Буча, Ирпен, Мелитопол, Мариупол, Херсон, селищата край Нова Каховка или многострадалния Бахмут имат право на живот… ами такова правило била имала именно лъжата. Браво на госп… другарката Момчилова! Браво за урока по честност и морал!

 

Е, сега разбирам защо веднага след новините на украински по БНТ ще се появят и новини на руски. Няма да се учудя, ако даже и съдържанието им е различно, защото, разбира се, лъжата има право на живот и ние винаги даваме право на „другата гледна точка“, дори когато тя е гледната точка на хора, извършващи геноцид.

 

Чудно дали другарката Момчилова подкрепя например схващането, че Земята е плоска, ваксините вредят, 5G-антените причиняват рак, а новият британски крал е рептилоид, сиреч извънземно от далечна галактика? Тъй де – лъжата има право на живот, а на фактите такова право не се полага. Поне не според СЕМ.

 

Ще се радвам, ако другарката Момчилова се постарае да наеме на работа видни представители на явлението, според нея имащо право на живот, като например Недялко Недялков, Петър Волгин, Мартин Карбовски и Сашо Симов. Георги Любенов вече си е в БНТ, той от служебни промени няма нужда. Но заедно с остоаналите изброени и с новини на руски българската публиката поне ще знае, че сме върнати в 1980 г. и че отново гледаме директно „Останкино“. След това бих се заел да продавам опаковки обикновен локум с надпис: „Шейсет и нещо години БНТ – шейсет и нещо години народен цирк“.

 

Отивам да си дочета новия брой на „Фьолкише Беобахтер“. Така де, нали лъжата има право на живот…

 

За ФрогНюз

Манол Глишев

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 48| 11987 |06.06.2023 Манол Глишев: Аман от Радев и Копейкин . 22| 9874 |01.06.2023 Манол Глишев: Честит Ден на детето, другарю Радев! . 25| 11623 |29.05.2023 Манол Глишев: Божичко, това ли е скандалът? . 16| 6663 |08.05.2023 Манол Глишев: Парламентарен Бахмут

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads