Реклама / Ads
0| 8142 |28.06.2022 НОВИНИ

В Кремъл вече ни искат мъртви, докато евро-атлантиците само ни презират

.
Ти си... Не, ти си...
Това е военно престъпление и варварство! ”Безразборните атаки срещу невинни цивилни са военно престъпление”, посочиха лидерите на Г-7 в декларация, в която ”категорично осъждат отвратителната атака” и са категорични, че руският президент Владимир Путин ще ”бъде държан отговорен” за нея.
 

Страните-членки на Г-7 са Великобритания, Германия, Италия, Канада, САЩ, Франция, Япония. Техният общ Брутен вътрешен продукт е 67% от световния БВП. Това са най-силните икономики в света.

 

ЕС осъжда най-решително руския ракетен удар по търговски център в украинския град Кременчуг, се посочва в изявление на европейския върховен представител по външната политика и сигурността Жозеп Борел. Това е поредното отвратително действие на руските въоръжени сили. Русия носи пълната вина за тези действия на агресия и за всички разрушения и загуби на живот, които причинява. За това ще бъде потърсена отговорност, посочва Борел.

 

ООН изрази подобна позиция. Над 30 държави по света изразиха своето възмущение от варварската атака. Светят е потресен и от наглостта на Москва, която заяви, че цел на удар бил склад с оръжие, но от взрива се подпалил пожар в МОЛ-а, за което били виновни… украинците. Перверзно и брутално, но те в Кремъл това знаят и могат.

Убитите са 18, засега, ранените около 60 души, между които и деца. Все още се издирват хора затрупани под развалините на търговско-увеселителния център в град Кременчук.

Вече е доказано, ча ракетите Х-22 са изстреляни от бомбардировач Ту-22 от въздушното пространство на Курска област.

 

И тук на сцената излизаме ние... с гайдите… Тоест, великите българи, които са центъра на вселената. От появата на новината в информационния поток преди денонощие досега нито една българска политическа сила, нито един политик, нито президента Радев, не изразиха позиция по повод този садистичен акт. Така, както никой не каза нито дума преди две седмици, когато бе ударена железопътна гара и на перона загинаха над 50 души, между които и деца. Ранените не ги броим.

Но и никой не ги пита. Мисирките мълчат в очакване да изкарат някоя златна копейка от спестените въпроси.

 

Политиците ни са заети с „македонския въпрос“ и с това да си мерят п….те кой е баш патриот и кой национален предател. Жалко, много жалко, че и държавният глава се хвана на това хоро, което все повече напомня за описаното от Антон Страшимиров като метафора на разпада на България още през 1926 година…

Гузното българско мълчание, цинично наричано „национален интерес“, ни прави еднакво нежелани и от евро-атлантическите страни, и от Кремъл на Путин. Гнусят се от нас, то се вижда.

 

Алеко го е казал най-добре: „Дрънкат ми някои диванета, че можеш, кай, да напреднеш, ама трябва да бъдеш, кай, подлец. Болшаф! Подлец ли!? Архиподлец ти ставам аз тебе, брайно, ама де оня късмет! Не ми върви, чорт да го вземе. Види се работата, и подлец да бъдеш, не е лесен занаят, все трябва да имаш някоя дарбица: кураж ли да го наречеш, характер ли да го наречеш, или просто трябва да имаш зализана физиономийка".

Из "Разни хора разни идеали"

 

Как лесно се повтарят лошите черти на българските бит и душевност. Защо все те?

 

И все пак, и все пак. Кирил Петков изрече почти сензационна новина: България гони 70 руски шпиони, подвизавали се в София като дипломати. Звучи доста смело от наша страна. Говорителката на руското външно Мария Захарова вече пише адски заплахи към България. Шефът на Роскосмос Рогозин ще насочи към нас ядрени ракети, а Путин ще ни спре още веднъж газа...

 

Става интересно.

 

Емил Азар

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3385 |28.06.2022 Лекари протестираха пред „Пирогов“, искат си проф. Поромански за шеф . 0| 3366 |28.06.2022 15 дни затвор за известен критик на Кремъл за „неподчинение на полицията“ . 0| 6105 |28.06.2022 Кремъл: Русия ще прекрати офанзивата, ако Украйна се предаде . 0| 3500 |28.06.2022 Христо Иванов: Хората искат ДБ и ПП да се явят съвместно на избори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads