Реклама / Ads
12| 6695 |21.11.2007 ГЛАСЪТ

Първанов и Борисов като Чапаев и Петка

.
Президентът Георги Първанов, както се случва от началото на втория му мандат, пак закъсня. Пресслужбата му направила справка кой от големците колко пъти е ползвал системата „Мизия” за обезпечаване минаването на ескорти в центъра на София.
 

Огнян Стефанов 

Освен че отговаря на позабравилия се Борисов, който написа писмо до първенците да се ограничат в ползването на „сини” лампи, президентът ни „отвори” очите как става придвижването на важните особи из столицата, докато гражданята попържат примирено, кротнали се в поредната „тапа”. 84:78 е резултатът за ползване на спецрежима в полза на Бойко Борисов. Статистиката се отнася за времето от 1 октомври до 20 ноември тази година. На пръв поглед изглежда, че е в полза на президента. Замисли ли се малко човек обаче, веднага открива, че е в полза и на двамата и във вреда на столичани. Резултатът е 162:0 за властта. Към тази злокобна цифра ще трябва да прибавим придвижванията на ескорта на вътрешния министър Румен Петков, който от няколко месеца е охраняван като Муамар Кадафи и емира  на Катар (дали пък народната любов не е станала опасна?). Председателят на Народното събрание също е абонат за „Мизия”. Да не забравяме и главния прокурор Борис Велчев. Министри и вицепремиери, премиерът. Чуждите делегации – също. Очевидно резултатът „Мизия” срещу народа е поне 250:0.

И каква стана тя? За к’во се борихме, а какво излезе?! Всичките преди избори викат колко ще ни служат. Верно ни служат, ама като генерали на редници. Чудя се, дали когато си ходят един друг на гости, пак с „Мизия” го правят? А когато Бойко е тръгнал по важни комитетски дела, а в същото време президентът Първанов посреща скъп гост от странство – колко „Мизии” стават тогава?chapaev-2.jpg Дяволска работа.

Питал веднъж Петка иконата на революцията Чапаев:

- Василий Иванович, можете ли да изпиете пълна чаша с водка на екс?

- Естествено, Петка, но ще ми трябва и една краставичка за мезе.

- А можете ли да изпиете цяла бутилка на екс?

- Разбира се, но ще ми трябват две краставички.

- А цяла кофа, пълна с водка?...

- Еееее, за нея ще е нужен цял буркан с краставички.

- Василий Иванович, а можете ли да изпиете цял океан от водка?

- Петка, Петка, откъде ще намериш толкова краставички, а?

Та питам, ако всички големци на държавата тръгнат по важна работа, откъде толкова „Мизии” ще се вземат?

Мисълта ми е да не си помислим, че между Първанов и Борисов хвърчат искри. Нищо подобно. Просто се забавляват за наша сметка. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 12340 |17.11.2007 Вдовицата на Христо Калчев забърка грандиозен скандал, на Владо Даверов не му пука . 15| 8649 |10.11.2007 Държавата като парен чук срещу Маргините или защо „Игристое" не е „Дом Периньон" . 8| 5835 |09.11.2007 Червената шапчица и народната потребителската кошничка . 12| 23318 |01.11.2007 Най – красивото дупе на света е българско

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads