Реклама / Ads
18| 16576 |19.06.2024 ГЛАСЪТ

Политици готови да умрат за България! Хайде, де – кога, къде?

.
Чакаме наши патриоти в този сюжет...
Летим към нови избори, казал дълбокомислено Борисов след първия ден на 50-то Народно събрание. Летите към пропастта, но трябва малко мозък, за да го осъзнаете. Рая Назарян, депутат от ГЕРБ-СДС не беше избрана за председател на НС, както настояваше Борисов. А той бе изрекъл ултиматум: Ако не бъде избрана Назарян, няма да има правителство! Точка. И излиза, че на една жена е заложена цялата  държава? Назарян или … война. Това е абсурд дори за нашата територия.
 

Назарян вероятно е поне една нота по-високо от предшественици, чиито портрети вече са в сградата на НС като Цецка Цачева, „простата кърджалийска…“, Димитър Главчев и Вежди Рашидов. Но със сигруност не е и хубавата Елена, заради която са изпепелили Троя. Времената са други, а и не знаем със сигурност кой е Парис в нашия ганьовски сюжет… Но сюжет а ла "скрита картинка" има, не се съмнявайте.

 

Истината е, че нищо няма да се промени в работата на парламента, ако Назарян седне на председателското място. Препирните, просташките изяви, номерата с "няма кворум" и купуване на депутати ще продължат, както и лобистки закони и текстове. За какво е това инатене от другите партии?

 

Първият ден в НС показа отново тотално безсилие в политическата реторика. Жалки опити за оригиналничене, рецитиране на стихотворение на Дамян Дамянов, патетично позоваване на Вапцаров... Най-противно е перченето,  че едва ли не всички са готови на се раздадат за българите и България, даже да умрат. Най-силно кресчендото бе при "възрожденеца" Костя. Само дето не си разкъса ризата. Ами вземете го направете това умиране най-после, стига сте го повтаряли! И уж за народеца душа давате, а все налитате на богати имения, далавери, пачки и прочие благини.

 

Един да даде личен пример, че бутафорните патриотарства на копейките вече се изтъркаха.

 

С малки изключения коментаторите в ТВ-студиата ни „почерпиха“ с познатата вкисната боза. Че нови лица няма да се появят скоро, че участници се спускат "по веригата" е ясно, но поне разредете някои от втръсналите муцуни.

 

Странно, но нито ГЕРБ-СДС, нито дори ПП-ДБ дадоха заявка за достойни и активно участие на страната ни в ЕС и НАТО. Йордан Цонев от ДПС бе най-категоричен, че единственият печеливш път за България е този със страните от въпросните съюзи. Пак Цонев отсече, че ще подкрепяме Украйна в защитата й от агресора Русия докрай.

 

Акад. Николай Денков наблегна на опозиционната стратегия на ПП-ДБ, но явно друг път ще разберем какво точно значи това. Засега сме на ниво догадки.

 

Тактиката на „полковника“ от „Величие“ се оказа между странна и тъпа, но печеливша за него. Научихме, че не се заклел като народен представител, квесторите го извели от залата и ето, че мисирките с микрофоните луднаха по него. Точно това внимание е целял той и го получи.

 

Сегашната ситуация напомня нещо написано преди време от Станислав Стратиев:

 

Българска участ е да се родиш в България.
При толкова други държави.
Оттук нататък вече нищо не може да се направи. Миналото винаги ще е черно, настоящето — историческо, а бъдещето — светло.

 

Много преди Стратиев героят на Ст. Л. Костов Големанов ни предупреди:

 

Не, тъй партия не се води. Тук хората пари харчат, време губят, спокойствие жертват, туй се казва, богатства за благото на народа залагат — не, те настрана! Ха, това вече не се търпи, това е политически скандал, какъвто никъде по света няма . . . Не, каквото щеш, каз¬вай, не вървим добре. Способното, почтеното — настрана, негодното, безчестното — налице! … Питам се аз: какво прави тоз, който от най-високо място оправя съдбините на отечеството ни, какво мисли короната?

 

Но кой да повярва. А се смеехме на Големанов и неговите мегаломански амбиции в политиката. Той бил направо свестен и скромен човек в сравнение с много днешни негови наследници.

 

Огнян Стефанов

 

П.П. Не стана ясно от думите на Костя, че той и неговите другари са готови за умрат за България, къде и кога ще е сценката, та да отидем да гледаме. Макар, че "не бой се, Марийо, ножът е дървен"... Шоуто със сигурност ще си заслужава а и декорите на сцената във Ветрино са налице. Този щедър патриотизъм напомня онзи виц за циганина, който на сватбата попитал дъли това, което се обещава на младоженците наистина ще се дава и като разбрал, че е само перчене в наддаването, викнал: Давам каруцата и двата коня. Не че ги имал, де…

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 13001 |15.06.2024 И ний сме дали нещо на сюрреализма: Сънуваш плеймейтка, а на сутринта Бойко те гледа лошо. Марков или Макаров? . 22| 12785 |13.06.2024 Абсурдът като реалност: България между ЧРД, Хайд Парк и шумкари-кукери. А ни трябва кабинет . 20| 12121 |11.06.2024 Челен опит: Чрез ордени и приятели-олигарси към президентска власт и твърда ръка . 32| 14472 |10.06.2024 По следите на вота: А сега всички гледаме тъпо. Присъди и затвор е спасението

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads