Реклама / Ads

119| 35052 |26.10.2014 ГЛАСЪТ

Полицайката Нели изми очите на МВР

.
Нели Върбанова
Полицайката Нели Върбанова изми очите на МВР. И срамът също. Макар и само на 5 месеца служба, тя единствена намери сили и кураж да застане пред медийте и открито да каже : „Не съм бъркала в гащите на Борислава“!

Зад гърба й, обаче не видяхме нито един от шефовете на ведомството, които по принцип са свикнали да се перчат пред камерите за щяло и нещяло. Цяла седмица полицайката Нели беше въртяна като агне на шиш. От когото се сетите. Да кажем от всички,  няма да сгрешим.  Писанията по нейн адрес в медийте бяха толкова зловещи, че дори и Франкенщайн започна да ни изглежда почти симпатичен.

 

Облечена в униформа Нели Върбанова застана пред всички медии и простичко  обясни как е проверила студентката Борислава Латинова. Направи го с лекотата на човек, който няма какво да крие и от какво да се срамува. Видя се, че е готава на всичко, за да докаже правотата си. И както биха се изразили футболните запалянковци, за пет минути обърна мача в своя полза. Това, обаче не важи за началниците й. Цяла седмица  мълчаха и се криха, оставяйки възможност на  манипулацията да минава през  широко отворена врата. Така през нея  се изнизваха какви ли не гадости за униформената жена. На ден по сто пъти я качваха и сваляха от бесилото.  За жалост, целят гнусен брътвеж беше отправен не само към главната героиня на все по-изглеждащата като  скалъпена история, но и към  редовите ченгета.

 

Както се казва-всички под ножа.   Болшинството от фактите, които сподели Върбанова са били известни на началниците й още на следващия ден след прословутата проверка. Но явно свикнали още от едно време да се оправдават с общоприетата фраза „тече вътрешна проверка“, решиха да се скрият в дън земя. И да изчакат бурята да отмине, сакън да не ги повлече. Предпочетоха мълчанието,  без да си дадат сметка колко демотивиращо ще подейства това за многохилядната полицейска армия. И за младата жена, зарязала творческата си професия в името на това да се бори за истината. За нейното семейство и близкитете й пък да не говорим.

 

Сигурно е малко да кажем, че са съкрушени.  А  истината е, че в момента всеки проверяван на улицата гащник прави ченгета на луди. И ги заплашва, че за броени минути ще им скрои номер „Ала Борислава“. Крайно време е  „шапките“ в МВР  да разберат, че истината трябва да се казва. Сега! Веднага!  Без да си дава сметка Борислава Латинова тества как реагира системата за сигурност спрямо бързо скалъпени манипулаци. И се видя- всички се изпокриха като мишоци. 

 

Нито един от иначе наперените шефове на МВР не излезе, за да защити полицайката. Ей така, по човешки.  А може би и заради честта на пагона, както се казва. Направи го Нели Върбанова от 4-то районно.  Сама! Сигурно, защото шефовете й решиха, че е по-добре дружно да отидат и да гледат... мача.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 42| 15138 |05.02.2014 Как Давутоглу качи на ските Плевнелиев и МнВР . 103| 25802 |26.05.2013 Плевнелиев остана верен на задкулисието по традиция . 150| 94712 |27.02.2013 Росен Плевнелиев и ада, който води след себе си . 46| 37681 |04.01.2013 Моето новогодишно обръщение към президента Росен Плевнелиев
Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads
БЛОГОВЕ