Реклама / Ads
25| 28981 |23.01.2022 ГЛАСЪТ

Румен Радев и страховата невроза на българската мафия

.
Къде са мафиотите?...
Паническото разстройство ще се изразява не в страх от дълбоко, смъртта, тъмнина и пр., а в постоянен страх от президента Радев. Обоснован страх, защото той ясно обеща борбата срещу корупцията да продължи и да бъде аргумент за обединение – политическо и обществено – срещу това зловещо явление.
 

Ето откъс от речта му от 21.01.22 пред храма „Св. Ал. Невски“: „В идните години ще бдя страната да не се отклони от пътя. Ще отстоявам суверенитета, закона, сигурността и справедливостта, защото това е нашата дългосрочна и неотменна мисия. Политическата промяна е само първа стъпка, чакат ни още изпитания и се надявам цялото ни политическо поколение политици да го осъзнава. Хората потвърдиха пътя. От нас се иска да го положим“.

 

Това втриса мутрите бойкови. А историци и анализатори да мислят вече върху прибавянето на бойковизъм до фашизъм и сталинизъм. Извоюва си го човекът, дължим му го.

 

Не разбирам какво се изразява с думата мафия и с какво се свързва у нас, - недоумява проф. Николай Овчаров по БНТ вчера. Учудването му вероятно идва от факта, че бе в инициативния комитет, издигнал кандидатурата на проф. Анастас Герджиков за президент, с подкрепата на ГЕРБ, а това си е като подкрепа от мафията за доста хора. Но, важното е за Перперикон да има пари, нали? Овчаров е тъжен и защото паднал жертва на изчегъртването - освободили го като нещатен съветник в Министерство на културата. Но когато той е станал такъв, не е ли било на мястото на някой изчегъртан от ГЕРБ, например? Плачат двама: Единият, че е малко, а другият, че е много... Такъв е животът, според Труман Капоти.

 

За г-н Овчаров и други плачещи припомням нещо известно отдавна: Мафията е форма на организираната престъпност, която се намесва негативно чрез корупция, изнудване, насилие и други незаконни начини за осигуряване на облаги в развитието и нормалния живот на държавата и живота на гражданите.

Най-страшният вариант на мафията е, когато тя сраства с държавни структури, магистратурата и кръгове в управлението.

Кое, недраги ронещи крокодилски сълзи, не ни демонстрира управлението на Борисов и ГЕРБ? Рекета, заплахите, използването на прокуратурата, тайните служби и редица институции като бухалки срещу всеки неудобен на режима? Властта, по която виете от мъка, запълва изцяло дефиницията за мафия, като задминава класически мафии като сицилианската, неаполитанската, ирландската, турската… По-малкия брат на руската сме - това радва ли ви?

 

Но да се върна към президента. Битката с корупцията и мафията ще е важна част от втория мандат на Румен Радев и Илияна Йотова и това е важно за всеки българин. Плюс останалите приоритети, свързани с интересите на обществото. Всяка малка победа в тази посока е крачка напред към по-добър стандарт на живот.

Ако някой не желае да схване това, никакви аргументи и факти няма да го убедят.

Има обаче лоша новина за мафиотите от предишното управление: много от тях няма да могат да похарчат и лев от откраднатите милиони. Под мискроскопа са не само на нашите, но и на чужди служби. Руските дори имали да си прибират дългове от някои нашенци, което според запознати било много, много болезнено…

 

Но по-страшно и от това е, че войната с мафията и корупцията ще се води по закон. Тази мисъл направо убива мутрите и корумпетата. И започват да се предават един друг. Да, да, започнали са…

 

Емил Азар

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 53| 151664 |14.12.2021 2 милиарда за главите на Радев, Петков и Василев. Кой и защо ги дава? . 32| 30180 |18.11.2021 Борисов моли Ердоган за помощ във войната срещу Радев . 19| 16487 |18.11.2021 Страх: Герджиков размахва тапешник, но чудовището не е Радев . 30| 30661 |12.11.2021 Патология: Борисов мрази Радев от любов, търси стар телефон и застреля Лозан Панов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads