Реклама / Ads
0| 11601 |28.07.2022 ГЛАСЪТ

Шоуто не продължи и отива на м***ата си

.
Мийм културата излезе отдавна от пределите на интернет, но не съм очаквала, че ще се пренесе в родния парламент. Уви, с влизането на “Има такъв народ” в Народното събрание преди няколко месеца, напълно оправдано бе да очакваме, че ще има и много хляб, и много зрелища. Само че това е най-висшата в държавата институция и когато в нея влязат хора, чието ниво е останало някъде назад в годините на “Ку-ку”, имаме и проблем. Пичове, стегнете се.
 

“Ние сме лошите в страшния филм…”

 

ИТН се определят като антисистемна партия, а депутатите се държат като антисистемни играчи - имат условия и ако на някого не му харесва, може спокойно да ходи на майната си. Политическите преговори с тях бяха руска рулетка още от ден първи на 45-тото Народно събрание, част от което стана именно формацията на Слави Трифонов. 

 

И точно като в една руска рулетка никой не знаеше кога точно Слави Трифонов ще изскочи от дълбините на интернет, за да ни обясни колко са бели душите на тези момчета, колко са принципни и как нищо не може да стане с останалите, защото просто са кофти хора без морал и възпитание. Нещо такова. 

 

В последните няколко дни Трифонов, който иначе не участва пряко в политическия живот (но явно взима важните решения), си позволява да пуска иронични статуси във Facebook и да обяснява на всички колко голям мафиот е, та чак да зове вътрешния министър Бойко Рашков да го арестува. Само че всички знаем, че в една държава би трябвало да има доказателства, преди някой да те закопчае за каквото и да било. Би трябвало. 

 

Днес пък Тошко Йорданов си позволи да се появи в парламента с тениска с надпис “Harvard Law” - невербален коментар по адрес на Кирил Петков и Асен Василев от “Продължаваме промяната”, които са завършили американския университет и с които от ИТН много много не се харесват. 

 

И ето това е проблемът. Не всичко в тази държава е майтап. И докато всички дружно се смеем “как готино го е казал Слави”, “колко яка смешка е това с тениската”, няма да стане. Няма да прокопсаме, ако толерираме това ниво на политически дебат. Няма да стане нищо, ако се кефим на Ицо Хазарта и вулгарните му реплики от трибуната на НС, или приемаме за нещо нормално показването на среден пръст в пленарна зала. Няма да прокопсаме, ако за нас се превърне в ежедневие боят в парламента, смешните вратовръзки и всички неща, които са присъщи за интернет и улицата, но не и за НС.  

 

Не е смешно. Има много работа, която трябваше да се свърши от вас. Това не е шоу. Това не е “Ку-ку”. Това не е страница за миймове. Не сте там за да вдъхновявате колажи, а за да ковете закони. И да ги спазвате. Бъдете на висотата на очакванията към вас. Всичко друго е имитация на дейност на държавна заплата. 

 

Джесика Вълчева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 23585 |09.07.2021 Последният ден на Диктатора! Стилът а ла „проста кърджалийска п..ка“ си отива . 39| 16921 |08.04.2021 Куче влачи чекмедже - „Кръстникът“ си отива . 85| 27681 |14.09.2020 60% от ГЕРБ отиват при Цветанов - отмъщението на миньора . 21| 17956 |20.08.2018 Свинепеф отива на война*. Клъц-клъц…

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads