Реклама / Ads
47| 38394 |15.05.2020 ГЛАСЪТ

След първата атака с есемеси - добри и лоши новини. Сделка или война?

.
Владислав Горанов и Васил Божков
Васил Божков изпълни обещаното и пусна първа част на есемеси между него и финансовият министър Владислав Горанов. Няколко неща правят впечатление. Очакванията за „атомна бомба“ не се оправдаха. Вината е у нас, зрителите, защото очакванията ни бяха огромни.
 

А и не познаваме „кухнята“ на задкулисието.

 

Първа констатация: Министър Горанов е отчайващо зле с граматиката, строежа и стилистиката на изречението. Неграмотен! В 4 изречения 11 грешки от всякакъв род. „До като“ (докато, наречие, една дума) е само един пример. Излагащо за човек с висше образование и заемащ подобен пост. Превъзходството на Васил Божков в това отношение е очевидно. Което не е без значение.






Добрите новини за Горанов са:

 

- Може и ще заяви, че есемесите може да не са автентични.

 

- Ще обясни, че става въпрос за делова комуникация и нищо повече.

 

Лошите новини:

 

- Комуникацията издава близки отношения, а не делови.

 

- Министърът се държи като човек, който е зависим от бизнесмена.

 

- Става ясно, че Горанов дава "ценни указания“ на „девойката“, както и на Сашо. („девойката“ е Мария Филипова, бивш шеф на Комисията по хазарта, а „Сашо“ – Александър Георгиев, човекът, който наследил от нея шефския пост в Комисията.)

 

- Фамилиарният тон в комуникацията показва обвързаности.

 

- За Горанов това може да е началото на края.

 

- Губи обществено доверие, доколкото го има.

 

- Носи щети за управлението.

 

Добрите новини за Божков:

 

- Втора седмица бизнесменът успява да фокусира вниманието върху случващото се с него.

 

- Привлече обществения интерес към поведението и ролята на финансовия министър Горанов в скандала с хазарта.

 

- Бизнесменът дава да се разбере, че няма да приеме ролята на жертва.

 

- Показва, че няма само да се защитава, а ще атакува.






- Засега поведението му среща одобрение у немалка част от обществото.

 

- Повдига завесата на задкулисието в управлението на страната. Това се харесва на мнозина.

 

- Всява съмнения и разнобой в редиците на кабинета.

 

- Потвърждава съмненията за корупция по високите етажи на управлението.

 

- Оправдава очакванията, че няма „да се даде без бой“.

 

Лошите новини:

 

- Публикуваните есемеси ще бъдат неглижирани и обявени за манипулирани. Това ще бъде „доказано“ от прокуратурата или лабораторни изследвания, ако се стигне дотам.

 

- Ще предизвика компроматна вълна, която ще се излее върху него. Вероятно отсрещната страна разполага с информации в таза посока.

 

- Ще предизвика обвинения, че е бил част от порочната система и че вади есемесите, защото е ударен бизнесът му, а не от подбуди за борба с корупцията.

 

Изводи:

 

Васил Божков проведе разузнавателен дозор, ако ползваме военна терминология. Опипа обстановката и даде домашно. Целта би могла да е сделка. Махате Горанов и спирам дотук. Ако Горанов остане – атакувам с главните сили.






Двете страни в този скандал са наясно какво означава това.

 

Ако премиерът Борисов отстрани Горанов, ще признае вина в скандала с хазарта. Затова вероятно няма да приеме сделката и ще търси начини за контраатака. По-заинтересован от него да се води война срещу Божков е Делян Пеевски. Това означава включване на прокуратура, медии, „независими“ анализатори и експерти, манипулирана информация, натиск върху хора, свързани с Божков и пр. Ще измислят нов скандал, природно бедствие или рязък скок на жертвите от коронавируса, за да отвлекат вниманието. Торквемада да гледа и да се учи…

 

На улицата протести. Ментата - шеф на комисия за контрол на финансирането за засегнатите от извънредното положение. Филчев и Мръчков съветници на Гешев. Арести и обвинения на неудобни от модела #Кой. Шефът на Специализираната прокуратура се оттегля по неясни причини. Няма ги едни милиарди. ББР от държавна вече е на определени олигарси. Фалшиви доклади към ЕК за финансова помощ. Откраднати стотици милиони от китайско карго. И други от този род.

 

Да не забравяме Пеевски, когото Божков нарече "паякът в сянка, който дърпа нишките". Сигурно ще има развитие и доказателства в тази посока.

 

Гражданите се чудят: във Венецуела на Мадуро, в Мексико на картелите или в СССР на Сталин и Вишински живеем? В страна от ЕС и гражданите трябва сами да решат и да наложат волята си. Така се прави.

 

Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 56| 69211 |20.04.2020 Милен Цветков – какво ще се случи и какво не след смъртта му . 22| 20169 |16.04.2020 Феномен, COVID-19 ме удари в ушите след крилати реплики на шефове от МВР . 37| 26243 |16.04.2020 След акция ”Фурми”: Триумфът по изгрев може да е поражение на залез . 28| 19347 |24.03.2020 Познай кой е последен по благотворителност? Но пък се хвалим

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads