Реклама / Ads
49| 17279 |28.10.2014 ГЛАСЪТ

Следизборно за договорките, лешоядите и кривата круша

.
Изминаха вече двадесет и кусур дни от изборния ден. Няма позитивна новина от ежедневно провежданите политически срещи за съставяне на нов кабинет. Време е Бойко Борисов да влезе в час и да разбере, че каквото било, било. България ще се управлява вече по нови правила. България ще промени политиката си, или ще изчезнем като нация. Българският народ трябва да бъде ясно и конкретно информиран за всичко онова , което преживяхме през изтеклите 25 години .
 
До скоро негодувахме , че сини и червени се сменяха във властта, но положението всяка следваща година, като стандарт на живот и перспектива за реализация , ставаше все по- лошо. Бих казал отчайващо . Днес ни внушават, че пак е зле. Много партии влезли в парламента и уговорките са трудно осъществими. Политици, медии и общественици като латерни повтарят една и съща дума „РЕФОРМИ. ‘’ Ай да му се не види ‘’, казват в моя роден край.

За каква реформа ми говорите . От 25 години само реформи правите. Докога ще будалкате хората с шаблонни думи? Думи изпразнени от съдържание. Всички са загрижени да се състави правителство, което да работи за интересите на страната ни , тази проста истина е ябълката на раздора. Коя истина е най-истинска? Тази ли, която ни докара на това дередже или има и друга? Ако медии политици и общественици искрено  желаят това , трябва да  заявят ясно и недвусмислено , че през изтеклите вече 25 години ‘’ демокрация ‘’, се водеше една продажническа политика, която обслужваше чужди интереси и доведе страната ни до икономическа, морална и демографска криза и ако обществото ни не осъзнае този факт сега, до няколко години кризата ще прерасне в национална катастрофа! И тогава нашата съдба ще се решава открито от други страни. Тези, които задкулисно ни ограбват днес, със съдействието на продажните ни политици и медии!

Слушам една вечер Васко Кръпката и Кирил Маричков. Васко с ентусиазъм констатира колко хубаво било всичко в България. какво му е доброто? Естествено Маричков е далеч по- добре реализирал се българин, но неговите интереси и лична реализация не съвпадат с тези на редовите българи. Тъжно ми стана, тъжно...
 
Преди няколко дни прочетох във в. ‘’Преса ‘’, как чрез три фирми, съпругата на С.  Станишев -  Моника, усвоила  над 3 милиона лева, за рекламиране на европрограмите?!?! За периода 2007 - 2013г. Брюксел отпуснал над 145 милиона лева за тази цел?! И за какво ги дават, уважаеми българи, тези пари? И най-вече на кого? Естествено парите са дадени на отличниците. Тези, които слушкат най-много. Тези, които будалкаха хората, че през изтеклите 25 години в България се извършва преход и разграбването на националното ни богатство се прави в интерес на хората. Че напускането на над 2 млн. българи не е демографска катастрофа , а  нещо добро. Че банковата система е много стабилна , а чуждите ‘’инвеститори’’ не са лешояди, както ги наричат в американския документален филм на Майкъл Мур  ‘’Капитализмът: любовна история ‘’, а създават нови работни места и носят приходи за БВП на страната ни?!

Да, БВП всяка година расте. Само че растат  и дълговете на физически лица, на фирми и естествено на страната ни. И това е целта!  Ако това порочно явление става само у нас, в България, може да приемем, че всичко това един ден ще свърши. Уви , всичко, което става е една закономерност , а най-ярък пример е съседна Гърция. Там гъмжи от лешояди, както ги наричат –‘’ инвеститори ‘’. Всичко ще им вземат! Но гърците поне се съпротивяват. Не са като нас.

Но да се върнем в днешния ден. Много коментатори и платени ‘’ общественици ‘’, и медии внушават на хората, че в името на България трябва на всяка цена да се състави правителство?! Е,  досега като преминаха толкова много правителства , докъде ни докараха? Както се казва , до кривата круша. Тези, които мислят , че влизането на всичките осем партии в парламента е нещо лошо, са или от ГЕРБ, или нищо не разбират от политика. Това, според мен, е най-доброто, което можеше да се случи. Взели си поука от предишните избори  реформатори, ВМРО, патриотите на В. Симеонов и Каракачанов, АБВ, очаквано и закономерно влязаха в парламента . Правителство определено ще има, но едва ли ще се задържи дълго. Давам му една година живот.

През този период глобалистите ще продължат да съсипват страната ни. Докога? Докато болшинството от  хората научат повече за действителността, в която живеем. Кой ще им каже? По- голямата част от медиите са абдикирали от свещеното си право и задължение  да информират хората. И това не е от вчера. Преди повече от половин  век немският математик и общественик  Ернст Фишер е казал -  ‘’В едно разлагащо се общество изкуството, ако е  истинско,  също трябва да отразява разлагане, освен ако не  иска да наруши обществените си функции. Изкуството трябва да покаже света като променлив и да спомогне за промяната му» Така че през тази една година , която им давам на депутатите , всеки трябва да докаже на своите избиратели, че ще защитава интересите на родината си, чиито интереси съвпадат с интересите на самите избиратели !  А за следващите избори ще има нови обединения, защото полюсите днес са два. Единият е на глобалистите  , тези които служат на интересите на финансовите картели от Вашингтон и техните лобита в Брюксел. Тези, които печатат нови и нови електрони пари с единствена цел – огромен дълг и господство над цялото човечество /робство/. Другият е на родолюбците, за които интересите на отечеството са на първо място и там, в парламента, очаквам истинска борба на идеи и доказване кой какви интереси защитава. Ако има родолюбци...

Преди 60 години Алберт Айнщайн беше казал: ‘’ Не можем да решаваме проблемите , използвайки същия начин на мислене като този, които го е породил ‘’ Днес точно това правим. Така например «големите»  печатат още пари, за да решат проблема, породен от печатането на прекалено много пари. Така че кризите съществуват откакто са създадени парите. ‘’ Дайте ми правото да печатам пари на една страна и не ме интересува кой е на власт ‘’, пък  е казал Родшилд преди 260 години.
На масата за преговори днес трябва да се поставят два основни въпроса. Първо - да продължим ли пронатовската и проевропейска /т.е. проамериканска/ политика ? И второ - да разкажем на хората истината, породила световната финансова криза и да отстояваме националните си интереси, както го правят в една друга членка на евросъюза- Унгария. Негодуванието по целия свят срещу монополите е красноречиво. Монополите - инвеститори са проблем за всички честни и трудолюбиви хора на планетата . У нас продажни политици и медии, внушават на обществото ни , че инвеститорския интерес  е много важен и вдигал рейтинга на държавата. А кой ни определя рейтинга?! Пак тези, които ни докараха на това дередже!

Водените преговори дават някаква надежда, че в този парламент и с евентуално ново правителство може нещо да се случи. Но да не си кажем след няколко месеца, че премененият Илия е пак  в тия ... и не е Свети Илия.
 
Благо Джиев,
собственик на птицекомбината в Костинброд    
               
 
 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 6593 |27.10.2014 В снежния ад: добри и лоши новини . 119| 35621 |26.10.2014 Полицайката Нели изми очите на МВР . 33| 10468 |25.10.2014 Тежките битки на Местан срещу "митологемите" . 38| 14102 |24.10.2014 За др. Дъбов шепа нафталин - и в гардероба при Баба Цола

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads