Реклама / Ads
16| 33029 |10.01.2018 ГЛАСЪТ

Цветанов, Петър Христов не е жертва на „Килърите“ и „Наглите“, вътрешна работа е

.
Цветан Цветанов Източник: БГНЕС
Да не се заблуждаваме: Извършителите и поръчителите на екзекуцията на Петър Христов няма да бъдат разкрити. Защото разкриването им ще освети ужасни, дълго прикривани истини. Ако все пак стане напечено за ГЕРБ, ще се изфабрикува удобен труп, опожарена кола и удобна за властта версия. Практика, към която прибягва власт, оплетена с мафията.
 
Цветан Цветанов все по-често се изявява като човек, на когото данъкоплатците плащат цяла камара пари, за да ги лъже и манипулира. Последната и особено нагла лъжа е заблуждаването, че убийството на Петър Христов е свързано с това, че бил в основата на разкриването на отвличанията – делото „Наглите“ и фабриката за убийства „Килърите“. Лъжа! Няма нищо вярно в тези твърдения. Да, Христов е завел при Цветанов – тогава вътрешен министър, издигнат за такъв от шофьор-сержант(?!) - информатор-съучастник. Но информатора го потърсил, защото Христов се хвалел колко е близък с Цветанов и ГЕРБ. Колкото до „Килърите“, осъденият Георги Вълев е споменал веднъж Христов, но като рекетьор.

 

Цветанов, ГЕРБ и властта искат на всяка цена да изкарат Христов национален герой.

 

Голяма грешка. И децата знаят, че да имаш успешен бизнес в България трябва да се движиш по ръба на закона, а нерядко и да преминаваш границата. Петър Христов е бил морален човек с всички човешки слабости и вероятно с добри качества. Успешният му бизнес се дължи, както на лични качества, така и на протекциите на властта и партия ГЕРБ, вън от всяко съмнение.

 

Това, което е направил за тежко пострадалата в катастрофа Мануела Горсова заслужава уважение. Помагал е и на други хора – достойно. Може да го е направил чистосърдечно, а може да е искал да изкупува някакви грехове. Животът е шарен. 

 

Борисов и Цветанов, ако искат нека го погребат с военни почести, тържествени слова и да го наградят посмъртно. Но ще е фалшиво и няма да промени истината.  

 

Досега Цветанов не е отговорил на питането Петър Христов задържан ли е заради въоръжени грабежи в прохода Хаинбоаз?

 

Защо 17 години след убийството на бизнсмена Слави Славов, мениджър на „Млекимекс“ в Елена, все още Петър Христов се свързва с него?

 

Работи ли се по версия, която разследва отношенията между Петър Христов и доц. Алексей Петров, обвиняем по делото „Октопод“? Имат ли някаква връзка двамата по две от убийствата, свързани с „Наглите“?

 

Няма отговор и за бизнес отношенията на Петър Христов с депутата от ДПС Делян Пеевски. Защо Христов е твърдял пред различни хора, че Пеевски държи цялата държава и без него никой не може да прави бизнес? Фирмите му в съдружие с видни гербаджии с благословията на Пеевски ли са печелили милиони? „Ако искат бизнесмените да са успешни, ще трябва да се примирят с този факт (Пеевски)“. Думите са на Христов, изречени в присъствието на бившия шеф на ГДБОП Станимир Флоров и журналистката Катя Илиева.

 

Цветанов да отговори дали Христов е разпореждал на служители на великотърновския БОП да притискат негови конкуренти?  

 

Някои хора във Велико Търново определят Петър Христов като рекетьор и човек на Борисов и Цветанов.

 

Актьорът, Владимир Карамфилов – Влади Въргала, пък го нарича голям мъжкар и с широко сърце.

 

Политикът от АБВ Румен Петков, бивш вътрешен миистър допълва портретът: „Няма обществена поръчка, която да е заобиколила убития бизнесмен години наред“.

Сайтът „Афера“ публикува писмо на читател, който очевидно е добре информиран. В него пише: „Възмутен съм от това, което Тихомир Безлов каза по Нова Телевизия, че Цветан Цветанов не се е месил по разследването срещу Орлин Тодоров и в тази връзка питам:
- Кой постави 6 –те ,,НЕ“ за експлоатацията на СРС?
- Кой мина с обходния лист на Орлин Тодоров, докато той беше в ареста и кой му даде възможност да си вземе 20-те заплати и това не е ли Цветан Цветанов.

Сега ИСТИНАТА ЗА ПЕТЪР ХРИСТОВ и първоначалното му забогатяване:
В периода 91-92 г. лицето Илия Павлов постави на входа на Захарни Заводи Горна Оряховица фирма ,,Дито“ с управител и собственик Петър Христов. Беше извършван безпрецедентен рекет върху производители, които на входа на захарни плащаха отчисления, а купувачите на захар и други изделия на изхода плащаха процент на въпросната фирма. Всичко това продължи до 1996 г., където милиони левове влязоха в джоба на Петър Христов и Илия Павлов. Най-фрапиращото през това време беше факта, че самия завод се охраняваше от милиционерско звено с Началник познайте кой – ОРЛИН ТОДОРОВ бившия шеф на ТЗБОП В.Търново. В редиците сержант и млад Милиционер работеше и лицето Валентин Къндев, който вече е Главен Инспектор и каква длъжност заема той сега в ОДМВР В.Търново – Началник на РУ В.Търново. Отделно Къндев и Христов имат и друга връзка
: единия е Кръстник на другия и са от едно село Самоводене.
Така какво се оказва? Пълен контрол на ОДМВР В.Търново:

Н-к на РУ В.Търново – Къндев
Служител на ТЗБОП със светкавична кариера – Владо
Бивш шеф на ТЗБОП – Орлин Тодоров

И  един въпрос: при застъпването си като Директор на ОДМВР В.Търново съпругата на Директора на въпросната Дирекция Машов къде започна работа и с какви протекции?


Дейността на фирма Дито на входа на Захарни заводи завършва някъде към 1996 г., а след това той е купен от чешки бизнесмени.


В началото на дейността си Петър Христов гравитира около Илия Павлов, като чак след смъртта му, той мина към СИК, откъдето датира приятелството му с Бойко Борисов. Това е истината за Захарни заводи и ОДМВР В.Търново като за тези години има още стотици неща, но за тях… на по-късен етап.


Проблема на медиите е, че направиха от една Мутра Светец – ужас, каква държава сме само.


И във връзка с това отправяме питане: през 1996 – 1997 г. вярно ли е,че Петър Христов и служителите на фирма Дито са задържани и подозирани в извършване на въоръжени грабежи в прохода Хаинбоаз??? Само питаме и оставяме на МВР да каже, ако документацията не е унищожена в прокуратурата или при тях.

 С Уважение: от един Бизнесмен

 

Подобна информация не се нуждае от коментар. Наполовина да е вярна – е тежка присъда за ГЕРБ, Борисов и Цветанов.

 

Смъртни заплахи по делото „Килърите“ има. Те са докуметирани по надлежния законов начин. Отправени са към зам.-главния прокурор Ася Петрова, разследващия по случая Валентин Цоновски, когото Борисов, Цветанов и Пеевски се опитаха да изхвърлят от МВР, но съдът определи това като незаконно и един от главните свидетели - Боян Джамалов. Заплашвани са и други свидетели. Има записи, свидетелски показания, указания откъде да се вземе оръжие. Нито ДАНС, нито прокуратурата, нито МВР са си мръднали задниците по тези залахи.

 

Ако управляващите, МВР и прокуратурата наистина искат да разкрият убийството на Петър Христов, нека тръгнат от това, кои са заинтересовани той да бъде отстранен от строителството на магистрала "Хемус", за да заемат неговото място. Не са много и са доста известни. С бруталността и близостта си до управлението. Вътрешна работа е. Това Борисов, Цветанов и Цацаров го знаят по-добре от всеки друг.

 

Екип на Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 16807 |10.01.2018 Кокинов: Ако бъде разкрит, убиецът на Петър Христов ще е мъртъв . 4| 21409 |09.01.2018 Само във Фрог: Петър Христов имал конфликт със застрахователен бос . 3| 5918 |09.01.2018 Застреляли Петър Христов с картечен пистолет „Скорпион”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads