Реклама / Ads
87| 14101 |18.11.2023 ГЛАСЪТ

Време е да назовем реалностите: Хамас и Москва са терористи, Израел и Украйна - жертви. Уроците на Фалачи

.
Не спира да се излива водопадът с критики срещу Израел. Настоява се Тел Авив да прояви благородство и хуманитарно отношение към Газа. Защото загивали мирни жители. Наистина жалко за жертвите. Нещо не е наред: на 7.10.2023 г. ислямистката група Хамас нахлу в Южен Израел и започна масово избиване на евреи по улиците, в домовете, градините, на концерти - навсякъде. Атаката бе илюстрирана с брутално рязане на детски глави, изнасилвания, изгаряне на живи хора, отвличания, побоища, изтезания, грабежи. Светът се смълча потресен от варварството на Хамас.
 

Тогава мюсюлманските мигранти по света празнуваха избиването на евреи. Когато положението се обърна – надигнаха вой за справедливост и хуманизъм.

 

Преди 50 години по същият начин започна войната Йом Кипур през 1973 г. – тогава Израел бе ударен внезапно на 6 октомври. Министър-председател тогава бе родената в Киев и превърнала се политик-легенда Голда Мейр. Тя призна свои грешки и се оттегли, въпреки огромните успехи на управлението й.

 

На 7 октомври т.г. бяха отвлечени над 250 заложници евреи от няколкомесечни бебета до хора на преклонна възраст, много от тях със здравословни проблеми, наранявания и в шоково състояние. Избити бяха стотици, дори хиляди – броят нямаше как да е ясен тогава.

 

Израелската държава се изправи да защити своите граждани и територия, като отвърне на непредизвиканото клане. И полетяха резолюции, възвания – ООН оглави класацията за най-голям производител на такива, следвана от ЕС – израелците да спазват правилата на хуманизма.

 

Само месец и няколко дена по-късно, когато още кръвта по израелските улици и домове още не е засъхнала, в Лондон и други градове по света мюсюлмани се изливат на вълни по площадите с яростни нападки и смъртоносни закани към евреите. Точно така – към евреите, не просто срещу Израел. В Канада няколко пъти мюсюлмани обстрелват училище с еврейски деца. В България мюсюлмани от арабски страни също протестират срещу Тел Авив.

 

Уплашени от крясъците или водени от желанието да се харесат на мюсюлманския свят, някои западни лидери започват да пригласят на тълпата, съветвайки Израел да прекрати огъня. Казано по друг начин: Станалото – станало… Преглътнете кървавите кланета и седнете на масата за преговори с Хамас и останалите терористи в региона.

 

Тъжно е, че това се случва.

 

Навремето, когато Хитлер и Сталин през есента на 1939 г. нахлуват в Полша и започват да избиват и плячкостват една от големите държави в Европа, Франция и Великобритания се оправдават, че няма как да помогнат в момента. Когато обаче фюрерът се разхожда край Триумфалната арка в Париж и се снима на гроба на Наполеон, а самолетите му бомбардират Лондон, англичани и французи разбират за каква световна касапница става въпрос.

 

Когато германският психопат напада Съветския съюз през юни 1941 г. и Сталин проумява, че не е единственият луд с патологични амбиции и картечница в ръце.

Най-пресният пример за подобен кошмар е вероломното нахлуване на руските войски в Украйна на 24 февруари 2022 г. Оттогава Путиновите орди избиват украинци и опожаряват селищата и земята им, защото така е решил болният мозък в Кремъл.

 

И все по-често чуваме призиви от различни страни към Киев да спре да се съпротивлява и да преговаря с Москва. Българският президент Румен Радев е един от изповядващите подобна теза. Русия ви е завзела 20% от територията, унищожила е всичко по пътя си, но това е положението. По-добре да се примирите и да преговаряте за нещо.

 

Руската армия всеки ден атакува с ракети Киев, Одеса и десетки още градове, села, заводи, предприятия, язовири, училища, болници и пр., но Украйна, видите ли, няма право да удря обекти на руска територия. Защото било нещо като нарушаване на правилата. На правилата? Нали Международният съд в Хага обяви Путин за военнопрестъпник и издаде заповед за ареста му? Нали в ООН и безброй други организации са предоставени хиляди доказателства за извършени военни престъпления като тези в Буча и още десетки селища? За какви правила, по дяволите, говорите? Путин амнистира доказани убийци с тежки присъди, за да воюват месец-два в Украйна, след което са свободни да убиват отново в собствената му страна.

 

Да се върнем към Близкия изток. Евреите живеят върху земите на Давидовото царство от 1020 г. преди Христа. Над 3 хиляди години! През всичкото това време този народ е защитавал вярата и живота си от стотиците нападения и домогвания на заобикалящия го мюсюлмански свят. Евреите не са света вода ненапита, няма спор, но те са и пример как се брани род и държава.

 

Анализатори, журналисти и политици в България  (виждаме същото и по света) все по-често приканват Тел Авив да спре военните действия, защото загивали цивилни в Газа. Но пропускат да споменат, че кървавата баня я започнаха касапите от Хамас, а израелските действия са отговор.

 

***

Ориана Фалачи няма нужда от представяне, но ще припомня за всеки случай, че това е журналистката, която се превърна в символ на непримиримостта към тероризма и крайния ислямизъм. Гражданската й позиция днес сякаш е по-актуална от всякога.

 

Ето откъс от книгата й с интервюта. „Интервю със себе си. Апокалипсис”:

„Не всички мюсюлмани са терористи, но всички терористи са мюсюлмани“

 

„Най-напред за разрастването на ислямския тероризъм. Унищожаването на обезглавените, закланите, застреляните в тила, разкъсаните от бомби мъртъвци. Мъртвите, изброени от мен в бележката към читателите на тази книга. Мъртвите, на които посвещавам тази книга. И същевременно фактът, че особено в Италия хората вече свикнаха с това, сякаш наистина имат печат на челото и на дясната си ръка. Ох, в определени моменти те все още реагират. Когато във вечерните новини по телевизията съобщят за ново отвличане (в девет от десет случая това е прелюдия към ужасна смърт), има такива, които покриват лицето си с ръце и започват да сипят проклятия. Може би някой си спомня, че отвличането на хора е стара привичка на Чудовището. Привичка, идваща от времето на турците мамелюци, когато те се стоварвали на нашето адриатическо крайбрежие и освен грабежи, убийства и разрушения отвличали хората, за да ги продадат на пазарите за роби в Тунис, в Алжир или в Истанбул. И другата привичка – да се обезглавяват хората, така както е правел Мохамед, така както хиляда и триста години са правели неговите последователи. Когато в новините съобщят, че ужасната смърт вече е настъпила, че отвлеченият е бил заклан, обезглавен, застрелян в тила, навярно някой също реагира. „Ох, какъв ужас! Какъв срам“ – казват. Но скоро забравят…

 

В определени случаи свикнеш ли с нещо – вече си виновен. Свикнеш ли с нещо – значи си мазохист. Навикът те отпуска, отпускането предизвиква апатия, апатията води до инерция, а инерцията – до безразличие. И освен че пречи да имаш нормални критерии за морал, безразличието унищожава инстинкта за самосъхранение. Този, който те кара да се пазиш, да се бориш. Чудя се как ще реагират италианците, когато чудовището ги нападне в собствената им къща. Когато ги атакува, докато се разхождат със семейството си или работят в някой небостъргач, или пътуват с влака, или присъстват на служба в църквата. Защото рано или късно и на нас ще се случи това, което се случи в Ню Йорк и в Мадрид, и в толкова други краища на света, което се случва непрекъснато в Израел и в Ирак – там те убиват и когато си в църквата. Спасението ни няма да дойде, като отправяме призиви за гостоприемство, като приемаме всички, нахлуващи в Лампедуза, като им даваме политическо убежище и правото да гласуват, редейки хубави приказки за пацифизма и множеството култури, наричайки касапите „бойци“.“

 

***

Допълнението го „пишат“ от Хамас пред очите ни. Слепи ли сме или глухи? Защо ни е страх да признаем, че Израел отвръща, а не е агресора – жертва е. Толкова ли е трудно? Каква е тази извратена политкоректност, която се опитват да ни наложат? 150- милионна арабска общност обвинява 5-милионен Израел, че е заплаха?

 

По последни данни на „Форбс“, Арабски и турски издания, лидери на Хамас тънат в разкош, злато и диаманти, докато техните сънародници в Газа едва оцеляват и то благодарение на международната помощ.

 

Терористът Халед Машал притежава над 4 млрд долара. Медии пишат, че търгува с дрога, оръжие и пране на пари. Над 4 милиарда има и Исмаил Хания, който се хвали, че е смирен мюсюлманин, но западни издания непрекъснато го засичат в скъпи заведения на Запад в компанията на манекенки и компаньонки.

Муса Абу Маркуз и „по-беден“ и богатството му е „само“ 3 млрд долара. Притежава фирми, хотели и ресторанти в над 10 държави.

В списъка са още поне десетина имена на видни хамасци с богатства над 1 млрд долара.

 

Тези хора обаче не помагат на своите събратя, а призовават ЕС, САЩ, ООН и останалия свят да изсипва пари и помощи за Газа и палестинците.

 

Нещата трябва да се изричат ясно.

Хамас е агресор – Израел е жертва.

Русия е агресор – Украйна е жертва.

 

Путин и Хамас размахват сатъра и те трябва да бъдат призовавани и принудени да спрат безумните кланета.

 

Това е.  

 

Огнян Стефанов

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 12418 |17.11.2023 Война с къртиците: Защо министри и шеф на ДАНС се държат нагло с премиера Денков? . 11| 9325 |17.11.2023 Защо винаги, ама винаги, са виновни протестиращите и никога БФС, политиците и МВР? Как се намразват любимци . 26| 9840 |15.11.2023 Нямат понятие каква да е армията ни, но халюцинират путинов физкултурен парад . 32| 20162 |15.11.2023 Хекимян и Лечков в стил: Който не ни харесва да духа супата*. Ревизия на Боби и Данчето веднага!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads