Реклама / Ads
26| 9827 |15.11.2023 ГЛАСЪТ

Нямат понятие каква да е армията ни, но халюцинират путинов физкултурен парад

.
1936 - физкултурен парад в Москва... Източник: Архив
БСП, „Възраждане“ и ИТН искат вот на недоверие за правителството в областта на отбраната. Чухме стари критики, повтаряни от години. Не чухме обаче идеи и някаква визия, как въпросните партии си представят отбраната на страната, армията, участието ни в НАТО, реформи, въоръжение и пр. Дори не посмяха някои от най-верните на руските интереси да заявят честно, че харесват моделът на Путин за въоръжените сили и го смятат за по-добър от натовския, например. Нападат военният министър Тагарев, нападат кабинета, но нито дума не изричат как смятат, че ще е по-добре за войската.
 

Как да се попълни недостига от близо 6000 военнослужещи, например.

Което напомня абсурдните истории, разказани от Булгаков в „Колекция от долнопробни факти“ за съветската действителност. Там един от героите не знае какво е Тунгуския метеорит, но смята, че е добре да бъде продаден на англичаните, за да се изкара някаква печалба.

 

Преди дни Владимир Путин обяви, че 2024 г., ще е година на спорта в Русия. Щяло да има и физкултурен парад на Червения площад в Москва. Във войната срещу Украйна руските жертви са вече над 200 000, но ще има физкултурен парад! Ако досега сте се чудили какво означава патологична психопатия – това означава. Такива паради е имало и преди, но особено знаков е онзи през 1936 година – годината белязана от най-свирепите сталински репресии. Милиони са изпратени в лагерите и осъдени на смърт, но в Москва маршируват физкултурници...

 

“Халюцинирам” е думата на 2023 г. според речника на “Кеймбридж” - най-посещавания безплатен онлайн речник на английски език. Този път тя се свързва с новия смисъл, който придобива заради изкуствения интелект. Класическото понятие за "халюцинирам" е "да виждаш, чуваш и усещаш нещо, което не съществува".

 

В някакво подобно състояние се намират и инициаторите на втория вот на недоверие. Членуваме по собствено желание в НАТО и ЕС, но погледите на въпросните депутати са обърнати към физкултурните шизофренични бълнувания на болния в Кремъл.

 

Емил Азар

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 32| 20152 |15.11.2023 Хекимян и Лечков в стил: Който не ни харесва да духа супата*. Ревизия на Боби и Данчето веднага! . 26| 20003 |13.11.2023 5 млн българи смятат, че прокурорът, пуснал убиеца на Феро е взел пари, а Борисов плаща по 10 хилядарки за вярност . 0| 3216 |10.11.2023 Манол Глишев: Изборите минаха, можем – почти – да си отдъхнем . 28| 15112 |09.11.2023 Голяма награда за онзи, който докаже, че в България може да се пребори корупцията. Има ли кандидати?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads