Реклама / Ads
7| 7462 |23.02.2022 ИНТЕРВЮ

Адв. Стефан Левашки пред Фрог: Докато има толкова власт в ръцете на едно лице, винаги се стига до извращения

.
Адвокат Стефан Левашки
Докато има толкова власт в ръцете на едно лице, винаги се стига до извращения. Това каза пред Фрог нюз адвокат Стефан Левашки по адрес на фигурата на главния прокурор. Ето какво още обясни той:
 

Адв. Левашки, изненадан ли сте от решението на Висшия адвокатски съвет да не образува дисциплинарно производство по искане на прокуратурата относно ваш коментар във Фейсбук? 

 

Да ви призная, очаквах, че точно такова ще бъде решението на Висшия адвокатски съвет. Нямаше никакво основание в претенциите на прокуратурата спрямо мен за това, че съм изразил някакво мнение или пък съм направил асоциация. Тезата ми бе изразена по време на почивни дни в качеството ми на обикновен гражданин, а не като адвокат. Времето, в което съм писал, бе далече от амплоато ми на защитник. Коментирахме и с г-н Радослав Бимбалов, че думите са изцяло негови, а аз съм направил асоциация. Гледам на случилото се като на начин да се развличаме. Когато трябва да съм критичен към прокуратурата, винаги съм го правил. Странно е, че никога не  са обръщали внимание, а го направиха сега. 

 

Имате ли обяснение?

 

Не зная защо точно в този момент решиха да се обидят?! 

 

Защо на прокуратурата не й е изгодно да чува за себе си, че “царят е гол”?


По цял ден съм в залите и виждам, че редовите прокурори съвестно гледат да си вършат работата. Проблемът винаги е бил в ръководството на прокуратурата и най-вече във фигурата на главния прокурор. Докато има толкова власт в ръцете на едно лице, винаги се стига до извращения. Виждате какъв е българинът - влиза във властта и променя поведението си. Имам и друг проблем, който съм се надявал, че ще се промени.


За какво става дума?

 

Колегата Николай Хаджигенов, докато беше в парламента, се бе нагърбил с тази задача. Става дума за отпадане на фигурата на вечния обвиняем. Знаете ли какво е да имате 10 години висящо дело,  а прокуратурата през това време нонстоп да ви диша във врата и да не знаете в кой момент ще се задейства. Има дела, които дори не зная къде се намират.  


Имате ли усещането, че обещаните реформи в правосъдието  твърде дълго се забавиха? 


С големи очаквания бяхме, но “спеца” остана “висящ”, главният прокурор остана “висящ”, Инспектората към ВСС продължава повече от две години да си работи извън мандата. Сега може да има проблеми и с двама конституционни съдии. Нищо не се прави по отношение на обещанията, с които дойдоха на власт новите управляващи. Не може само да дъвчем ковид, Украйна и Македония. Все пак и вътре в страната има проблеми за решаване. Хората си имат текущи проблеми. 

 

Въпроси на Катя Илиева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 7146 |22.02.2022 Д-р Искрен Иванов пред Фрог: Путин сериозно пристъпи към затваряне на вратата на дипломацията . 10| 7462 |22.02.2022 Владимир Береану пред Фрог: Може да се стигне до ядрен конфликт и то по грешка! . 31| 7607 |22.02.2022 Стефан Тафров пред Фрог: Путин изложи идеология за война . 4| 9916 |17.02.2022 Инж. Георги Ралчев пред Фрог: С незаконен софтуер се изпълняват незаконни операции в НЗОК

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads