Реклама / Ads
6| 8637 |23.04.2019 ИНТЕРВЮ

Адвокатите на Иванчева и Петрова: Битката предстои, няма да се предадем

.
От ляво надясно - Емануил Йорданов и Марин Марковски Източник: БГНЕС
Няма да се предадем по никакъв начин и ще направим всичко възможно Десислава Иванчева и Биляна Петрова да излязат на свобода. Това заявиха в интервю за Фрогнюз адв. Емануил Йорданов, защитник на Биляна Петрова и адв. Марин Марковски, защитник на Десислава Иванчева. Двете кметици получиха преди седмица 15 и 20 години затвор по обвинение за получаване на подкуп.
 

Адв. Йорданов, какви са шансовете Десислава Иванчева и Биляна Петрова да излязат на свобода?

 

Продължава производството по делото срещу Иванчева и Петрова. Обвинението срещу тях е недоказано. Осъдителният диспозитив почива  единствено по искан подкуп. Няма как да е искан подкуп, при положение че Ваклин заяви, че е бил в кабинета при Иванчева с микрофони и белязани пари, но в крайна сметка парите остават в него. Съдията не можа да ни убеди, че Иванчева и Петрова са извършили престъпление. Нека да излязат мотивите му и ще коментираме. За нас присъдите са изненада.

 

За повечето хора също.

 

Обърнете внимание на това как реагират някои длъжностни лица по отношение на публичното ни говорене. Оказва се, че ние не е трябвало да коментираме въобще делото. Оказва се, че всяко едно наше съмнение изразено в един или друг съдебен акт би могло да се използва като аргумент да бъдат увредени правата на Биляна и Десислава. В крайна сметка можете да бъдете убедени в едно – няма да се предадем по никакъв начин и ще направим всичко възможно тези две жени да излязат на свобода. Пак казвам не смятам, че те са искали и са получили подкуп.

В моята практика като адвокат не съм имал друг подобен случай. Поне 32 г. не съм виждал подобно нещо по отношение на задържане, мерки и пр.

 

Биляна Петрова как приема присъдата си?

 

В краткото време, в което бях с нея преди задържането й, тя се държеше. Не знам докога ще може да понася да бъде затворена. Подали сме жалби и чакаме произнасянето на Апелативния съд по въпроса за мярката. Чакаме да излязат мотивите за присъдата, за да допълним жалбите си. Тогава може да се срещнем.

 

Осъдителните присъди не са ли доказателство, че делото срещу двете кметици е политическо?

 

Времето ще даде отговор на всички въпроси.

 

Адв. Марковски, очаквате ли нови обвинения по делото „Иванчева”?

 

Всичко зависи от прокуратурата. Свидетелят Ваклин е в услуга на държавното обвинение, на специализираната прокуратура, затова се съмнявам, че тя ще му повдигне обвинение. Трябва да се направи анализ на неговите действия, защото той е взел белязани пари и ги е дал на Петър Дюлгеров. Следователно той участва в една организация, която има за цел да компрометира и изобличи Иванчева и Петрова. Неговото поведение не искам да квалифицирам като престъпление, задължение на прокуратурата е да го направи. Във всички случаи трябва да бъде изследвано. Той се е срещал веднъж с Иванчева и тя го е изгонила от кабинета си. В неговите показания можем да съзрем важни факти, които я оневиняват.

 

Битката продължава...

 

Настроен съм за борба, съдията оправда по доста от пунктовете Иванчева. Прокуратурата ще направи протест, затова предстои битка. Една загубена битка не е загубено сражение. Най-важното е една българска гражданка, която е правила градинки, да не отиде в затвора без доказателства.

 

Въпросите зададе Даниела Николова

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 18873 |15.04.2019 Адвокат на държавата: Всеки от нас може да е на мястото на Иванчева и Петрова . 5| 9628 |15.03.2019 Петър Кърджилов: Прокуратурата явно иска да бави делото „Иванчева“ . 8| 8343 |17.09.2018 Иванчева и Петрова от ареста: Никога няма да се съгласим на споразумение . 4| 9945 |23.04.2018 Арман Бабикян: Арестът на Иванчева е реставрация на кинематографията на Цветанов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads