Реклама / Ads
0| 13934 |22.06.2022 ИНТЕРВЮ

Доц. Петър Чолаков пред Фрог: За „новото мнозинство“ в НС няма смисъл от дебат. Ще си покажат истинските лица довечера

.
доц. Петър Чолаков Източник: стопкадър, Нова телевизия
Както знаем, вотът на недоверие ще бъда гласуван довечера и това, че сега не са се появили народните представители от новото мнозинство, оформило се миналата седмица около свалянето на Никола Мирчев, всъщност показва, че за тях няма особен смисъл от дебат. Така политологът доц. Петър Чолаков коментира пред Фрог нюз саботажа на важното редовно пленарно заседание днес от страна на ГЕРБ, „Има такъв народ“, ДПС и „Възраждане“.
 

Ето какво смята доц. Чолаков за страстите в парламента и за предстоящия вот на недоверие.

 

Какво демонстрират ГЕРБ, „Има такъв народ“, ДПС и „Възраждане“ с днешния саботаж на пленарното заседание?

 

Според мен опозицията, ако все още е такава, защото миналата седмица видяхме, че те получиха мнозинство, реално смята, че няма смисъл да си хаби силите за воденето на дебат. Защото по всяка вероятност те вече са решили как да гласуват. Ще си покажат истинските лица довечера, когато ще бъде гласуван и вотът на недоверие.

 

Според вас щеше ли да се получи смислен дебат днес?

 

Даже и вчера с други анализатори и коментатори, проследявайки дебата, се обединихме около това, че всъщност той практически не се състоя. Имаме сблъсък на две различни гледни точки, които са крайно противоположни. Едната е на досегашната опозиция, която миналата седмица сформира мнозинство, отрича практически всичко, което е направило това правителство до момента, а другата – на Кирил Петков и Асен Василев, които казаха, че все пак имат своите постижения. Отчита се ръст на инвестициите, увеличаването на пенсии, актуализацията на бюджета, която е много важна да бъда приета.

 

Какво смятате, че ще се случи довечера?

 

В крайна сметка, разбира се, всичко зависи от тези 5-6 човека – дали вече от „Продължаваме Промяната“ са успели да ги убедят да не подкрепят вота на недоверие. За съжаление, това никой няма как за знае. До последният момент това ще бъде голямата неизвестна.

 

Интервю на Веселка Иванова

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4598 |20.06.2022 Милен Керемедчиев пред Фрог: Национализмът в Европа е във възход. У нас става дума за путинофилия . 0| 7132 |20.06.2022 Адв. Емил Георгиев пред Фрог: Юмруците на Радев поувиснаха. Замени антикорупционното говорене с празнословие . 0| 7366 |19.06.2022 Седемте рилски езера изчезват до 10 години? Природозащитници пред Фрог . 0| 10417 |17.06.2022 Проф. Велислав Минеков пред Фрог: Корупцията победи. Рухна мечтата ми за нормална държава

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads