Реклама / Ads
7| 35088 |05.01.2022 ИНТЕРВЮ

Емануил Йорданов пред Фрог: Рашков може да предостави информация на Кьовеши за изчезналите милиони за АМ ”Хемус”

.
Емануил Йорданов
Война между прокуратурата и МВР има, защото прокуратурата живее с някакви измамни представи за недосегаемост, пряк контакт с Господ и други подобни неща. Доколкото познавам Бойко Рашков, едва ли ще могат да му запушат устата. Очертава се провал ва разследването за АМ ”Хемус” и накрая може да се окаже, че е виновен единствено футболният съдия. Рашков би могъл да предостави информация по случая на Кьовеши.
 

Това казва за Фрог нюз Емануил Йорданов, бивш вътрешен министър на България.

 


- Г-н Йорданов, има ли война между прокуратурата и какво поражда конфликтът между вътрешния министър Бойко Рашков и Главния прокурор Иван Гешев?


- Основа за подобен тип конфликти дава конструкцията на съдебната власт. Тези конфликти показват, че нормално в България прокуратурата трябва да бъде част от изпълнителната власт. И да има една яснота, че МВР и прокуратурата са две институции, които трябва да работят в пълен синхрон.

 

- Така трябва да бъде, но сме свидетели, че това не става?

 

- Естествено че не става, защото прокуратурата живее с някакви измамни представи за недосегаемост, пряк контакт с Господ и други подобни неща, които не говорят за някаква голяма интелигентност.


- А ще могат ли Гешев и прокуратурата да запушат устата на Рашков за отклонените милиони за лотове на АМ "Хемус" и за нарушения при строителството на други магистрали.


- Доколкото познавам Бойко Рашков, едва ли ще могат да му запушат устата, което може да доведе да много голям провал ва разследването. И накрая може да се окаже, че е виновен единствено футболният съдия. Той е закопал в някоя горичка въпросните милиони и чака да излезе от затвора и да си ги откопае обратно.

 

- А министър Рашков така ли ще остави всичко. Няма ли сам да доведе нещата докрай?

 

- Не виждам как! Освен това прокуратурата до този момент свърши доста работа, която води до проваляне на разследването.

 

- Министър Рашков, каза, че не може да съобщи имена на прокуратурата, защото не и вярва. Неговата информация до Лаура Кьовеши ли ще стигне?

 

- Министърът на вътрешните работи няма каквото и да е задължение да докладва на Главния прокурор. Трябва някои хора да прочетат конституцията. Освен това министърът е политическият ръководител на вътрешното министерство. Неговата работа не е да се занимава с отделни разследвания. Така че нека хората, които имат затруднения с четенето на закона, да си платят на някой адвокат да им го прочете.

 

В зависимост от това как е осъществена координацията, той би могъл да предостави информация на Лаура Кьовеши, а не да докладва.

 

- Г-н Йорданов, как виждате прокуратурата без Гешев? Някои твърдят, че не е важно дали Гешев ще бъде сменен с някой друг, необходимо е да се променят много закони?

 

- Без Гешев прокуратурата ще е значително по-добре!


А формулировката за смяната на Гешев съм я чувал многократно и тя идва от средите на ГЕРБ и от тези хора, които са от агитката на Гешев. Не всички проблеми ще бъдат решени с отстраняването на Гешев, но ако него го няма, ще се промени атмосферата на работата на прокуратурата. Ще бъде възможно свестните колеги там да изразяват свободно своето мнение включително и по една професионална дискусия за съдебната реформа. Ако сега някой прокурор каже нещо, което отговаря на действителността, но не отговаря на вижданията на Гешев, все едно е да си ритне трудовата книжка.


-Вчера вътрешният министър изнесе информация, че в КАТ го няма досието на тойотата на бившия финансов министър Владислав Горанов, за която се води разследване?

 

- Документи се губят. Въпросът е как...


- Излезе съобщение тази сутрин, че новото правителство връща от Валенсия като консул бившия шеф на КПКОНПИ Пламен Георгиев. Вашият коментар?

 

- Както дошло така и си отишло? Това е.

 

Въпросите зададе: Красен Бучков

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 21130 |24.12.2021 Николай Милчев пред Фрог: Не могат да бъдат щастливи хора, които са бедни . 14| 41418 |17.12.2021 Румен Миланов пред Фрог: Ако бях на мястото на Гешев, щях да си мълча за АМ ”Хемус”, вкара си автогол . 24| 37712 |16.12.2021 Николай Милчев пред Фрог: Гешев се отлепи от земята. Мислеше си, че може да прилича на Борисов . 8| 10236 |13.12.2021 Адв. Черногорски пред Фрог: Докога прокуратурата ще се крие под маската и високопарни слова за независимост и вътрешното убеждение?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads