Реклама / Ads
0| 13564 |10.07.2015 ИНТЕРВЮ

Осман Октай: 25 години Тошо Тошев изпълнява ролята на „мама и момчето”

.
Осман Октай
Навремето, пък и сега, Тошо Тошев играе ролята, която имат медиите на „мама и момчето”. И днес нищо не се е променило в неговата позиция. Това каза пред Фрог нюз бившият функционер на ДПС Осман Октай, по повод информацията, че вестник "Преса" вече е отишъл в ръцете на приближен до Бисер Лазов.
 

- Г-н Октай, днес стана известно, че вестник „Преса”, който се управляваше от Тошо Тошев, вече има нов собственик, считан за близък до защитения свидетел на прокуратурата за КТБ Бисер Лазов. Какво се случва според вас?

 

- Вестниците „Труд”, „Преса” и „24 часа” всъщност са част от медийния холдинг, който се координира от депутата от ДПС Делян Пеевски. И всички цесии, които бяха извършени чрез фирмите посредници, са под влиянието и под контрола на Пеевски. За това те имат идентична политическа линия да ласкаят властта и да плюят всеки, който се опитва да бъде опозиция в тази ситуация. Съвсем ясно може да се направи този извод особено по отношение на случващото се около КТБ и около управляващите.

 

- Но защо се пристъпва към смяна на собствеността?

 

- Те продължават да замитат следи, прехвърляйки задълженията на в-к „Преса” и на други медии, към различни подставени лица като в случай с Бисер Лазов, например. Не е случайно това, което направиха всички властимащи, включително и главният прокурор Сотир Цацаров с министерство на правосъдието. Безспорен факт е, че разкарват напред-назад Иван Костов, като че ли само той е виновен за ситуацията, без да засегнат любимите медии, които са финансирани чрез посреднически фирми. Тошо Тошев през последните 25 години винаги е бил обслужващо звено на задкулисието и на групировките. Не случайно като собственик на ВАЦ-те, беше част от групировката клуб „Възраждане”. Не случайно именно той беше упълномощен чрез този клуб, да номинира Ахмед Доган за орден „Стара планина”. Навремето, пък и сега, Тошев играе ролята, която имат медиите на „мама и момчето” . И днес нищо не се е променило в неговата позиция.

 

- Дали премиерът Бойко Борисов разчита случващото се като вас?

 

- Наскоро Борисов ме изненада. Не може един министър-председател да казва, че не е пазарувал от 15 години. В същото време виждате, че всички европейски министри се движат без да се страхуват с колела по улиците. В същото време нашите властимащи се държат като момчета от Магурата с всички охранители. Те не случайно защитават НСО. Причината е, че искат да се изживяват като мутри. Цялото им поведение е мутренско. Отвратително е в една изстрадана, измъчена и най-бедна държава, да не казвам гето на Европа, властимащите всяка година да се качват на най-модерни автомобили и да демонстрират присъствие. И най-обидно е, когато отидат в най-бедния край-Северозападна България и влязат сред гладните хора с последен модел „Мецедес”, „Ауди” или „БМB”. Чудя се какво правят там с по 15 охранители? Никога не съм виждал толкова много гардове да се движат по коридорите на Народното събрание?! Какво е това? Това показва, че мафията ни управлява. За това моделът КОЙ покри с външни продукции всички медии. Те поставиха във финансова зависимост всеки отделен гражданин, политическата класа, хората, медиите. Казват ти: Или обслужваш този модел или са аут! И хората, поставени без много избор, предпочитат на първо място да са добре децата им. Да си получават заплатата и да се примиряват с това. И който не се примири, хваща „Терминал 2” и заминава.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 10218 |02.06.2015 Осман Октай: Всички политици в парламента са зависими от модела КОЙ . 24| 15766 |27.03.2014 В. Иноземцев: След 15 години на власт Путин не е рационален . 32| 18644 |27.02.2014 Посланик Любомир Шопов: Неоосманизмът шета в България . 52| 15178 |06.01.2014 К. Костадинов: Някои си мислят, че живеят в Османската империя...по навик

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads