Реклама / Ads
35| 58739 |18.01.2024 ИНТЕРВЮ

Проф. Евгений Сачев пред ФрогНюз: С масонството са свързани Раковски и Левски! Индиана Джоунс и Джеймс Бонд са българи. ЦРУ е ползвало устава на Апостола

.
Евгений Сачев
Българите сме основали най-ранната държава и то не само в Европа. Трябва да започнем по друг начин да разглеждаме историята на България. Левски не е бил неук и необразован. Имал е контакти в масонските среди с много видни учени, общественици, държавници, революционери. Върху неговия Устав стъпва създаването на ЦРУ. Джеймс Бонд е създаден по образа на македонски българин. Прототипът на Индиана Джоунс е българин, роден в село до Тутракан. Ние сме библейски народ. Човешката история става все по-българска, колкото по-назад отиваме. Не е случайно, че Бог и България започват с една буква.
 

Това заяви в интервю за ФрогНюз проф. Евгений Сачев.

Проф. Сачев, в своята книга “Българите са в основата на човешката цивилизация” на едно място са представени стотици факти и доказателства по систематизиран начин, които представят водещото място на българите в човешката история, още от възникването на първите цивилизации. Защо днес дишаме прахта на Европа по много показатели? Къде е истината? Наказани ли сме? 

 

Този въпрос е изключително сложен. Основното е, че липсва възпитание и образование - както в семейството, така и в началното образование, една дългосрочна стратегия за развитие на нашето общество, държава и нация. Тази стратегия се базира на културно-историческите ценности, завещани ни от нашите предци и които по мнението на безспорни авторитети като бившия френски президент Франсоа Митеран, почетният италиански президент Карло Адзелио Чампи, бившият държавен секретар на САЩ Лорънс Игълбъргър, руският световноизвестен политолог, културолог Дмитрий Лихачов и други. 

 

Затова казвам, че заглавието на книгата “Българите в основата на човешката цивилизация” не е мое. Това означава, че ние българите трябва не само да осъзнаем, да помним и да се гордеем с онова, което са ни завещали нашите предци, но и в своето ежедневие непрекъснато да осъществяваме онези идеи и ценности, които са завещали. Затова и в самото начало на книгата със златни букви е написано, че миналото властва над бъдещето, само ако живее в настоящето. Тази мъдрост съм я пренесъл от китайците. 

 

Основният въпрос има много отговори. Всичко опира до нашето културно-историческо наследство и ценности. Безспорни са доказателствата, че ние българите сме основали най-ранната държава не само в Европа, най-ранните писмени системи в света, опазили и съхранили сме най-продължително време своето народностно име. Първи сме поставили основите на научните знания и технологии. Трябва да започнем по друг начин да разглеждаме историята на България. Трябва да опазим ценностите, които са ни завещали, да ги сътворяваме в днешното време и да ги съхраняваме за бъдещето. 




 

.

Така ли ще се отлепим от опашката в Европа? 

 

Всичко е в промяна на мисленето. Зависи как самите ние се оценяваме. А ние имаме пълното право от всички народи да се считаме за наследници на най-древните култури и държавност. Трябва да осъществяваме тези завети. Ако повярваме в себе си, ако се държим като достойни наследници на тези предци, тогава ще можем и по друг начин да оценяваме настоящето. 

Освен революционер, учен и патриот Г. С. Раковски е бил и масон? Откъде той е намерил пари за двете български легии? Във Военна академия ли е масонският му жезъл? 

 

Ако в учебниците на нашите деца и внуци се изучава българското Възраждане, Националното освободително движение, църковно-просветната и църковно-националната освободителна война сред образа на нашите светли личности и достойни българи като Георги С. Раковски, Христо Ботев, Васил Левски, децата ни ще разберат истинския смисъл на историята като повествование за бъдещето.

 

Георги С. Раковски дава най-големи възможности в това отношение. Той е държавник, дипломат, революционер, просветител, учител, общественик, учен. 

 

Ще ви дам само един пример. В посткомунистическите държави това се определя като етнология. В англосаксонския вариант е социална антропология. Американската социално-антропологична школа, която определя една от трите основни категории в тази наука - “народен характер”, е дело на Георги С. Раковски още през 1862 г. Той определя и сега съдържанието на тази основна категория, нейната структура и функции. Той е бил ръководител не само на българското национално освободително движение у нас, но и на цялото национално освободително движение в Европа - освобождението на италианците, борбата на руските революционери срещу Руската империя. Известно е, че Раковски е масон и то виден такъв и има много безспорни доказателства за това. 

 

В книгата, която написах в съавторство с историка Иван Тренев и Александър Алексиев "Ролята на масонството в борбите за освобождение на българите от османско иго" давам доказателства за това. В нея показваме фототипни издания на градежите на Раковски (градеж - това е писмен реферат в масонството). Градежите на Раковски са три, с неговия автентичен почерк - за франкмасонството и работата му във и извън ложата.




Финансовите средства за легията са били част от цялостната дейност на италианци, младошвейцарци, младоруси, младотурци, които са организирали и са се подпомагали взаимно при опита да се премахнат империите - Австро-унгарската, Руската, Британската, Османската. В тази връзка те са работили заедно и единно. 

 

Свързани ли са с масонството националните ни герои Васил Левски и Христо Ботев? И помага ли това за Освобождението на България?

 

Вече споменах тази книга. Масонството е малко познато. Това е организация, на която се приписват отрицателни черти. Масони са били много видни общественици, музиканти, поети, писатели. Моцарт е бил масон. Говорим за безспорни авторитети, които вече споменах. Масонството е една етична организация, в която се събират хора, които искат да променят света по демократичен и равноправен начин. Борят се за мир, солидарност и разбирателство. 

 

Един пример ще дам с Левски. В ЦРУ на САЩ има два бюста - единият е на Теофан Райнов, синът на Райно Попович от Карлово. Той е малко известен по отношение на неговата роля и значение за Възраждането в България. Той е определен за разузнавач номер едно на XIX век. 

 

За Левски пък е представено, че неговият Устав, известен като Нареда на работниците за освобождението на българския народ, е използван за създаването и организационната структура и вътрешната уредба на ЦРУ. 





Левски не е онзи, който социалистическата епоха описва - с потури, навуща и прочее. Той е бил също на много високо равнище тачен и почитан. Имал е срещи с Албърт Пайк, един от най-популярните масони на 19-ти век. Той стои в основата на демократичните промени на цялата Британска империя. 

 

Левски не е неук и необразован. В своята Нареда той пише, че воеводите трябва да създадат комуникационни линии. Левски, 100 години преди да се създаде науката през 1960 г., пише за комуникация в съдържанието на това понятие. 100 години преди това! 

 

Как Левски е достигнал до това прозрение - чрез контактите си в масонските среди с много видни учени, общественици, държавници, революционери. Да не говорим, че има масонски знаци, които исторически незапознатите с тази материя изобщо не са отчели.  Когато е създадена една масонска структура от самия Георги Раковски, гарант на Левски става Иванчо Хаджипенчович, за когото се говори, че го е предал. Той го посвещава в масонството. Хората обаче не са готови да приемат тези факти. 

По образа на македонски българин ли е създаден Джеймс Бонд? Българин ли е прототипът и на Индиана Джоунс?

Описал съм го в това по-разширено издание на книгата си. Това е Душко Попов.

 

Но за пръв път казвам и кой е прототипът на Индиана Джоунс. Обяснил съм с подробности всичко за него. Ще спомена само, че това е Александър Александров, роден в едно село до Тутракан. СМЕРШ - вътрешна организация в съветската армия го забелязва и започва да работи под прикритие в други държави. Малко по-късно, заради това че е бил португалски благородник, отива в Аржентина, жени се за биологичната дъщерята на един от бившите аржентински президенти и след 20 години брак тя му ражда двама синове. Ще спомена, че той е изключителен разузнавач, честен и порядъчен българин, има заслуги за разкриването на онова, за което ни набеждаваха - че сме участвали в покушението на Папа Йоан Павел II, разкрива голяма корупция във висши кръгове на Политбюро на ЦК на БКП и ръководството на ДС. 

Каква е истината за Панагюрското златно съкровище и Рокфелер? 7.4 кг тежи съкровището в деня на откриването си в Панагюрище. 6.165 кг е теглото му днес. Вашият коментар? 

 

Има една история, която е свързана с българин от арменски произход, родом от Силистра, който е бил икономически емигрант в САЩ и е работил в една златна мина. Собственикът го харесал. Този човек имал една дъщеря, която не била в особено добро здраве. Става така, че всички умират и този българин става собственик. В една американска банка има голямо количество злато, което се води негово. Това се е знаело от ЦК на БКП и те са изнудвали Рокфелер, принудили са го да дойде в България. 

 

Това става на 29-30 април 1975 година. Никой от американските власти не е разбрал ,че с частен самолет рано сутринта на 29 април Дейвид Рокфелер каца на летище Враждебна. 







Рокфелер е научил за това съкровище, искал да го види. Изказва интереса си спрямо Панагюрското съкровище пред Тодор Живков, който веднага нарежда и представители на държавна сигурност по негова заповед отиват в Пловдив, отчупват едно парченце от ритоните и го скриват, за да не се фалшифицира.

 

Така Рокфелер заминава със съкровището.Той го предоставя на музея “Метрополитън”. По-късно се разбира, че това съкровище има голяма стойност и започват да произвеждат копия. Съкровището беше върнато вследствие дейността на службите - 14 Първо главно управление. Съкровището има изключително голямо значение и то не само за България. 

 

В днешно време не се опазва културното и историческото ни наследство. За нас глобалната национална идентичност са културните и исторически ценности. Върху тях ще се гради бъдещото развитие на цялото човечество. Приоритетът ни е да го пазим.

 

Случайно ли е, че Бог и България започват с една и съща буква?

 

Няма нищо случайно. Има Господ Бог. Господ е показно название на тази висша сила. Бог идва от българското. То е свързано с тази енигма. Подготвям пето издание на книгата си. То ще е над 1100 страници. В нея ще обясня и за Бог, за библейската история на българите. Ние сме библейски народ. Човешката история става все по-българска, колкото по-назад отиваме. Евреите ги наричат богоизбран народ. Ние сме благословен народ. Ние, първи от всички народи, сме посветени в християнското учение. Създали сме институционализирана форма на християнството. Много по-късно се създават католицизма и православието. Целият Ренесанс и Просвещение се дължат на ранните български християнски идеи. Затова Бог и България започват с една буква. 

 

Интервю на Джесика Вълчева и Красен Бучков

 


Проф. Евгений Сачев е единственият в България професор по културно наследство и национална сигурност. Има големи заслуги за развитието на българската музеология и музейно дело. Повече от 30 години работи в сферата на културното и историческото наследство.

 

Бил е директор на Националния музей-параход „Радецки“ и на Архитектурно-етнографския музей „Старият Добрич“. От 2003 г. до 20 март 2006 г. е директор на Националния център за музеи, галерии и изобразителни изкуства. Ръководил е катедра „Архивно-документално наследство и културономия“ при Университета по библиотекознание и информационни технологии. Преподавал е в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, Бургаския свободен университет и във Висшето училище по застраховане и финанси. Чете лекции в Тракийския университет.

 

Той е автор на единствените български речници – справочници по социомузейна култура, по културно наследство и по културономия. Има повече от 500 научни и научно-популярни публикации и повече от 40 монографии в областта на културното наследство и националната сигурност. Учредител е на множество организации с родолюбива и хуманитарна дейност. Академик на Българска академия на науките и изкуствата.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 19019 |17.01.2024 Валентин Вълканов за ФрогНюз: Шипка, Альоша, МОЧА - дезинформация, която използва фалшивото и манипулирано знание . 2| 5252 |17.01.2024 Мария Чомарова за ФрогНюз: Ние сме длъжници на нашите деца! Това е работа на обществото и всички последствия са потресаващи . 18| 7467 |15.01.2024 Проф. Чуков за ФрогНюз: Събитията в Газа ще повлияят на България за Шенген . 6| 14928 |16.01.2024 Светлин Наков за ФрогНюз: Изкуственият интелект е като автомобилите - с тях може да се придвижваш, може обаче и да убиваш

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads