Реклама / Ads
11| 9262 |21.01.2021 ИНТЕРВЮ

Росен Миленов пред Фрог: Съдебната власт е затворена за народа и отворена за корумпирани политици и магистрати

.
Росен Миленов
Съдебната власт е капсулирана и затворена за гражданите и обществото, но пък е силно отворена за кадруване от страна на корумпирани политици, криминални бизнесмени, магистратска шуробаджанащина и специални служби, които никога не са се отказвали от ченгесарските методи. Зависимите съд и прокуратура през последните 30 години проспаха грабежа на 200 млрд. лв. преки щети за държавата.
 

Назад във времето, на много политици им искаха оставка и те си тръгнаха от властта - Орешарски, Първанов, Станишев, Костов, хората на царя, но сега харчат заграбените милиони на спокойствие, така ще стане и с Борисов. Боклуците са над закона, а народът е под полицейския ботуш. На великите сили такива като Пеевски и Борисов им вършат перфектна работа. Пеевски на свободния пазар и една касетка с домати не може да продаде.

 

Това казва пред Фрог нюз бившият служител на ДАНС и сегашен организатор на "Референдуми  зя справедливост" Росен Миленов

- Г-н Миленов, пишете как са овладяни съда и прокуратурата от мафията. Обяснете на нашите читатели?


- Днес овладяната държава, включително и съдебната власт е факт. Това се случи целенасочено, последователно и вървеше успоредно с политическите и икономически промени, но да сме честни - съдебната система е била зависима и преди 89-та от силните на деня, а именно – номенклатурата тогава. Да, днес положението е трагично, защото Темида може да я заобиколят тарикати от всички нива на престъпната пирамида, достатъчно е да могат да си платят.

 

Големият проблем е, че съдебната власт е капсулирана и затворена за гражданите и обществото, но пък е силно отворена за кадруване от страна на корумпирани политици, криминални бизнесмени, магистратска шуробаджанащина и специални служби, които никога не са се отказвали от ченгесарските методи.

 

Висшият съдебен съвет – органът, които управлява цялата съдебна власт – всички прокурори, следователи и съдии, включително избира тримата големи – главния прокурор, председателите на ВКС и ВАС се формира изцяло на порочна основа – зависимости, криминални услуги и партийни договорки. В подкрепа на тези твърдения излагам следните примери – окръжен прокурор, който е „пазил“ кмета на Бургас в продължение на десет години докато краде милиони от обществени поръчки с фирми на местни депутати, е издигнат от последните за член на ВСС от парламентарната квота на управляващата партия. Друг пример е днешния представляващ ВСС г-н Магдалинчев - за втори път член на съвета. Същият години наред ръководеше отделението във Върховния административен съд, което се занимава с концесии (където комисионните достигат до 200 милиона), обществени поръчки (бутиковата корупция на политиците с флагман Бойко Борисов) и контролира актовете на централната избирателна комисия (ЦИК), която и без това си е на управляващите, но за бетониране на изборните манипулации, е овладян и съда с наш човек. За добре свършена работа, ГЕРБ издига Магдалинчев от парламентарната квота за член на ВСС.

При избора в Народното събрание на кандидатите за членове на ВСС, същите са подкрепени и от опозиционните партии, защото впоследствие услугата е върната, когато опозицията издига свои кандидати за членове на ВСС. Тези негласни договорки за взаимна подкрепа на управляващи и опозиция се пренасят впоследствие при избора на тримата големи вече в самия ВСС. Затова се стига до ситуация, при която главния прокурор се избира от най-скандалния и голям олигарх в България Делян Пеевски. Е, да поясним, че зад Пеевски стои новата стара държавна сигурност, управлявана от Ахмед Доган и неговите съветници – настоящи и бивши ръководители на специални служби – Иван Драшков, Цветлин Йовчев, Стоян Денчев и други знайни и незнайни милиционери. Тези милиционери са навсякъде - около президента, министрите и лицата с икономическо влияние.

- Защо и днес е толкова силна приватизираната държавна сигурност ?

 

- Просто е – хората, които в последните три десетилетия се събуждаха със заводи, банки, апетитни крайбрежни имоти, висши постове в държавата, лесно си изкушават на всякакви пороци, а „биг брадър“ не спи - снимки, клипове, документи, сведения от агенти, но не такива като от едно време на идеологическа основа, а корумпета, готови на всичко за да запазят кожата си. В същите тези служби се документира как председател на окръжен съд предупреждава обект – контрабандист на алкохол за разследване, че е поставен на контрол (подслушва се) и този магистрат вече е в ръцете на кукловодите, но по страшното е, че го чака шеметна кариера. Защото са нужни зависими, алчни и послушни хора, които да крепят мракобесната политико-олигархична система.


Риторичен въпрос - колко зависими са магистратите от политиците? Толкова, че председателят на Софийски градски съд (СГС) Георги Колев се обажда на вътрешния министър, тогава Цветан Цветанов, за да го пита дали определен висш ръководител в държавната администрация трябва да се подслушва, а законът делегира това право единствено на съда, за да се гарантира, че няма да се злоупотребява с правата на гражданите. Същият по-късно, за вярна служба към управляващата партия, получава поста председател на Върховния административен съд. Ясно е, че двете дебели момчета - Борисов и Пеевски - са смачкали бясно конституционните принципи, състезателните процедури и прозрачността. Разбира се, пред безучастния поглед на цялото общество.


Така формирания престъпен ВСС избира всички административни ръководители в съдебната система – районни, окръжни, апелативни прокурори и председатели на съдилища, а от тези административни ръководители зависи професионалната кариера на всеки прокурор и съдия в България. Заключение – не чакайте правосъдие за силните на деня, докато всичко не се разформирова или изрине. И ако преди магистратите бяха интелигентни и корумпирани, с поставянето на Иван Гешев на поста за главен прокурор, започнаха вече да са корумпирани и прости, тоест още по - опасни за държавата и обществото.


- Какво проспаха зависимите съд и прокуратура през последните 30 години?

 

- Грабежът на 200 млрд. лв. преки щети за държавата. Всички българи, съвременници на прехода го видяха – криминална приватизация, неравностойни заменки за всички апетитни имоти, контрабанда за десетки милиарди, концесии за жълти стотинки, кухи европроекти, а днес - бутикова корупция при обществените поръчки, където от покупката на кламера до лота от магистрала, всичко е яко крадене - 10 млрд. лв. годишно. Но по - страшното е, че проспаха да наложат наказания на виновниците за този грабеж, с които да се постигнат целите, заложени в Наказателния кодекс, а именно - да се превъзпита виновника и да се респектират останалите членове на обществото. Това деморализира цялото общество, най-вече изредилите се досега държавни ръководители. Резултатът - пълна институционална разруха, което е причината днес във властта да се подвизават доказани престъпници.


- Какви са вашите предложения за промени в съдебната власт?


- Към настоящия момент, отчитайки фалшивата политическа среда, крахът на държавността и липсата на гражданско общество, единствените предложения, с които може да се осигури независимостта, отчетността и отговорността на съдебната власт са:

1. Пряк избор от народа на главния прокурор, председателите на Върховния касационен съд и Върховния административен съд и възможност за тяхното отзоваване по всяко време на четиригодишния им мандат;
2. Пряк избор от народа на половината от членовете на Висшия съдебен съвет и възможност за тяхното отзоваване по всяко време на четиригодишния им мандат;
3. Пряк избор от народа на инспекторите в Инспектората към Висшия съдебен съвет с възможност за отзоваване по всяко време на четиригодишния им мандат.
Ако това не се случи, съдебната власт, както и цялата държавна власт ще продължат да имат автократична и олигархична легитимност, но не и демократична.


- Продължавате ли да твърдите, че ДАНС работи за Доган, Пеевски и Борисов? Какви са доказателствата?


- Да! Председателят на ДАНС Димитър Георгиев беше послушен преводач на Борисов преди 20 години, днес е послушен ръководител на агенцията. Зам. - председателя Недялко Недялков пък винаги е бил послушен на Делян Пеевски. С наличния информационен, кадрови и технически ресурс, агенцията може да пресече всички престъпни схеми на управляващите, за които вече и малките деца в България говорят, но не го прави. Всичко събрано там се трансформира в компромати, които отиват при Пеевски, Доган, Борисов, политико- инженерните кръгове и бетонират престъпниците във властта с т.нар. омерта. Тази политико-олигархична служба, с бюджет от 150 млн. лв. за 2021 год., е изключителна вредна за националната сигурност и трябва да се закрие моментално.

 

- Решение ли е разсекретяване на цялата налична информация в ДАНС?


- Да, и това е задължително да стане днес, не след 10, 20 или 50 години, за да развалим омертата на корумпирани политици, чиновници, криминални бизнесмени и пробити магистрати. Същото се отнася и за информационните масиви на службите към МВР като ГДБОП. Това е една от предпоставките да бъдат задържани петнадесет хиляди български граждани, които с изключителна дързост, последователност и убеденост в престъпните си действия унищожиха България. Те са в пирамидална структура – 70, 500, 15 хил. или организираната престъпност в България, в основата на която са около 300 хиляди политически и икономически клиентилисти. Не се ли случи това наказателно преследване, нищо никога няма да се промени в страната, защото в тинята и смрадта само на свинете им харесва. Разбира се в първите задържани трябва да са Ахмед Доган, Делян Пеевски, Бойко Борисов, Иван Гешеви, около 150 магистрати, бивши и настоящи шефове на служби и всички олигарси.


- Ще се разбере ли от българите кой и как унищожи България!


- Българите и сега знаят имената им – това са онези, които управляваха държавата през последните 30 години и виждат откраднатото от тях и техните съдружници – криминални бизнесмени с лимузините, с палатите, с банките, с резиденциите и с офшорките, пълни със стоици милиони. Но трябва да разберат подробностите за договорките, отчисленията, офшорките, тоест как са били нагло лъгани и манипулирани, от онези, на които са гласували доверие. Трябва да разберат в кои ловни хижи и яхти са ставали назначенията на министри, шефове на държавни агенции, магистрати и са договаряни големите престъпни афери, как само един олигарх краде по 20 млн. на седмица - това не са 20 % намаление на сиренето в големите търговски вериги, а 20 млн. лв., обикновеният човек дори не може да си ги представи.


- Кой стои зад Пеевски? В едно интервю твърдите, че го държат и руснаците, и американците. С какво?


- Зад Пеевски, зад Борисов и зад всеки, който е изградил мрежа за криминално политическо и икономическо влияние стоят интереси. Същото се отнася и за великите сили - те преследват техните национални интереси, разбира се, завоалирани под дипломатичния език, че искат върховенство на закона, демокрация, диверсификация и т.н. Та нали с благословията на американците Иван Гешев беше назначен за главен прокурор. Вижте - и леви и десни, и жълти и лилави, се редят и в източното и западно посолство на опашка, продават националния интерес за жълти стотинки, топят се едни други, само и само да получат индулгенция и необезпокоявано да крадат държавата си. Цената на тези предателства е голяма и винаги се плаща от народа – заробващите договори за американските централи, 1,5 млрд. лв. от проекта АЕЦ Белене, поделени между политиците, управлявали през последните двадесет години и енергийни олигарси като Богомил Манчев, 2 млрд. лв. за изтребители по време на криза, когато хиляди българи остават без работа и т.н.


На великите сили такива като Пеевски и Борисов им вършат перфектна работа, защото са концентрирали изключително голям властови и икономически ресурс и едновременно с това са силно компрометирани. Колко удобно - с двама човека управляваш цяла държава в твой интерес, тоест интереса на великите сили.

И друг път съм го казвал, че Пеевски на свободния пазар и една касетка с домати не може да продаде, ако зад него не стои Доган и цялата държавна машина.


- Как ще коментирате думите и действията на шефа на МВР Терзийски, според който няма виновни за насилието над граждани по време на летните протести?


- Този е ясен - сложен е там, за да пази престъпниците, облечени във власт, разбира се с 2 млрд. лв. бюджет на данъкоплатците. Цялата професионална кариера му е такава – поръчки, слагачество и схеми. Лошото е, че и при редовите служители има много черни овце. Наскоро жандармеристи бяха казали на баща ми, че са им изпочупил колата на протеста и че малко ми е било месец и половина с патерици, а трябвало три месеца да бъда, защото така ме възпитал. Ако някой се радва на това -да, кракът ми беше счупен в коляното, от МВР болница при ареста ми казаха, че ми няма нищо, три дни се влачех със счупен крак в следствения арест, раздробих коста и хрущяла. Костта заздравя, но хрущялът ще остане така за цял живот, защото не се възстановява - коляното при повече ходене и при влажно време се втърдява. Прокуратурата ми повдигна обвинение, после се оказа, че в моите действия няма данни за престъпление, но въпреки това бях обвиняем, направиха ми и криминална регистрация. Но така е - животът продължава, боклуците са над закона, а народът е под полицейския ботуш.


- Има ли заряд в продължаващите протести?


- Зарядът е ентусиазмът, постоянството и несломимостта на хората, които всяка вечер са на улицата при минусови температури.
Тези дни предстои да се проведе протестът под номер 200. Актуален ли е още лозунгът "Мутри вън!"?

 

На улицата вече се чуват и други лозунги като „достойна присъда“, тоест че трябва да се носи наказателна отговорност и мисля, че е много по- точен. Назад във времето, на много политици им искаха оставка и те си тръгнаха от властта - Орешарски, Първанов, Станишев, Костов, хората на царя, но сега харчат заграбените милиони на спокойствие, така ще стане и с Борисов. Вижте напримерно Цветанов, срещу който всички скачаха - днес същият се изживява в ролята на борец за справедливост, но асансьорът продължава да му се качва в спалнята. Къса е паметта на народа, но за сметка на това е безгранична безочливостта на политиците.


- Какво ще се случи на парламентарните избори през април?


- Каквото реши народа! Но като гледам партиите от управляващото мнозинство как вече разкешват по страната, как активират клиетската мрежа от фирми и държавни чиновници, вечно абонирания ромски вот, солидно финансово обезпечен, действията на тяхната централна избирателна комисия и техния математик с информационно обслужване, апатията на гласоподавателите, фалшивите политици на сцената, въобще не са добре нещата.

 

Въпросите зададе: Красен Бучков

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 8915 |19.01.2021 Александра Асенова пред Фрог: Обществото ни се е превърнало в рядък социален експеримент на управляващите . 19| 7748 |11.01.2021 Венелин Русанов : Искам да живея в държава, в която определяща е силата на правото, а не обратното . 27| 14899 |06.01.2021 Никол Георгиева пред Фрог: Бих попитала Борисов дали спи спокойно . 64| 25283 |05.01.2021 Методи Андреев пред Фрог: Борисов се готви за президент. Такова опростачено управление не е имало от Освобождението

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads