Реклама / Ads
16| 27457 |17.11.2021 ИНТЕРВЮ

Симеон Иванов пред Фрог: Гешев е важен за Борисов и ДПС. Турските служби казват на сънародниците ни за кого да гласуват

.
Симеон Иванов
Главният прокурор Иван Гешев е възловата фигура за Бойко Борисов и членове на ДПС, за да не бъдат съдени. Турските служби казват на сънародниците ни за кого да гласуват. Турция иска не само да запази, но и да увеличи влиянието си в България и на Балканите. В ГДБОП имаше информация за контактите на Младен Маринов с Мето Илиенски и хора от СИК.
 

Това каза пред Фрог нюз бившия служител на ГДБОП, сега председател на политически кръг  „Звено“ Симеон Иванов. Ето какво още сподели той:

 

-        Г-н Иванов, може ли свръхактивността на турската администрация около провежданите у нас избори да се възприема като опит за вмешателство във вътрешната политика на България?

 

-        Разбира се. Турция не само се опитва да се намеси в политиката на България, но прави всичко възможно икономически да сложи ръка върху целия Балкански полуостров. А тази цел минава задължително през страната ни. Видя се още как предишното правителство на Борисов си партнираше с диктатора Реджеп Ердоган, като му осигуряваше всичко, което пожелае по оста Берлин – Анкара. Благодарение на това Турция в момента ползва немски технологии за направата на оръжия, например.  Затова е съвсем очаквано Ердоган и неговата администрация да продължи да търси съюзници в лицето на българските власти. С помощта, която сега турските власти оказват около провежданите парламентарни и президентски избори се прави опит не само да се затвърди влиянието на Турция върху България, но и да се разшири. Вижда се съвсем ясно, че южната ни съседка залага изцяло на ДПС. Турция ще се опитва през тази партия да си води икономическата война, без да прекроява границите на нашата държава. Колкото повече проникват в икономиката ни, толкова по-голяма ще е тяхната инвазия.

 

-        Само икономическото влияние ли ги интересува?

 

-        Ще ви отговоря с примери . По време на едно от правителствата на Борисов имаше един зам.-министър на отбраната, който бе завършил у нас военно училище. В момента на неговото назначаване в генералния щаб на турската ария се черпеха с шампанско. Турските служби активно работят тук и това е нормално за тях. Този въпрос няма да приключи. Не е тайна, че са успели да овладеят министерство на правосъдието. Правосъдието през призмата на ДПС е: „ Спазване на закона, който ние сме написали в наш интерес“. А не въздаване на справедливост.

 

-        Имаше секции в Турция, в които гласуваха тройно повече избиратели, сравнено с предходните избори. С класическа предизборна агитация ли се постига това? Ако е така, ДПС заслужават поздравления.  

 

-        Разбира се, че не. Турската администрация и службите им нямат  никакъв проблем да мотивират нашите изселници  да гласуват за когото им посочат по три причини -  дадоха им много добри пенсии, дадоха им работа и жилища. Освен това накараха българската държава да плаща за изработените у нас пенсии. Така си докарват допълнително пари. Какво повече им трябва?!

 

-        Изненадва ли те, че ДПС, както и ГЕРБ  застанаха зад кандидатурата на Анастас Герджиков за президент?

 

-        След разкритията на служебното правителство, целта на ДПС, а и на Бойко Борисов,  е да укрепят защитните си рубежи. Всичко, което те ще предприемат от тук насетне, е да не бъдат съдени. Борисов имаше увереност, че каквото и да направи, той няма да бъде съден. Към САЩ направи един жест за 2 млрд.  Същото направи и към Русия и Владимир Путин с изграждане на тръбата за „Турски поток“. Борисов ще се опита през Герджиков да блокира евентуалните опити да му се потърси сметка за делата, дори и в сферата на наказателното право. Той със сигурност ще направи така, че да не бъде сменен главния прокурор Иван Гешев. В момента Гешев е възловата фигура за Борисов. Съживяването на ГЕРБ също е от ключово значение за нейното бъдеще. Представете си какво ще стане с тази партия, ако срещу нейния лидер започне наказателно преследване?! А то има защо.

 

-        Какво би станало с ГЕРБ при такъв сценарий?

 

-        Партията на Борисов ще се разпадне, защото в края на краищата всеки нейн член мисли преди всичко за себе си и ще гледа да се спаси. ГЕРБ е маргинална партия и хората са отишли в нея за пари, а не да защитават някакви идеи. Повечето български партии, за съжаление, са направени по този тертип в ресторанта. Нито една не е направено в читалище.

 

-        Вие сте бивш служител на ГДБОП. Шефът на МВР Бойко Рашков съобщи, че Младен Маринов, ексминистър на вътрешните работи, сега депутат от ГЕРБ, е бил засечен да контактува с хора от ъндърграунда. Вие знаете ли за подобно нещо?

 

-        По този въпрос в ГДБОП се водеше разработка.

 

-        По кой въпрос?

 

-        За връзката на Младен Маринов с Мето Илиенски и представители на СИК. Но за съжаление, след като си тръгнахме от службата и дойде Бойко Борисов главен секретар, започна ренесанс на тези фигури. Превърнаха ги в министри. Всички оперативни работници, които имаха достъп до тази чувствителна информация бяха захвърлени. Разбира се съвсем целенасочено. Имаше един отдел за борба за корупцията в БОП-а, в който бе концентрирана тази информация. Тя мисля, че я имаше и в отдела, който се бореше с наркотрафика. Ръководителите на тези отдели после бяха смениха, а полицаите, които знаеха нещо на тази тема -  махнати.

 

 

Интервю на Катя Илиева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 31| 40804 |16.11.2021 Октай пред Фрог: При всяка атака срещу мафията, ДПС ще привижда заплаха за етническия мир. Има съгласуване между Ердоган и Борисов . 20| 14390 |15.11.2021 Адв. Екимджиев пред Фрог: НС първо трябва да смени Гешев. Иначе има риск да ни натикат в котловината на корупцията . 18| 16812 |10.11.2021 Слави Василев пред Фрог: До последно ПП стопява дистанцията с ГЕРБ. Голямата въпросителна – кабинет с БСП или с Манолова? . 28| 81086 |05.11.2021 Октай пред Фрог: Чувалите с пари за АМ „Хемус“ са изнесени като ценни пратки с правителствен самолет на „Авиоотряд 28“ в Ливан и Дубай

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads