Реклама / Ads
9| 8561 |10.08.2021 ИНТЕРВЮ

Слави Василев пред Фрог: Решението на ИТН значи нови избори

.
Слави Василев
Свикнахме да наблюдаваме изненадващи ходове от страна на ”Има такъв народ”. Те станаха ежедневие от битието на парламента още с оттеглянето на първия кабинет, отказа от преговори. Третият, последен подобен сценарий е отказът на Трифонов да бъде гласувано тяхното предложение за съставяне на правителство. Това значи две неща - че България отива на трети парламентарни избори и че служебният кабинет ще остане още известно време на власт.
 

Това заяви в интервю за FrogNews политологът Слави Василев. Повод за коментара му е изненадващото решение на "Има такъв народ" да не внесе предложението за кабинета "Николов" за гласуване в пленарна зала утре.


Ето и цялото интервю: 


Господин Василев, изненада ли ви този ход на Слави Трифонов? 


Свикнахме да наблюдаваме изненадващи ходове от страна на "Има такъв народ". Те станаха ежедневие от битието на парламента още с оттеглянето на първия кабинет, отказът от преговори. Третият, последен подобен сценарий е отказът на Трифонов да бъде гласувано тяхното предложение за съставяне на правителство. Това значи две неща - че България отива на трети парламентарни избори и че служебният кабинет ще остане още известно време на власт.


Смятате ли, че това е печеливш ход за формацията? Ще донесе ли политически дивиденти? 


Трудно е да се определи дали това решение е печелившо или не. "Има такъв народ" изгърмяха няколко патрона, при положение че другите партии нямаха нито един. Трудно е да се определи като успех или неуспех всяко едно следващо развитие за ИТН, тъй като общественото недоволство спрямо кандидатите и за премиер, и за министър на вътрешните работи достигнаха такива върхове, че е трудно за Трифонов да поправи тази грешка. 


Поведението им обаче показва, че те смятат, че са прави за себе си. Хвърлят вината върху останалите...


Разбира се, че са прави за себе си. Но въпросът е дали българският избирател трети път ще им даде кредит на доверие. Нали знаете кое животно се спъва три пъти на едно и също място? 


Българският народ продължава да търси промяната и ще я потърси другаде, при друга формация, която да олицетвори тази промяна. 


"Има такъв народ" не работят с консенсус, а това е начинът на функциониране на политическата система. Работят посредством еднолични решения и това няма как да сработи. 


Смятате ли, че поведението на "Има такъв народ" е резултат от неопитност или гони други цели? 


Залагам на тяхната неопитност. За мен това е движещият фактор при вземането на решенията. Не дълбоката ръка на задкулисието, която управлява "Има такъв народ". Това са двата сценария. 


Отказвам да вярвам, че Доган управлява Трифонов и той е проекция на ДПС. Смятам, че прекалено много са си повярвали и са неопитни.

 

интервю на Джесика Вълчева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 17154 |09.08.2021 Д-р Гълъбова пред Фрог: И досега е имало хашлашки език, арогантност. Съкрушително е, защото се борим именно срещу това . 1| 5116 |06.08.2021 Доц. Иво Инджов пред Фрог: Днес ще стане ясен списъкът на ИТН. От него зависи много . 21| 14757 |05.08.2021 Николай Хаджигенов пред Фрог: Спецпрокуратурата и спецсъдът саботират комисията за незаконно подслушване. Свинщина! . 24| 17963 |05.08.2021 Георги Киряков пред Фрог: Може да има правителство на окопитило се задкулисие или недекларирана подмяна, възможен сценарий - ”избори до дупка”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads