Реклама / Ads
25| 7237 |23.11.2007 ИНТЕРВЮ

Татяна Дончева: Не ме интересуват тези, които ме нападат, а техния патрон

.
В сутрешния блок на бТВ Иван Гранитски, проф. Николай Овчаров и проф. Божидар Димитров атакуваха остро депутатката от БСП Татяна Дончева. Повод за техния гняв бяха нейни изказвания, че има президентски съветници, които интригантстват.
 
В политическия ни живот пък се забелязвали опити за „путинизация".

Frognews.bg потърси Татяна Дончева за коментар.

 

- Г-жо Дончева, как се чувствате след такава другарска критика от трима известни мъже?

- Тези хора не са ми на равнището и няма да споря с тях. Аз се занимавам с техния патрон.

- Кой е този патрон?

- Ясно е кой - президентът Първанов.

- Защо това предизвиква такъв отпор у хора като литератора Гранитски, шефът на НИМ Божидар Димитров, на археолога Николай Овчаров?

- Пред Нова телевизия казах, че има президентски съветници, които се занимават с интриги. Тези тримата очевидно са се припознали и веднага се хвърлиха в атака.

- С Божидар май имате стара закачка...

- По време на миналата предизборна кампания за кмет на София Димитров бе фронтмен на кампанията срещу мен, която бях кандидат на БСП. В същото време бе и съветник на Георги Първанов, който не даде дори знак дали това го интересува и дали е редно да се случва. Тогава премълчах, но сега смятам, че е дошло време да се кажат тези неща. Трудно ми беше да повярвам, че Димитров с толкова плам и страст говореше срещу мен, все едно отношенията ни имат някаква дълга предистория, в която ние сме се превърнали в някакви врагове и продължаваме да водим война. Това бе непонятно за мен.

- А Овчаров защо?

- Нямам обяснение. Не познавам лично този човек, виждала съм го само на снимки и по телевизията.

- Защо „путинизацията" толкова изнервя някои хора?

- Русия е държава, която винаги е имала имперски амбиции. Президентът Путин може да има амбициите да изправи Русия на крака след управлението на Елцин. Това поведение подхожда на държавник в онази голями и силна държава. Тук нещата са съвсем различни, но някои хора си търсят място в историята без да отчитат националните особености. Същите тези хора участваха и участват в разбиването на държавата, а искат да изглеждат величествено. Мислех ги за други, но се оказаха на това ниво.

- Ще „свиете ли знамената" след тази яростна кампания срещу вас?

- Аз съм влязла в коридата и нямам право да се оплаквам. Ако го сторя, ще е проява на лош вкус в политиката. Дали съм наранена, обидена - това са лични неща.  Дала съм си сметка за тези неща и ще вървя напред.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5427 |23.11.2007 Бодо Хомбах няма да крие грешките във вестникарската група . 20| 8272 |22.11.2007 Е.Арнаудова: България има сериозно културно лоби в Средна Европа . 1| 7199 |20.11.2007 Иво Чернев: Голфът и в България ще стане бизнес и спорт . 4| 7097 |19.11.2007 Проф. д-р Петър-Емил Митев: Сивата икономика ражда сиви пътища към политическата власт

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads