Реклама / Ads
36| 13950 |30.11.2011 ИНТЕРВЮ

Венцислав Стефанов: Пълна глупост е, че сме купували длъжност на Бойко!

.
Обвиняемият в процеса „Килърите” Васил Костов-Кеца „разкри” преди дни в залата на Шуменския съд, че премиерът Бойко Борисов бил замесен в наркотрафик от и към Турция.
 
 Заяви също, че бил присъствал преди години на срещи на сикаджии, на които се обсъждало как да бъде купен постът „главен секретар на МВР” за Борисов. На въпросните разговори присъствали Милчо Бонев - Бай Миле, Стоил Славов (и двамата покойници) и Венцислав Стефанов, президент на ФК „Славия”. По повод „разкритията” на Кеца двама членове на Обществения съвет на Асоциацията на свободното слово „Анна Политковская” написаха открито писмо до Йержи Бузек, председател на Европарламента, и Борис Велчев, главен прокурор на България, да разследват Борисов  след обвиненията на Кеца. Според информация на „Торнадо” обаче вече се проверяват думите му. Изглеждало странно, че се представя за най-близката охрана на Бай Миле, а беше избита цялата. Васил Костов трябва да даде отговор как е останал жив, защо не е бил до боса си във фаталния час, а може би е играел за противниковия лагер, задава риторични въпроси разследващ полицай. „Торнадо” потърси за коментар по скандалната тема единствения останал жив от участниците в тайния разговор  - Венцислав Стефанов.

- Г-н Стефанов, събирахте ли пари да купите висш пост за Бойко Борисов?


- Кой казва такова нещо?

- Васил Костов-Кеца, обвиняем за няколко убийства по делото „Килърите”.

- Не бих коментирал подобни глупости, но понеже става дума за прекалено сериозни неща, ще кажа няколко думи. Не е имало такива срещи, нито такива обсъждания. Абсурдно е. И какъв е този Кеца, та е присъствал на подобни сбирки?

- Казва, че е бил в охраната на Милчо Бонев.

- Не си го спомням като такъв. Май съм го виждал един-два пъти, но нямам спомен да е бил нещо повече от помощен персонал. Този човек лъже.

- Но той разказва също, че Бойко Борисов е отговарял за наркотрафик през Турция?

- Пълни глупости. Бойко никога не е бил близък с когото и да е от СИК. Имал е съвсем периферни контакти по линия на охранителната му фирма „Ипон”. С Румен-Пашата бяха приятели по линия на „баретите” и спорта. Чувал съм много простотии и тази е една от тях. Наркоканали, купуване на длъжности...

- Но за разкритията на Кеца са уведомени председателят на Европарламента, главният прокурор?...

- Който ги е уведомил, да си носи последствията. Това е не само подло, това е несериозно, обидно и абсурдно. Казал някой си обвиняем нещо... Ето аз казвам, че това е стопроцентова лъжа. Ще го съобщят ли тези загрижени хора това на европейски инстанции. Би било редно.

- Периодично името на Борисов се замесва в дейността на някогашната групировка СИК. Защо?

- Защото е силен премиер и трябва да бъде атакуван. Натисна престъпността, даже малко я натисна, и разни тарикати се разпищяха. Страх ги е за кокала, а и си спасяват кожата. Много е удобно да плюеш по Бойко и да ставаш известен. Това не са хора...
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 11885 |09.09.2011 Венци Стефанов: 1/2 национален отбор е пълен ташак . 14| 9225 |30.05.2011 Шефът на НАП Красимир Стефанов: 40% от аптеките укриват доходи . 8| 8862 |02.05.2011 Ч. Стефанов: Медийният ни пейзаж заприлича на пустиня . 20| 13442 |18.10.2010 К. Стефанов: Най-добрите посланици не се назначават от президента

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads