Реклама / Ads
16| 13627 |09.07.2009 ИНТЕРВЮ

Вилдерс: България и Румъния – вън от ЕС!

.
Гирт Вилдерс Източник: Sofia Echo
Гирт Вилдерс е лидер на холандската партия на свободата (Partij voor de Vrijheid - PVV), определяна като «ислямофобска» политическа формация. Тя получи солидна подкрепа в изборите за ЕП тази година. Анти-ислямската и анти-ЕС реторика на Вилдерс печели все повече холандци, най-вече хора, които се противопоставят на разширяването на ЕС и нахлуването на все повече емигранти в Холандия.
 
Euronews проведе интервюто с Вилдерс в малка стая, наподобяваща бункер в холандския парламент в Хага по съображения за сигурност. На Вилдерс е осигурена специална защита заради скандалния филм, който направи против Корана и провокативните му анти-ислямски речи.
Euronews: Притеснявате ли се за бъдещето на Европа?
Вилдерс: Да, изключително много. Европа е красив континент със силни държави, но масовата емиграция и ислямизацията на нашите общества ще ни отнемат свободата в един момент.
- Защо мислите, че исляма е заплаха за Европа?
- Първо да уточним, че правя разлика между идеологията, религията и самите хора, които я изповядват. Нямам нищо против мюсюлманите, но идеологията е тоталитарна, сходна с комунизма и фашизма, а не с другите религии. Това би трябвало да ни плаши.
- Но иранците са мюсюлмани, а се борят за демокрация?
- Както казах, нямам нищо против хората. Има мюсюлмани, които са умерени в убежденията си, но самият ислям няма как да бъде умерен. Не мисля, че това, което се случи при християните – Стария и Новия Завет, разделението на църквата от държавата и просвещението, което настъпи през последните няколко века – някога ще може да стане при мюсюлманите, така че не е удачно да вярваме в “европейски” или умерен ислям. Можем да вярваме само в демокрацията. Ако продължаваме да приемаме емигранти ще се усили влиянието на ислямската култура и идеология. Ще стане като във Великобритания, където 85 съдилища налагат ислямския закон Шария, според който жената не е пълноценно човешко същество и хомосексуалистите заслужават смърт. Точно такива анти-демократични закони, част от ислямската идеология, действат в Европа днес!
- Веднъж подканихте всички мюсюлмани, които искат да наложат Шария да напуснат Европа. Поддържате ли тази теза все още?
- Мисля, че приемането на Шария би означавало край на демокрацията. Ако вярваш в Шария, значи вярваш, че всеки не-християнин, който не спазва мюсюлманския закон трябва да бъде убит. Същото важи за жените и хомосексуалистите. Те биха имали отвратителен живот в такова общество.
- Да, но съдилищата във Великобритания не осъждат хомосексуалистите на смърт...
- Не осъждат, но имат закон базиран на Корана. Ако бъдем снизходителни и кажем, “Все пак този закон не е част от Наказателния кодекс, можем да го толерираме” рискуваме много. Лека-полека ще навлезе и ще отнеме правата ни. Така че всички да кажем: Не на Шария в свободните европейски общества!
- Обявихте се против членството на Турция в ЕС...
Разбира се. Искам да бъдем независими. Сътрудничеството на Холандия с другите страни трябва да се органичи до икономическия аспект. Нямам нищо против Турция, тя е уважаван съюзник в НАТО и приятел на холандския народ, но не е член на семейството. Добър съсед и семеен член са две различни неща. Освен всичко друго е и мюсюлманска страна. Ще платим твърде висока цена, съвсем буквално имайки предвид финансирането, което трябва да им предоставим. Още повече емигранти ще пристигнат в нашите страни и нямаме никаква нужда от тях.
- А какво мислите за членството на Украйна?
- Мисля, че ЕС трябва да спре да приема нови членки. Дори смятам, че България и Румъния трябва да напуснат (ЕС). Моята партия гласува против тяхното членство. Холандският народ смята, че Европа се разшири достатъчно. Ние не искаме нови членки. Европа трябва да е малка с конкретни задачи и задължения, не разширена и с още повече влияние. Второ, че тези страни не бяха готови за членство, бяха крайно неподготвени и са много корумпирани.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 32| 27737 |22.06.2009 Проф. Димитър Иванов: Шепа псевдополитици и олигарси станаха акционери на България . 50| 14790 |26.05.2009 Иван Костов: Доган не може да изгони Европа от България . 16| 6344 |01.05.2009 Н. Георгиев: Земетресения и свински грип не пречат, ако искаме да променим България . 20| 21286 |06.04.2009 Ген. Стоян Тонев: ВМА е най-предпочитаното място за лечение в България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads