Реклама / Ads
1| 2800 |11.11.2021 ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ ноември 2021

Христо Иванов: “Сиела” да даде ясен отговор за машините

.
Христо Иванов
Колкото и машини да е докарала “Сиела” в България, те няма как да влязат в употреба без някой да ги сертифицира и да ги допусне в изборните секции, заяви съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов в сутрешния блок на БНТ във връзка със сюжета с машинното гласуване.
 

Иванов призова фирмата-доставчик на машини “Сиела” да даде ясен отговор за броя на машините и тяхната локация. Тук отговорността не е по договор, а пред България и българската политическа система и демокрация, смята той.

 

“Не знам кога тези хора ще дойдат на себе си и ще дадат ясни, еднозначни, пълни отговори на обществото за това какво правят. Създава се впечатление, че те участват в този сценарий за подриване на доверието в изборния процес”, каза той.

 

Според Иванов Бойко Борисов прави кръстоносен поход срещу машинното гласуване, чиято цел е да се внуши съмнение и страх у хората да излязат да гласуват.

 

“Притеснява ме употреба на машинния сюжет от страна на Борисов, който не съм разбрал да сезира органите с конкретна информация за готвени нарушения. По този начин експлоатира и националното поведение на фирмата “Сиела”, добави той.

Христо Иванов изтъкна, че България е обречена на коалиции и основната задача е да се създаде работещо мнозинство в парламента.

 

“Ако искаме да избегнем риска от свръх концентрация на власт в президентството, който и да е президент, има един единствен начин и това е силен парламент. Правителство, което си поеме ролята и започне да си върши работата. Правителство без ГЕРБ и ДПС. Тогава, който и да е следващият президент, ще се върне към ролята си”, допълни той. 

 

Иванов заяви, че “Демократична България” подкрепя Лозан Панов заради неговата доказана независимост. Той добави, че ако формацията е искала да се събере с Корнелия Нинова и БСП, е имало достатъчно поводи да го направи.

 

“Ако сме искали да се прегърнем с БСП, имахме два парламента, в които да го направим. За разговор и за конституционно мнозинство партньор е всеки възможен депутат. Ако докараме ГЕРБ и ДПС на власт как ще го наречем това? “Демократична България” има много ясно обявени приоритети и без съдебна реформа няма да влезем в никаква конфигурация. Ние сме гарантитие за това ГЕРБ и ДПС да не влязат нито през задния, нито през предния вход във властта”, каза още той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3223 |11.11.2021 Христо Иванов се ангажира приоритетно с „отровното гърло“ на Велико Търново . 4| 3016 |10.11.2021 Христо Иванов подаде сигнал до Иван Гешев за пачките с евро в спалнята на Бойко Борисов . 3| 2778 |10.11.2021 Христо Иванов: Трябва да има коалиция, защото трябва да има управление . 0| 3150 |09.11.2021 Христо Иванов: Ако искаме да спрем да затъваме в корупция, някой трябва да влезе в затвора

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads