Реклама / Ads
0| 2886 |04.11.2021 ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ ноември 2021

Христо Иванов в Стара Загора: “Демократична България” отново побеждава

.
Христо Иванов
С произнасянето на Върховния административен съд в наша полза “Демократична България” отново побеждава. Точно както спечелихме делото срещу РИК Стара Загора, която отказа да приеме документи, подписани с електронен подпис. Това заяви съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов във видео на живо във фейсбук от Стара Загора.
 

Заради казуса в Стара Загора ГЕРБ и ДПС се опитаха да внесат решение в ЦИК, с което да лишат “Демократична България” от участие на още 7 места в страната.

“Водихме дело и го спечелихме. И не просто спечелихме правото да участваме в демократичното състезание, но спечелихме възможността за всеки човек да използва спокойно електронен подпис. Тази важна победа показва, че бъдещето няма да дойде само по себе си. За него трябва някой да се пребори и ние сме доказали, че можем”, каза Иванов.

 

Христо Иванов допълни, че “Демократична България” има ясна програма, която обещава за 3 години административното бреме в България да намалее със 70%.

“Електронното управление е абсолютна фундаментална предпоставка България да има свобода и модернизация. Точно затова Бойко Борисов ни сочи с пръст, че сме били контролирали софтуера на машините. Опитва се да ни обвинява за всичко, което е свързано с въвеждането на електронното правителство”, каза още той.

 

Водачът на листата от “Демократична България” в Стара Загора Атанас Славов изтъкна, че спечелените съдебни битки показват важността на темата за съдебна реформа и върховенство на правото.

 

“Решенията и на съда в Стара Загора, и на ВАС показват, че силата на аргументите и правото трябва да се уважава, че ние сме тези, които влизаме в битки и ги печелим. Съдът е последната гаранция срещу произвола в нашата държава”, каза той.

Славов допълни, че на местно ниво “Демократична България” има много силен екип, който не се страхува да поставя неудобни въпроси и ще се бори срещу онези, които искат да откажат бъдещето на децата.

 

“Следващите няколко години ще са решаващи за региона на Стара Загора. Важно е милиардите по Плана за възстановяване и устойчивост, Фонда за справедлив преход и други програми да стигнат до българските граждани. За да се случи това обаче трябва професионално и некорумпирано управление”, добави той.

 

Цялото видео можете да видите ТУК.

 




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2752 |04.11.2021 Христо Проданов: БСП предлага временен мораториум на износа на дърва . 2| 2988 |03.11.2021 Христо Иванов: Борисов иска да ни държи затворени и унизени, за бъдещето отговаря “Демократична България” . 1| 3073 |02.11.2021 Христо Иванов: Пеевски бяга от среща, защото не може да обясни забогатяването си . 3| 2843 |02.11.2021 Христо Иванов и Ивайло Мирчев обсъдиха проблемите на бизнеса с работодателските организации

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads