Реклама / Ads
1| 2868 |11.11.2021 ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ ноември 2021

Манолова: Борисов опитва да откаже хората от гласуване с лъжи за машините

.
Продължават лъжите на експремиера относно машините. „Целта е ясна”, по думи на г-жа Манолова – „да разколебае хората да гласуват, да създаде недоверие и хората да преценят, че няма смисъл, да гласуват и в неделя в изборните секции да се окажат само добре платените му орди.”
 

„Борисов се опитва, да убеди хората, че всички машини са едни и същи и че вотът е предрешен. Това е една непочтена кампания към българските избиратели, която той води целенасочено." – каза лидерът на Изправи се.БГ - „Това всъщност е най - удобното обяснение на един изплашен човек, който не е свикнал да губи. На машините не можеш да им дадеш 50 лв., не можеш да ги почерпиш с кебапчета, свободни са от натиск, сплашване, купуване и издевателстване. Затова беше и опитът с разписките – в края на изборния ден те да се броят, а не протоколът, който излиза от машината. Ние осъдихме това решение и спечелихме делото."

 

„Хората от площада искат промяна. За да се осъществи тази промяна, трябва да излезем и да гласуваме. Така че, уважаеми граждани, не вярвайте на лъжите за машините." – подкани избирателите тя.

 

Мая Манолова припомни факта, че фирмата, която достави машините беше избрана от назначената от Борисов Централна избирателна комисия. Тази фирма доставя машини от 2014 г. Като омбудсман, Манолова многократно е вадила връзката между предишния премиер и фирмата, която доставя машините.

 

Борисов е избрал тази фирма и сега иска да ни убеди, че вече сваля доверие от нея. Това е просто жалко, защото машините са проверени, сертифицирани и одитирани от три държавни институции за електронно управление, за стандартизация и за метрология. „Софтуерът е качен, одитиран и заключен с ключ, който е в касата на ЦИК. Кодът е в ЦИК. Колкото и допълнителни машини да има, независимо дали за резервни части или мостри за съседни държави,  в тях няма качен софтуер. Те не са инспектирани и няма как да бъдат включени в изборния процес. Още повече сега машините са под контрола на жандармерията, а не както по времето на Борисов - за тях да се грижи частна фирма." – поясни още веднъж г-жа Манолова.

 

 „Тази фирма Вие си я избрахте, г-н Борисов. Софтуерът и по ваше време се сертифицираше през 3 държавни институции. Вие просто не можете да приемете факта, че машините ще покажат истинският вот на българските граждани, независимо колко социолози и политолози  подкупите, да говорят в частните Ви медии, че ще сте първи, с 20 % преднина и т.н. Хората ще отидат да гласуват и ще видите оценката за манипулациите си в изборния ден. Нищо няма да Ви спаси от вота в неделя." – напомни Мая Манолова и призова още веднъж лидерът на ГЕРБ: „Спрете да лъжете хората. Това не просто не е държавническо, то е непочтено към българския избирател."


Г-жа Манолова каза, че „Изправи се.БГ!Ние идваме!" ще бъде ударна сила в парламента и ще води битката на българските граждани докрай – докато България стане независима от шайката и от мафията. Тя се обърна и към гражданите: „Гласувайте, за да се отървем от шайката, която ни управляваше 12 години и да има редовно почтено правителство. Не слушайте Борисов, слушайте сърцето и разума си."




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2745 |11.11.2021 Свиленски към Манолова: Вие бяхте омбудсман на Борисов, избрана с неговите гласове . 4| 3000 |10.11.2021 Христо Иванов подаде сигнал до Иван Гешев за пачките с евро в спалнята на Бойко Борисов . 0| 3291 |09.11.2021 Не знам защо ГЕРБ и Борисов приеха поведението на Мая Манолова от 2013 г. . 0| 2887 |09.11.2021 ПР-те на екс-премиера: ”Борисов още се страхува от Манолова“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads